БСП с упрек: Възпитават децата в кръчмите, не в училище

Миков се възпротиви на текстове в Закона за обарзованието
Обновена: 24 сеп 2015 11:59 | 24 сеп 2015 11:53, Камелия Цветанова
15
БСП с упрек: Възпитават децата в кръчмите, не в училище
Архив: Булфото

Възпитанието отсъства от училищата и вече се случва по кръчмите и интернет клубовете, смята лидерът на БСП Михаил Миков.

Повод за коментара му стана Законът за училищното и предучилищното образование, внесен от ГЕРБ, който депутатите приемат на второ четене.

"Размиват се нещата с разни стратегии, концепции и други чужди думи, които нямат никакво значение. Това също т.нар. личностно развитие е словесна конструкция, която трябва да промени думата "възпитание“, позната от около 120 години“, упрекна соцлидерът.

Той се противопостави на разпоредбата от закона, според която ако децата със специални образователни потребности не успеят да се справят с материала в училище, ще получават допълнителна помощ в центрове.

"Целта е общинският съвет да даде някой лев на някоя неправителствена организация, която си е взела парите“, обвини Миков.

Снежана Дукова от ГЕРБ пък му отговори, че говори откровени глупости.

Тя обясни, че обучението на учениците със специални образователни потребности се финансира по определен начин и част от парите ще отидат в училището, а останалата в центровете и заради това по никакъв начин не ощетяват общините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
15
 
! Отговори
на здорове преди 8 години
абре товорищ миков ти от кръчмите не излизаш гюбеци въртиш по масите а сега се правиш на много загрижен
11
0
 
18
 
! Отговори
пешо преди 8 години
миков, ти че в 21 век няма да влезеш - няма, ама поне вземи се скрий някъде да не дразниш хората!
10
1
 
17
 
! Отговори
бай добри преди 8 години
Абе какви ги говорите всеки ден, кога ще се реформирате, или ЗАКРИЕТЕ!!! Вашите бащи и деди слязоха от шумата на 09.09: 1944 г. Те получиха образование в землянките и като обираха мандри, научиха добре тероризма и избиха ЕЛИТА НА БЪЛГАРИЯ - 30 000 ДУШИ! !! Вие наследници на комунистите КАК СПИТЕ СПОКОЙНО! !!
9
0
 
18
 
! Отговори
КАКВА СИРОМАШИЯ ,БЕ. преди 8 години
..ПЕНСИОНЕРИТЕ РАЗДАВАТ ХИЛЯДАРКИ НА .....СЛУЧАЙНИ ИЗМАМНИЦИ!!!СТИГА С ТИЯ ТЪПИЗМИ ,БЕ...!!!
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нагледен пример ,за ролята на алкохола върху човека.Микув, Микув по добре се занимай с доматите на Курнелчето, отколкото да плещиш глупости!
7
0
 
20
 
! Отговори
V преди 8 години
Да бяхте предложили това , не Пеевски за шеф на ДАНС. БСП - то се закопа завинаги ,свършихте ,гадове , предатели на българското.Микофф кой е сега Ореха - никой ,къде е Чобана в ДПС. изгнивайте вечече не мога да ви гледам умрелите мутри.
6
2
 
21
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Наздраве за гоУемият възпитател, др.Миков!
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е АМА ГОЛЯМА ЛИЦЕМЕР Е ТОЗИ И НЕ САМО ТОЙ ,А ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ,ЗАЩОТО ДОКАТО СА НА ВЛАСТ НЕ МИСЛЯТ ДА НАПРАВЯТ НИЩО ДОБРО ЗА НАРОДА СИ И СИРОМАШИЯТА НА 90 % ОТ БЪЛГАРИТЕ,А КАТО СА В ОПОЗИЦИЯ ГОЛЕМИ КРИТИКАРИ СТАВАТ. А МЕЖДУ ДРУГОТО КОМУНИСТИТЕ НЕ СА ИЗЛИЗАЛИ ОТ ВЛАСТ ,ТЕ СА СИ ВИНАГИ НА ВЛАСТ ! Я ПОГЛЕДНЕТЕ НЕ СА ЛИ ЕДНИ И СЪЩИ ФАМИЛИИ ПО ВЪРХОВЕТЕ НА ДЪРЖАВАТА ,ТЕ САМО СЕ ПОРАЗМЕСТВАТ НО СА СИ ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ! ОБИКНОВЕН БЪЛГАРИН БЕЗ ВРЪЗКИ В НОМЕНКЛАТУРАТА ОТ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВРЕДИ
4
1
 
15
 
! Отговори
хи хи преди 8 години
само прочете подзаглавието и ще разберете защо се възмущава човека..."Миков се възпротиви на текстове в Закона за обарзованието"
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наздраве!
2
2
 
29
 
! Отговори
Деян преди 8 години
Значи, точно днес това е проблем. По чие време Студентски град стана бордей? Кой управляваше, когато се съсипваше образованието от 1989 до 2000. Миков, седни и сръбни, малко, че не си ти, когато не си пийнал едно малко.
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, и после директно влизат в редиците на бесипето...