Борисов със зов за толерантност към бежанците

Премиерът: След десетилетия това ще ни се върне и то с благодарност
Обновена: 13 сеп 2015 17:10 | 13 сеп 2015 15:07, Красимир Ангелов
236
Борисов със зов за толерантност към бежанците
Снимка: БТА

В предишния мандат ми се случи най-тежката финансова и икономическа криза. Сега ни се случи едно от големите преселения на народите. Стотици хиляди хора - жени, мъже, деца, бягат от ятаган. Това заяви министър-председателят на България и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на официалното представяне на кандидатите за кметове на партията в "Арена Армеец".

Още по темата
“Стотици хиляди българи също са бягали. На никой не му е приятно да му се развали комфортът, но нас са ни приемали тогава. Виждате реакцията срещу тези хора. Една по една цивилизованите държави смениха политиката и отношението си", посочи Борисов, цитиран от “Фокус”.

По думите му българите сме доказали своята толерантност, като посочи за пример спасяването на българските евреи. “Нека не се поддаваме на национализма и патриотизма, и то криво разбран, нека бъдем по-хуманни. Няколко поколения сирийци, иракчани, кюрди, турци живеят в България”, призова премиерът.

Той бе категоричен, че България се справя добре в сложната ситуация и пази добре границата си от трафиканти и нелегални емигранти. “Имаме пунктове, където те могат да минат, да се регистрират и съответно да си пазим националната сигурност. Нека позицията на ГЕРБ бъде позиция на толерантност, на помощ и в следващите десетилетия това ще ни се върне и то с благодарност”, подчерта той.

Премиерът посочи в своето слово пред кандидатите на ГЕРБ, че на България й трябват кадърни, честни и дейни кметове. “Там, където има по-кадърен кандидат за кмет от ГЕРБ, му пожелавам успех”, посочи Борисов. Според него единственият сериозен опонент за неговата партия в тези избори ще бъде ДПС.

“В тях етническият модел съществува. Те бягат от него, не го показват, но винаги може и с външна подкрепа този модел да се задейства”, заяви Борисов и допълни: „Ние, като отговорна партия, винаги ще имаме едно на ум етническата толерантност и докъде може да се стигне!”

Министър-председателят посочи, че в ГЕРБ са готови да отидат на избори във всеки един момент, "но няма да съм аз човекът, който ще ги предизвика".

"Моля да водите толерантна кампания, да не се нападате, а повече показвайте идеите си. Оттук насетне предстои приемане на бюджет - между двата избора. Доста реформи, които трябва да завърша. Всички, които водим тази битка, трябва да знаем, че парламентът в София трябва да успее да си приеме законите, бюджета и да продължи напред", заяви Борисов, който пожела успех и на РБ.

"Няма как да не се похваля и с това, което направихме в сферата с борбата с корупцията и контрабандата. На сайта на МФ се вижда колко пара е отивала в предишната година в различни места от бюджета. Благодарение на МВР, ДАНС, прокурорите сме събрали с над 2 млрд. лева повече пари. Това ни даде възможност стотици милиони да кофинансираме в европейски проекти”, обяви премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не се поддавам на национализма ли, г-н Борисов? Трудно ми е да забравя и пренебрегна Родината си.
130
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко, лъкатушиш, лъкатушиш, ама вече падна в дупката и се омаза!Свалям подкрепата си за теб!
129
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще гласувате за Мирчев с - или за Кадиев с +
128
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще гласувате за Джамбазки с + или за Фандъкова с -
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще гласувате аз Фандъкова с - или за Вили Лилков с +
126
0
 
2
 
! Отговори
ГЕЙрб преди 8 години
Земи си ги в Банкя да си ги дундуркаш не ги набутвай на изнемощелия народ ПРОДАЖНИК.
125
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
продажна гад
124
0
 
6
 
! Отговори
иван преди 8 години
Вижте хубаво тази банда от мутри на снимката по горе.Те ни е...а м.....а! Запомнете ги добре ето такива като нас 1 млн.ни ги натресоха и сега цялата страна ще ги хрантути още доста години.Това са пиявиците на нашето време!Запомнете ги добре! Една от тях по малка пиявица кмет на по малък град преди 3 дни събори 90 годишна сграда КИНО за да направи паркинг и да лапне едни комисионни преди изборите.Това са те ГЕРБ и малките тиквички рафинирани измамници!
123
0
 
