"Лукавски" клати авторитета на коалицията

Защо Методи Андреев прекръсти икономическия министър?
2 окт 2015 13:07,
14
"Лукавски" клати авторитета на коалицията
Снимка: bgonair.bg

Министърът на икономиката Божидар Лукарски застраши авторитета на коалицията заради лични интереси, коментира депутатът от ГЕРБ Методи Андреев в предаването "Полиграф" по Bulgaria ON AIR. Преди няколко дни той дори прекръсти министъра на "Лукавски" под предлог, че той постъпва некоректно със своите коалиционни партньори.

Още по темата

Причина за недовството на депутата от ГЕРБ стана ВМЗ-Сопот. По думите му в ръководството на предприятието са замесени политически интереси.

"Когато едно държавно предприятие започне да се развива, апетитите на лобитата започват да се засилват. Прави се такова управление, което позволява източването на това предприятие - властта слага свои хора.", обясни народният представител.

По думите му по времето на Орешарски в борда е имало членове на БСП, които очевидно са удовлетворявали фирми, свързани с партията. Сегашната власт пък е съставила управление от трима души, които имат частен бизнес и нямат нищо общо с държавата.

"Един частен бизнес може винаги да се свърже с доставка на гориво, с износ на скрап, това е търговия. Факт е, че тогава е имало натиск върху търговския пълномощник от началника на кабинета на г-н Лукарски за една фирма за скрап, която няма лиценз. Тука прозират ясни частни интереси. Тези кокошкарски номера се наблюдават отдавна.", обясни той.

Според него, за да се защити държавния интерес, трябва да се търсят хора, които да са професионалисти, да са част от колектива на предприятието от дълго време и никога да не са били съдружници в частни фирми.

Методи Андреев коментира и искането на ДПС да се свика консултативен съвет, за да се изясни позицията на България за ситуацията в Сирия.

По думите му България не е точно държавата, която двете суперсили САЩ и Русия ще послушат и ще зачетат нейното мнение. Според него двете страни трябва да се разберат какво ще е бъдещето на Сирия и какво е мястото на Башар Асад в нея, а Европа би могла да участва в решаването на кризата по дипломатически път.

Депутатът препоръча по-скоро България да се опита да запази своето вътрешно спокойствие, политическа, икономическа и социална система, и да не се излагаме на прекалено голям риск.

"Ние сме малка държава и не бива да излизаме напред в такива тежки международни събития. Ние трябва да защитим нашия малък национален интерес. И съседни държави правят това нещо - Румъния, Унгария, дори Гърция. Тези хора защитават първо своя интерес, без да излизат извън общата европейска интеграция. Когато човек осигури собственото си семейство, тогава може да мисли за обществените си ангажименти", даде пример Методи Андреев.

Според депутата на ГЕРБ БСП целенасочено нажежава обстановката с искането на оставката на военния министър Ненчев заради това, че чужди самолети ще охраняват въздушното ни пространство.

Методи Андреев обясни, че тези самолети не могат да бъдат разглеждани като "чужди", тъй като сме част от НАТО.

"България има своите съюзнически ангажименти към НАТО, както и НАТО към нашата сигурност. Ние сме гранична държава за НАТО и е нормално алиансът да пази добре границите си", обясни той.

По думите му трябва да приемем тази подадена ръка за закрила, защото ние сме първата европейска държава, в която влизат евентуалните джихадисти. Няма нищо лошо в момента по-силните да ни защитят, каза Андреев.

Той предлага и да се обърнем към нашите партньори в бъдеще с искане за една ескадрила съвременни самолети, които разсрочено да изплатим. "Това е необходимо за нашето национално самочувствие.", уточни той.

