Газопроводът Добрич-Силистра вече е с акт 16

Довършихме го за шест месеца, похвали се Борисов във Facebook
6 окт 2015 13:45, Анисия Иванова
25
Газопроводът Добрич-Силистра вече е с акт 16
Архив: Булфото

Газопроводът Добрич-Силистра вече официално работи. За събитието се похвали в социалната мрежа премиерът Бойко Борисов.

"С най-голяма радост искам да честитя на Силистра и областта, че вече официално са газифицирани. В края на вчерашния ден ръководството на "Булгартрансгаз" ЕАД ме информира, че са получили Акт 16 на газопровода Добрич-Силистра", написа във Facebook страницата си министър-председателят днес.

Той отбелязва, че две години проектът е бил напълно замразен. С новото ръководство успяхме да го стартираме отново и го довършихме само за шест месеца, посочва Борисов.

Газопроводът до Силистра е с дължина 80 км и има капацитет за пренос на 100 хил. куб. метра на час. Благодарение на него ще могат да бъдат газифицирани всички общини пo трасето, а от услугата ще могат да се възползват както битовите, така и индустриалните потребители. Стойността на инвестицията е общо 12 286 000 евро.

Положихме огромни усилия, за да финализираме успешно проекта, който е със статут на обект от национално значение. Подобни бързи действия са истинските реформи в сектора, които значително ще подобрят качеството на живот на жителите, посочва в коментара си Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Машиниста преди 8 години
Бойко пак има газове
12
0
 
3
 
! Отговори
въпрос към Бойко преди 8 години
Ъ? Газопровод значи? Тц, тц, тц, а кога ще се вдигне стандарта на живот? Питав за реално вдигане на икономиката ни, което да се усети от всеки БЪЛГАРИН, не само на хартия (стъкмистика)?
11
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вашите вождове Сергей, Лютви и Волен какво построиха? Да занаете, гладни ще стоите!
10
2
 
7
 
! Отговори
.. преди 8 години
То всичко хубаво ама като му направиш простата сметка излизат по 153 757 евро на километър участък, който немците го правят с 850 000 евро. Да не стане като с НОВИТЕ магистралите, дето целите са в ями и неравности и се къртят за 2 години, а се ремонтират всяко лято и все са разбити. И после от тоя 80км участък 10 години все да се "усвояват" средства ?Иначе браво ама само ако работи поне 10г без ремонтиране на всеки 3 дни !
9
7
 
5
 
! Отговори
Веселин преди 8 години
Ужас....като не се прави нищо-защо не се прави,като се прави нещо-защо пък се прави?Абе как да угодиш на всички хора,КАТО ТРИМА ЧОВЕКА ИМАТ ЧЕТИРИ РАЗЛИЧНИ МНЕНИЯ?
8
4
 
13
 
! Отговори
гжо преди 8 години
България има нужда от работеща икономика, от Южен поток и АЕЦ Белене, но американците не дават да търгуваме с Русия. За краля-слънце Северна България не съществува. Да не са се свършили лентичките , та не се е състояла церомонията ? Как ще подобри живота на хората без работеща икономика ? Когато начело на държавата са абсолютни бездарници , а медиите поръчкови хората ще си броят стотинките.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама то никой не иска да се газифицира, всеки иска да избега от Топлофикация, пак безсмислен труд кипи Бойче и усвояване на едни милиони!!!
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е добре - още едно газохранилище.
5
4
 
18
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 8 години
тиквата проста и неграмотна така и не разбра втори мандат, че премиерствнето не е мачлета и тенисче в работно време, ползване на фалкони за футбалери тигри и фолк певачки, резане на ланти и писане във ФБ. не ползвам ФБ, но съм убеден, че мутрата не знае къде е входът и някой *** и чати вместо него. проста държавност, слаба икономика.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега остава да ви донесе и газ от Катар и готово
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ейййййй,а под плешивата писта........................само шкембе чорба се лашка!
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то в тези области жители почват да не остават... тези дето остават газ не ползват защото не се краде.А колко пъти крадоха тръбите... такова бързо рязане и баш майстор оксиженист не може!
1
6
 
25
 
! Отговори
Илко преди 8 години
"значително ще подобрят качеството на живот на жителите" - Ти все подобряваш , "строиш" а БГ все повече затъва!!!