Кризата с бежанците - аргумент да ни приемат в Шенген

България охранява добре своите граници, убеден е Даниел Митов
51
Кризата с бежанците - аргумент да ни приемат в Шенген
Снимка: Булфото, архив

Кризата с бежанците е само още един допълнителен аргумент в посока на необходимостта от приемането на страната ни в Шенген, каза в интервю за БТА министърът на външните работи Даниел Митов. Той посочи, че това би улеснило преноса на информация и размяната на данни, включително свързани с бежанския поток, с другите държави-членки на шенгенското пространство.

"Така или иначе, нашите западни партньори отчитат това, че България охранява добре своите граници и се отнася коректно с приетите по регламентирания начин бежанци. Затова смятам, че бежанският поток не може да бъде използван като причина за отлагането на бъдещото ни пълноправно членство в Шенген", допълни Митов.

Министърът на външните работи коментира и организацията на провеждане на референдума зад граница и отбеляза, че разчетът на МВнР е бил за около 2 млн. лв., но в план-сметката, одобрена от правителството, са предвидени 1,5 млн. лв.

Решението на ЦИК съставите на СИК извън страната да се състоят от 3 до 5 членове, за разлика от избори, при които петчленният състав е минимален, може би ще позволи да се вместим в рамките на този икономичен бюджет, смята той.

Очакваме висока активност в някои държави като Германия, Великобритания и САЩ или поне има заявки от българите в тези страни за висок интерес към конкретния въпрос на референдума. Имаме информация за очаквана ниска активност в други държави, но се надяваме информационната кампания, която ще се проведе, да събуди интереса на сънародниците ни към вота, каза още Даниел Митов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Митов, скрий се. Дразниш.
28
0
 
5
 
! Отговори
нед преди 8 години
митов митов ти си ***... ... либеРАСТ !
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странно, толкова да е непредвидлив? Или му е продиктувано? Та нали точно като страна от Шенген /дано да не станем скоро/ ще ни връщат обратно всички бежанци, успели да проникнат на запад през нашата граница? И ще сме длъжни да ги приемаме и интегрираме. Я вижте как Турция ги пропуска охотно и потрива ръце, въпреки че е напълно в състояние да спре потока! Да се събудим от дълбокия си и *** сън и да реагираме по-бързо, няма време, драги сънародници!
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спокойно ес се разпада може и да не доживеем шенген
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Но тоя като му видя физиономията губя настроение за целият ден. А когато се изкиха оня с евроатлантическите ценности, директно ме срязва корема и тичам до тоалетната.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
така трябва,има закони който се спазват
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грешка! Точно кризата с бежанците и нашата отстъпчивост и лековерие ще сложат край на мераците ни за Шенген. Сега ни залъгват, както винаги. До една година няма да можем да се познаем. Че кой ще пусне окупирана от мюсюлмани с неясен произход и намерения държава по-нататък в цивилизована Европа? Напротив, г-н министър, те ще се оградят всякак от нас и няма и да припарим там, закъдето уж сме се запътили.
22
0
 
9
 
! Отговори
987 преди 8 години
Когато една цел стане лесно достъпна, значи има нещо гнило! Та и Шенген - този път може и да стане, но кой губи и кой печели? Митов, не влизай в историята с глупостите си!
21
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото и да не ми е приятно да го напиша, но единственото спасение е съюз със Сърбия и Македония под закрилата на Руската Федерация, заградителни стени и минни полета. И Топол М като спирачка за мераците на Ердуган.
20
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нашата външна политика се ръководи от посолството на САЩ...............ми няма от СССР да се ръководи я ... нали така другарю комунист.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Последният рицарЗащо го наричате "Господин министър", това ДУПЕ е сложено там само да обозначава, че има (номинално) и такова министерство в България. А това, че говори ГЛУПОСТИ не му е за пръв път.Показателни са коментарите към статията: вижте само цвета на нулите.
18
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изглежда на 100% са прави хората, когата казват, че ИСТОРИЯТА СЕ ПОВТАРЯ!!!! Отворете си учебниците и прочетете КАК Е ПАДНАЛА РИМСКАТА ИМПЕРИЯ! СЛЕД НАХЛУВАНЕ НА ПЛЕМЕНАТА! Е, сега не са племена, но същността е една и съща!!!!! Да, хубав ЕС беше!!! Е, поне беше замислено хубаво, също като СССР! Ама..............жалко! Амин, мир на праха му!
17
1
 
30
 
! Отговори
info. преди 8 години
ВНИМАНИЕ Българи!На така наречените бежанци им се дават бг лични карти,с които карти ще могат да гласуват.Предстои Европа да ни върне 16000 от така наречените вече българи.
16
0
 
28
 
! Отговори
1 преди 8 години
Какъв Шенген бе, нали няма да имаме граница с Гърция тогава?? Всичките хиляди бежанци ще са наши! Тогава българите ще трябва да се изнесем, не е много ясно накъде обаче. Но може би Африка ще се опразнила дотогава
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а референдум дали искаме ?
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стягайте багажа! Другото е вятър, ама накъде - и аз не знам, към Патагония, Папуа и т.н. С Шенген, без Шенген - това са временни явления.....така желаното подмладяване на населението се осъществи и то в стил "петилетката за три дни"....
13
0
 
24
 
! Отговори
Aeon преди 8 години
Държа министъра да влезе в днес.бг и да отговори на въпросите, а не да се крие като мишка в министерството под полата на секретаря си.
12
0
 
28
 
! Отговори
Aeon преди 8 години
И като ни приемат в Шенген, после какво? Ние да ставаме бежанци, а бурките да са новите българи?
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Очакваме висока активност в някои държави като Германия, Великобритания и САЩ или поне има заявки от българите в тези страни за висок интерес към конкретния въпрос на референдума."ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАААААААААААААААА.......................
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще ни приемат и още как.