Вижте цялото интервю във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
НИЕ преди 8 години
НАЙ-ЯРКИЯТ ПРИМЕР ЗА ПАРАНОИК Е АТАНАС АТАНАСОВ - ГНОМА, АМА ТОЗИ ПАЗАРДЖИШКИ *** ЯКО ГО КОНКУРИРА.
11
0
 
3
 
! Отговори
ха,ха преди 8 години
Да, бе, що на Гърция, която е в голяма криза, не й се предложи да съкрати авиацията си и опазването на небето им да се повери на съседите им, които са натовци и в момента икономически по-силни?
10
0
 
3
 
! Отговори
да, ама не преди 8 години
Онзи ден слушам турския посланик в България-интелигентен мъж, перфектен английски, явно учил, живял на Запад. Та на коментар на водещия, че има историческа обремененост в отношенията ни с Турция, посланикът каза че сега сме 21 век и с една дума е смешно да живеем с тези страхове. Да, но не сме Швейцария, оградена от държави имащи своя диаспора (всяка говореща официално майчиния език).Те не са били насилвани от друга религия, или етнос, който агресивно да доминира над останалите "различни" етноси
9
0
 
4
 
! Отговори
Коко преди 8 години
Значи излиза, според Методиев, че собствена авиация ни трябва само за да погъделичкаме самочувствието си? И турски(натовски) самолети да ни "пазят" и си летят свободно над нас? Само, че военни конфликти имаше между 2 натовски държави -ако си спомняме...и на никой в Европа и през ум не му минава да предложи на гърците някой друг натовец, например турската натовска авиация да им пазят небето...А ние сами се натискаме да отстъпване част от независимостта си, да я преотстъпваме, или даваме под наем?
8
1
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Съгласен съм , абсолютно вярно е.
7
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
аз ще си остана с националното самочуствие а друг ще обере комисионните
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Седесаро-герберастът Мето Андреев явно няма проблем с "охраната" на българската земя от турския аскер. Щото и те са в НАТО разбираш ли. Ново "присъствие" ни се готви, но тоя път не 500год, а и 50 год няма да издържи народа и ще изчезне.Тук имаше държава докато седесарията не изпълзя от вонливите си дупки и не загриза създаваното с десетилетия народно богатство.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честно казано, това ми е една от най-противните физиономии на прехода след Соломон Паси. За по-късопаметните ще припомня, че Методи Андреев беше дълго време шеф на комисията по досиетата при Иван Костов и тогава къде какво можа успя да открие и да унищожи. Остави досиетата само на тези, които трябваше да се "управляват" в новата политика. Изключително нечистоплътен човек е този на снимката.
4
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 8 години
Иначе на теория, на приказки е добър. Съгласен съм с това. Но вие съгласни ли сте, че далеч не е единственият, който говори добре, но и сменя партии като носни кърпички? Помните ли дългогодишното му мнение за Георги Първанов, за агентурното му досие? Сега как е в рамките на коалицията? Всъщност помните ли хулите, които систематично отправяше към главния секретар на МВР Бойко Борисов, както и към кмета Борисов в първия му мандат? Ама после нещо се разбраха ;)
3
3
 
10
 
! Отговори
ТОШО преди 8 години
МНОГО ГИ РАЗБИРА ТЕЗИ РАБОТИ АНДРЕЕВ - ЯВНО МНОГО Е ВНИМАВАЛ ,КАТО СА МУ ПРЕПОДАВАЛИ ПОЛКОВНИЦИТЕ ОТ ДС ! ПИКЛЬО И ПОЛОВИНА !
2
1
 
15
 
! Отговори
1 преди 8 години
Метко Андреев доста лукаво смени няколко политически партии и продължава да паразитира на държавната хранилка, т.е. върху данъците на всеки един от нас. Според мен трябва да има закон, забраняващ на едно и също физическо лице да се кандидатира за държавен пост, ако преди това е било избирано за такъв от поне две политически партии, различни една от друга.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...трябва да приемем тази подадена ръка за закрила, защото ние сме първата европейска държава, в която влизат евентуалните джихадисти..."Че сме една от първите е факт! Но както вече се писа, и то не без основание, страната ни на българите не се харесва, камо ли на мигрантите. Така че, поне засега не представлява интерес и цел за евентуалните джихадисти. Влизането е друга тема. Няма смисъл от полемики, истината е, че онези които не успеят официално да влязат, сами си ги до-, пре- и вкарваме.