Кметовете са най-близо до хората, имаме опит за добрия избор!

Президентът Плевнелиев с обръщение към народа преди вота на 25 октомври
Обновена: 6 окт 2015 20:41 | 6 окт 2015 20:19, Красимир Ангелов
61
Кметовете са най-близо до хората, имаме опит за добрия избор!
Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото

Президентът на България Росен Плевнелиев се обяви за позитивни послания в рамките на предизборната кампания преди местния вот, насрочен за 25 октомври и подчерта, че кметовете са най-близко до хората.

“Всички избори носят своята специфика и са еднакво важни за демократичното развитие на държавата, но на местните избори ние избираме тези политици, които ще са най-близо до нас, които ще управляват нашия град или село, които ще взимат решения за развитието на нашия квартал, за улицата, по която всеки ден се движим, за парковете и градините, в които играят децата ни. Уверен съм, че вече имаме достатъчно опит, за да направим най-добрия избор”, обяви президентът Росен Плевнелиев в телевизионно обръщение към нацията по БНТ.

Държавният глава подчерта, че кметовете са най-близо до хората и затова трябва "да дадем гласа си за този, който предлага конкретни и работещи решения, който има и знанията, и възможностите да се възползва най-пълноценно от европейските и национални средства за благоустройство на общината".

Още по темата
Плевнелиев акцентира на европейската солидарност, която по думите му е част от нашия живот. “Тя може да подпомогне развитието и на най-малкото, и на най-отдалеченото населено място, стига то да бъде управлявано от компетентен, амбициозен политик, с ясна визия, но и експерт, който знае как да осъществи идеите си”, смята държавният глава.

Той призова политическите партии да се възползват най-пълноценно от оставащото време до изборите, като акцентират върху конкретните идеи и намерения на техния кандидат. "Защото в политиката и на национално, и на местно ниво, доверието се гради върху изпълнените обещания”, подчерта той.

"Нека не залагаме на евтин популизъм или криворазбран национализъм, защото от тях няма да се създадат нито работни места, нито ще се подобри жизнената ни среда. Българските граждани очакват конкретни стъпки за модернизация и прогрес, които да подобрят качеството на живот в българските региони”, добави още държавният глава.

Той призова участниците във вота да се придържат към позитивните послания, защото по думите му никой изборен резултат не може да бъде оправдан, ако е за сметка на обществената стабилност, на етническата и религиозна толерантност. “Има граници на политическото поведение, които нямаме право да пресичаме, защото те имат пагубно влияние върху цялото ни общество. Езикът на омразата може само да руши и ние всеки ден усещаме щетите, които нанася безпринципното противопоставяне и стремежът да се очерни опонентът на всяка цена”, заяви Плевнелиев.

Президентът не пропусна да акцентира и върху инициирания от него референдум за електронното гласуване. “Пряката демокрация е големият отсъстващ през изминалите 25 години на прехода, в който изграждаме нашата демократична държава. Сега имаме възможност да се възползваме от всичко позитивно, което тя носи. Затова е необходимо всички да се отнесем с необходимата отговорност към подготовката на предстоящия референдум”, посочи държавният глава.

Според него без значение дали хората ще отговорят с “ДА” или с “НЕ” на зададения въпрос, на този референдум няма да има губещи. “Винаги когато политиците се съобразяват с мнението на народа, печели държавността!”, категоричен бе Плевнелиев, който завърши така:

"Бъдете активни! Не само в деня на изборите, но и по време на кампанията. Търсете информация, поставяйте своите въпроси и изисквайте ясни и конкретни отговори”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Кметовете на ГЕРБ никога не са били близко до хората. Справка наводненията в Аспарухово, Бургас, Мизия и много други . Ако става въпрос за мутрите и гербаджийските фирми кметовете наистина са близки и неразделни с тях. Нищо , че по осемнадет пъти ремонтират една и съща магистрала. Кметът на град В.... прави спортна зала за 5000000 лева въпреки,че населението е едва няколко хиляди и официални спортуващи отбори няма вместо да се построи някое промишлено предприятие. Кололнизаторите не дават .
20
0
 