4
 
! Отговори
иван преди 8 години
Борко прибери си ги в Банкя в къщата на родителите си бе мойто момче.*** не ти ли е казвала като ти дойдат гости в къщи да ги каниш а не в комшиите ама ти така си свикнал с чужда пита помени да правиш.Гробарите сте напаст божия за страната ни.Като марокански скакалци сте нищо читаво не остава след вас.Две правителства след твоето няма да могат да ви оправят мискинлиците а заемите на внуците ни децата и те ще ги плащат.Айдуци с айдуци!!!Всеки глас за наглеца Кадиев е глас за чутурата и Гоце!
122
0
 
11
 
! Отговори
555 преди 8 години
Какво още да толерираме? Не стига че те търпим теб и бандата ти вече толкова време, сега и гости ще ни водиш! БАСТА!
121
0
 
5
 
! Отговори
Одитор преди 8 години
Оооо, как така да вдигне кръвното! ТОЙ е велик тенисист, каратист, футболист, откривател, мислител, оратор.... Той даже е забравил как преди време като му оперираха какво беше.... нещо си, май менискус, му казаха да не се претоварва и да не тича толкова след топката. Нищо чудно - има недостиг на учители... и учител да стане! И учебник да напише...
120
0
 
11
 
! Отговори
НЯМА КАК ДА СТАНЕ преди 8 години
Боко, ще трябва да бягаш сколо наред с бежанците! Писна ни да ни правиш на маймуни, бе пожалникарче недоучило! За тия главорези само ритници и да си заминават там откъдето са дошли. А ти ако искаш можеш да отидеш с тях, че скоро пак ще вдигаш кръвното.
119
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами Бойко да си ги прибере в Бояна, на вилата. Другия юнак Плевнелиев е богат човек - къщи, палати - да си вземе и той една тумба африканци - да им обогатяват генофонда, да си ги издържат. Защо искат от нас ние да ги храним и издържаме. Нас кой ще ни защити от тях ?!? Видяхте какво стана вчера в София посред бял ден. Аз съм гражданин на тази държава, плащам данъци и имам право и настоявам да бъдем защитени от тази ***. Те ли имат повече права или ние ?!?!
118
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една по една цивилизованите държави капитулират пред бежанците, това е пропуснал да каже премиера. Сигурно ние ще успеем да удържим? Навсякъде хората не искат бежанците, понеже това не са истински бежанци, а нелегални имигранти, които от години искат да се заселят в Европа и войната им даде този повод. Да не говоря, че повечето даже не са сирийци, а се преструват на такива. Политиците се опитват всячески да ни ги пробутат, а уж изпълнявали волята на народа от който са избрани.
117
0
 
12
 
! Отговори
Стефан преди 8 години
Не приличат ли форумите на Герб в Арена Армеец на конгресите на Хитлер в Нюрнберг????
116
0
 
14
 
! Отговори
Одитор преди 8 години
И към какво още да сме толерантни: към не особено кадърно управление, към Боко пътешественика-откривател на обекти, към тълпите , които си взимат каквото им хареса, живеят на аванта и имат само права, към безкрайната реформа на социалните и здравни услуги, на която не й се вижди края, към назначения на некадърни хора на ключови места, а сега и към бежанци - някои от които със съмнителни мотиви да намерят на хляба мекото в Европа и да о..кат навсякъде, откъдето минат.
115
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така каза и Тодор Живков по време на Възродителен Процес
114
1
 
8
 
! Отговори
аз преди 8 години
"Нека позицията на ГЕРБ бъде позиция на толерантност, на помощ и в следващите десетилетия това ще ни се върне и то с благодарност - блестящ пример за "връщане на благодарност" е отношението на днешнто гербаджийско отношение към Русия! Такава ще бъде "благодарността"! Няма ненаказано някога направено добро!
113
1
 
20
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
Българи, осъзнайте се докато е време!Не си нахлузвайте отново *** да ви "управлява" 35 години!Не ви ли стига бай ви Тошо - менторът, патронът и кумирът на днешния ни фюрер?Макар че тогава Тошо имаше зад гърба си руската мечка, а днешният *** - само хилядите олиго-фре-ни, които все още се вързват на изцепките и идиотщините му.
112
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко Борисов да прочете малко от историята и да си припомни къде са бягали българите от одринска тракия със сигурност не в западна Европа и никой от политиците на т.нар Западна Европа не се е застъпил за бежанците от Одрин, застъпили са се интелектуалци чието застъпване се състои в публикацията на статии.А може би очаква на нас да ни се върне така както ние го връщаме на Русия.