Бъчварова иска най-високи санкции срещу каналджийството

Ще настоява за спешни законодателни мерки за това
5 сеп 2015 18:18, Елка Василева
44
Бъчварова иска най-високи санкции срещу каналджийството
Румяна Бъчварова. Снимка: архив, Булфото

Ще настоявам в спешен порядък да бъдат разгледани законодателните промени, които да регламентират възможно най-високи санкции срещу трафикантите, съизмерими със сериозността на деянието каналджийство. Това би намалило значително привлекателността на тази дейност за организираните групи, заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на работно посещение до ГПУ и ГКПП Малко Търново, цитирана от пресцентъра на министерството.

Румяна Бъчварова е подчертала, че основна задача в работата на МВР наред с доброто управление на границата и опазването на националната сигурност е борбата с каналджийството. Това включва стриктното и бързо регистриране на мигрантите и търсещите убежище, за да не попадат в мрежите на трафикантите, които поставят в риск живота на тези хора - често пъти жени, деца.

Още по темата

В рамките на посещението вътрешният министър се е запознала с резултатите от настоящите специализирани операции, които се провеждат от граничните служители и провери на място напредъка по изграждането на възпрепятстващото съоръжение в района на отговорност.

Министър Бъчварова е подчертала, че приоритет за България е да поддържа високата степен на готовност за потенциално увеличаване на миграционния натиск, както и за предоставяне на необходимата организация, условия и грижи за потърсилите убежище у нас.

По време на посещението вътрешният министър е провела работни срещи с началника на ГПУ Малко Търново комисар Кирил Кидеров и заместник-директора на ГД "Гранична полиция" Стоян Иванов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
sheker pamuk преди 8 години
abe bulka, vlizai v krak. kvi gi madrish. shvedski miliarder kaza, che do 2020 ste si udvoi bogatstvata. egipetski miliarder kaza che ste napravi hiliadi uchilista za decata i ostrov ste kupi - eto kupi im germany. ot vas ste iskat gratis stroitelnite materiali i platz.
24
0
 
0
 
! Отговори
разочарован преди 8 години
Много очаквах след като се извърши кадрова реформа на ръководсвото на ГДГП но напразно ,кави адекватни мерки ,при наличието на гранични полицаивключили се в процъфтяващия се бизне наречен Каналджийство.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой превърна България в катун Кой????
22
1
 
2
 
! Отговори
Барабата КостинБрод преди 8 години
Бачварова елате хванете каналджий във видинско и монтанско в момента вървят из селата и копуват скъпи къщи какво чакате
21
0
 
4
 
! Отговори
Хм преди 8 години
Иска, настоява,следи от близо, анализира, дебатира, изготвя план, после екшън план и така до края на света.
20
1
 
4
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
То човек като се замисли няма детайл от живота ни тук , в който нещо да е наред И ако ги осъдят къде ще прекарат времето за наказание ? Няма нови затвори и лагери и затова най-богатите излежават присъдите си по плажовете на различни континенти !
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Rumano a na korupzionize Mutri mutresi nesakonize reklami Rest.kafeneta kasina barove Diskoteki vs Tova e na Mutri kakvo stava s bogatite kmetove proverkata ima li sa fandakova sa sofianski namasche takava
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А самите полицаи, които са съучастници?Или те са момини сълзи, защото са от ГЕРБ?
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъчварова, защо си грозна?
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само на мен ли ми се струва, че тази жена е абсолютно неподходяща за министър на вътрешните работи?
15
0
 
7
 
! Отговори
V преди 8 години
А най-високи санкции за ченгелите злоупотребяващи с власт ? А за ченгелите които от години паркират на тротоара апсолютно ненаказуемо и вече знаят че мой да правят квото си искат и никой не мой да ги бутне ??? В нормална страна за паркиране на тротуара ти вземат книжката за срок от една до две години ? З синята мафия кога да чакаме най-високи санкции ??????
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TAZI SE E POBARKALA NAZIALO--KANALDGIITE PO- SILNI OT DARGAVATA LI SA?
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе щом и изпадналите бежанци от войните и от африка не искат в България, правете сметка какво сме.Прехвалената стабилна държава на Боко Тиквата.Скоро тук ще остнат пенсионерите като мен, за които е късно да отидем където и да е.
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В момента най-големият каналджия е Турция, която организирано изпраща хора на гръцката и българската граница! Така,че България да се поучи от нея и организира изпращането на тези"гости" на запад!
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво бе Бъчвароа , колко сте всеотдайна към бежанския поток , да ги приемете , регистрирате и осигурите условия ! Няма друга държава в ЕС ?А защо не сте в Шенген ?Ама който иска да бяга за Германия , не сте вие дето ще го спрете , въпреки смъртните случаи !
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати наглостта - пред кой настоява тази селска тетка, сложена за министър? Пред нас избирателите ли прави цирк? Нали управлявате и имате мнозинство в парламента бе, кой ви пречи да предприемете всякакви мерки???
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До хора бдете!Точно така,има закон и той трябва да се прилага!Не се притеснявай,че са 17,000!Нашите индианци са над 100,000,дето държавата им налива пари,това е дреболия,ще се понесе!И остави политиката,въпроса е административен!
8
1
 
10
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
Тази е по неадекватна от себе си.
7
3
 
6
 
! Отговори
tovarna gara преди 8 години
Ministarkata da im razreshi tranzitni vizi i na samoleta za bruxel, london ili luksemburg - shengen.
6
10
 
1
 
! Отговори
Граовец преди 8 години
Нека критикуващите ББ се опитат да отговорят на въпроса защо никой от преселението не отива в Матушка Русь?Говновоз- Константин Беляевhttps://youtube/watch?v=HJY9ZvTuap