5
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
За какъв добър избор говориш ПРЕЦЕДЕНТЕ- може би за това, че си "платихте вота" в Перник, или за осъдения кандидат за съветник в Стара Загора?
19
0
 
7
 
! Отговори
а преди 8 години
този трябваше да е кмет на село до 250 души!
18
0
 
10
 
! Отговори
простаци преди 8 години
Не искаме да слушаме простотии вече! Искаме да работим за пари! Искаме реална демокрация!
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво ни е президент глух син на комунисти и маша на мутрата?!Ако са такива по-добре е изобщо да няма президент!Мечка за показване пред ЕС(събор)!Каква власт има той?!Само плащаме излишни пари за излишна администрация!Хал хабер си нямат какво реално се случва!Горе си гледат и нищо не виждат!
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Старата песен на нов глас.От 20 год повтарят едно и също.Още колко години ,ще пеем едно о също.Кога ще дойде време за нова политика.
15
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво плевнелиев мачкай комунистите
14
0
 
10
 
! Отговори
Истина преди 8 години
По дяволите този превод в интернет. Не става без кирилица!Като избиете всички без извинение които са се кандидатирали за някаква позиция на тези избори, може би 50% от следващите ще са читави от добър материал. Без тотална чистка се вижда че на властоимащите не им пука за обикновенните хора!
13
0
 
3
 
! Отговори
Истина преди 8 години
Като изберете всички без извинение които са се кандидатирали за някаква позиция, може би 50% от следващите ще са читави от добър материал, без тотална чистка се вижда че на влатоимащите не им пука за обикновенните хора!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
rysia triabva da vi smachka .
11
0
 
11
 
! Отговори
путюмарийкин преди 8 години
Я за кого да гласуам баце маце помаце гаце.......и накрая все одзатце
10
0
 
14
 
! Отговори
фермер преди 8 години
Ако тоз управлява още един мандат аз ще си тегля въжето/с главата надолу не си заслужава/
9
1
 
19
 
! Отговори
Пиночет Велики преди 8 години
Бих гласувал за някого,дето ще закачи кожите на всички досегашни грабители пред всеки завод по един на показ,да се знае за какво се е вмирисал.Инак не няма как да стане.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярно е нашия кмет не излиза от кръчмата
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Електронното гласуване е поредната фалшификация . С данните на всеки, могат да гласуват от твое име и от Сингапур. Ще стане като в САЩ . Гласувал за ,Ал Гор ,излиза Буш. Вота се зачита измаменият имал право да съди компаниятя инсталирала програмата . И така 110 000 хиляди заведени дела ,минали 4 години ,решени 200-300 дела и дотам ,Минал мандата ,нови избори .....дотук . Решение по демократичному . Поредна измама .
6
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще ги замерям с домати като Босия докато дойдат читави и справедливи кметове!Писнами от корупчии и двоен аршин!
5
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кметовете са близо до хората ама до своите хора!Тоя президент да вземе да се разходи и да чуе какво става,а не да ми дрънка глупости по телевизията!Да види как кметове разрешават на едни да работят а лишават други от разрешителни!Не казвам,че всички са такива,но кмета на р-н Триадица в София е от тях!
4
0
 
20
 
! Отговори
123 преди 8 години
Особено в София област.Само да види какви престъпници управляват Ботевград,самоков,Елин Пелин и т.н.Само елинпелинския кмет и сега кандидат за общински съветник има 5 дела и поне още толкова преписки
3
1
 
26
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Имаме опит в...добрия избор,особено когато те избрахме за президент.От такъв по...голям опит сигурно би бил опита да се хвърлиш в басейн за...плуване,ако е източена водата.
2
1
 
32
 
! Отговори
парите на общините преди 8 години
Кметовете са най-близо до парите на общините, имаме опит за добрия избор! Ухили се плевела.