Домусчиев: Енергийната мафия е по-опасна от наркомафията

Работодатели и синдикати поискаха оставката на Иван Иванов
12 сеп 2015 10:28, Петя Славова
58
Домусчиев: Енергийната мафия е по-опасна от наркомафията
Снимка: Булфото

„Енергийната мафия е събирателно, което печели на гърба на потребителя. Ресурсът ѝ е голям и може да си позволи всичко. Тя е по-опасна от наркомафията”. Това каза пред Нова тв Кирил Домусчиев – председател на КРИБ, собственик на Футболен клуб „Лудогорец”.

Работодатели и синдикати поискаха оставката на шефа на енергийния регулатор Иван Иванов и заплашиха с нови протести срещу готвеното поскъпване на тока в индустриалния сектор. Бизнесът изчислява, че крайните цени за потребителите неминуемо ще тръгнат нагоре.

„Протестът ще е масов. Аз не виждам нещо да се случва в енергетиката като промяна. Няма проверки, които да въведат ред във ВЕИ-тата, договорите с американските електроцентрали уж се предоговориха, но плащаме на старите цени”, подчерта Домусчиев.

„Престои да подадем сигнали в прокуратурата. Започваме с два сигнала – първият е кой, как и защо подписа договорите за ТЕЦ „Марица 1” и „Марица 3”. Искаме разследване от 2001-ва, когато са подписани договорите, искаме да има наказани. Другият сигнал е за злоупотребите с ВЕИ-тата”, допълни той.

Домусчиев подчерта, че бизнесът няма намерение да прави буржоазна революция, „но виждаме, че никой не ни обръща внимание, а нещата продължават да вървят надолу”.
Той коментира и цената на бензина. „Факт е, че големите фирми зареждат в чужбина. Българският гражданин е потърпевш” Домусчиев изрази убедеността си, че въпреки намаляването на цената на газта, тя пак ще е най-висока в Европа.
Той обясни, че преди време бе получил подкрепата на Борисов, но нещата са спрели дотук. Вече са пуснали писмо до премиера и очакват той да им определи среща, на която те ще искат да видят кой си е свършил работата и кой не е. Проверки са били извършени, но така и няма наказани.

Собственикът на „Лудогорец” коментира и спорта като заяви, че е нужно първо да се оправи клубния футбол и после да се гледа националния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
5
 
! Отговори
зико преди 8 години
Ами ти господин Свинаров от коя мафия си.Български морски флот е твой.
34
0
 
6
 
! Отговори
Кольо преди 8 години
Като изключим, че тоя Домуза се е взел за много велик, е много прав. От енергийната мафия няма отърване, докато от наркомафията - и да си правят далаверите, взимането на наркотици си е право на личен избор, а наркотрафикантите са престъпници отвсякъде, докато при енергийната могат да си измият очите с някоя вратичка в законите.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе, не че не е прав, ама ако неговиге фирми бяха част от енергийната мафия, сега друга песен щеше да пее - как държавата мачка националноотговорния бизнес и прочие мантри. В момента просто е от потърпевшата страна, бъркат му яко в джоба и надава вой от името на уж честния бизнес и обикновените хора. Някак си не го припознавам като защитник на правдата.
32
1
 
7
 
! Отговори
ta0mi преди 8 години
Който е тръгнал от енергийната мафия към голямото си богатство,знае точно коя мафия е по-силна
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
-Абе, Домус-ага! Вие, кои мафии представлявате?
30
2
 
7
 
! Отговори
socialen преди 8 години
Аха! Едва в края на "статията" си дойдохме на Думата!Цитат:"Собственикът на Лудогорец коментира и спорта като заяви, че е нужно първо да се оправи клубния футбол и после да се гледа националния."
29
1
 
7
 
! Отговори
socialen преди 8 години
:) :) :) Цитат:"Той обясни, че преди време бе получил подкрепата на Борисов, но нещата са спрели дотук."
28
1
 
7
 
! Отговори
socialen преди 8 години
Домусчиев, българският Доналд Тръмп?Цитат:"Той коментира и цената на бензина. Факт е, че големите фирми зареждат в чужбина. Българският гражданин е потърпевш Домусчиев изрази убедеността си, че въпреки намаляването на цената на газта, тя пак ще е най-висока в Европа."
27
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Домусчиев,президент!
26
4
 
8
 
! Отговори
socialen преди 8 години
Домусчиев наистина си е загубил ума! Как ще разследва инвеститорите от САЩ! По-добре да вкара Костов в Затвора.Цитат:Престои да подадем сигнали в прокуратурата. Започваме с два сигнала първият е кой, как и защо подписа договорите за ТЕЦ Марица 1 и Марица 3. Искаме разследване от 2001-ва, когато са подписани договорите, искаме да има наказани. Другият сигнал е за злоупотребите с ВЕИ-тата, допълни той."
25
2
 
0
 
! Отговори
joe banana преди 8 години
ABE....DOMUS...A KVO MISLI6 ZA FUTBOLNATA ....A?....TOQ PLA6IPUTARNIK ZAPO4NA DA SE VZEMA NA SERIOZNO....
24
1
 
8
 
! Отговори
socialen преди 8 години
Ок, оу, оу!Домусчиев започва да се "закача" с тези, с които не трябва! Да не стане цветанвасилевата работа!Цитат:Протестът ще е масов. Аз не виждам нещо да се случва в енергетиката като промяна. Няма проверки, които да въведат ред във ВЕИ-тата, договорите с американските електроцентрали уж се предоговориха, но плащаме на старите цени, подчерта Домусчиев."
23
5
 
8
 
! Отговори
socialen преди 8 години
След като на Домусчиев му вдигнат тока, трябва и да върнат прогресивния данък и да го ударят с 80% данък барабар с останалите "работодатели"!
22
0
 
6
 
! Отговори
socialen преди 8 години
Домусчиев ги е заплашил, че ще ги уволни и закрие всичките ако не протестират. Феодализъм!Цитат:"Работодатели и синдикати поискаха оставката на шефа на енергийния регулатор Иван Иванов и заплашиха с нови протести срещу готвеното поскъпване на тока в индустриалния сектор. Бизнесът изчислява, че крайните цени за потребителите неминуемо ще тръгнат нагоре."
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представете си,всеки българин да плаща по 1лев месечно са 7млн. Всеки месец...е да, но сметката е около 100 пъти по голяма или около 700млн. И това ако не е мафия...
20
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bravo!този човек е умен!Дано успее да намали сметките за ток!
19
4
 
9
 
! Отговори
Сократ преди 8 години
А опасен за българското корабоплаване е този господин.С вдигане индекса на долара той реши да намали заплатите, защото видиш ли много ще се охранят моряците!
18
1
 
16
 
! Отговори
Копойчо преди 8 години
Е, най-сетне да потърсят отговорност от тези, които са подписали договорите за Марици-те. Дано отговорността да е материална, а не само на приказки. И моля, огласете резултатите от проверките.
17
7
 
11
 
! Отговори
aa преди 8 години
А г-н Домусчиев, Вие откъде знаете колко опасна е едната и другата мафия....да не би нещо общо да сте имали с едната и с другата....?
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВЪПРОСА Е ЗАЩО НЕ ИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ?