Шефът на буржоата "Реформа блок": Ще уволнявам!

Радан Кънев "блесна" с интервю-гротеска, преведено с Google Translate
Обновена: 6 окт 2015 13:01 | 6 окт 2015 10:56,
53
Шефът на буржоата "Реформа блок": Ще уволнявам!
Снимка: Facebook

Интервю на лидера на Реформаторския блок Радан Кънев пред австрийската национална агенция е на път да се превърне в предизборен скандал за десните. Представянето и отговорите на реформатора са истинска гротеска заради несполучливия превод на пиарите на РБ, направен с Google Translate и изпратен до медиите.

Заради неприятната случка днес Кънев обяви в профила си във Facebook, че ще направи "бързи, макар и доста закъснели" промени в щабовете си.

Въпреки това интервюто на Кънев вече е хит и се разпространява в мрежата. Според Google Translate версията му той е "съпредседател на буржоата "Реформа блок".

"Иронията тук е, че немският е първият ми писмен език (някъде от 4-годишен), а 90% от усилията ми са да превърна РБ от "буржоа" в национална дясна (buergerlich) политическа сила...", написа днес реформаторът във Facebook. Поуката от гафа с интервюто пък според Кънев е, че между опита да бъдеш свръхсериозен и резултатът да станеш доста смешен, крачката е много малка.

"И всички ние зависим ужасно много от екипите, щабовете, и особено - от организацията им. А по повод тази и други случки от последните дни, в организацията и щабовете на "буржоата" ще настъпят бързи, макар и доста закъснели, промени", завършва с усмивка шефът на Реформаторите.

Малко по-рано една от PR-ките на РБ Адриана Белева пое публично отговорността за грешката. Тя написа в своя профил, че се извинява за невероятния гаф. "Изпратила съм към колежката ми в пресцентъра заедно с немския оригинал на интервюто на Радан Кънев в Австрийската национална агенция автоматично генериран Google Translate, който звучи комично. Надявам се да ми простите и да го приемете с чувство за хумор", пише тя.

Ето и няколко абзаца от интервюто на Радан Кънев във версията на Google Translate:

Кънев е съпредседател на буржоата "Реформа блок", младшият партньор на Българската ГЕРБ на (Граждани за европейско развитие на България). За него, предложението на Комисията на ЕС да разпространявате 120,000 бежанци по квоти между страните от ЕС, единственият възможен начин.

Въпреки това, почти 40-годишният политик признава, имат "стария ЕС" разкрие малко "федерална състрадание". "Това е объркан общественото мнение на Изток". Много се чувствах в периферията на ЕС от "закоравял Централна Европа" изоставена.

Това беше, например, се възприема като "особено дразнещо" като "неформален лидер на ЕС" - с германския канцлер Ангела Меркел, Федерална република Германия - от една крайност - "Selfies с бежанци" - бележи ръст на друг, първо отвори границите, но след една седмица на граничните пунктове може да се провери отново, следвана от съседна Австрия.

Ето защо, трябва да "европейски проект" не от националистическата и популистки политици - като например в Унгария, Чехия или Словакия - са поставени на карта, така Кънев. От друга страна, също би било по-установена, членки на ЕС използват кризата, за да се отвори дори и очите, и да признаят, че Европа не може да бъде "клуб за богати тишината".

 Това не може в дългосрочен план да служи като буферна зона и осигуряване на протичането на Западна Европа бежанци. Кънев: ". Тъй като нашите бюджети са много тесни"

Както и да е, би и двете страни - "както периферна и център на ЕС" - най-накрая да изготвят под егидата на Европейската комисия в същата посока. "В противен случай, ние потъне в националистическа и белязана от паника хаос".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TAKIVA MLADI POLITIZI KATO RADAN SA NEOBHODIMI NA BALGARIA.
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хайде на бас, че след две години никой няма да си спомня за недоразумението рб. както никой не помни сдс, бзнс, ндсв....
38
0
 
11
 
! Отговори
Ади преди 8 години
Браво бе! Тя го пратила погрешно на колежката в Пресцентъра - а колежката не гледа ли, не чете ли какво разпраща на медиите? Такава няма да я взема дори да обслужва копирната машина! Ама сигурно е "наше момиче"
37
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ ИМ Е ЗА ПЪРВИ ПЪТ. На изборите ни минаха с триковете на Лукавски да гласуваме за тях ужким че са против гропенфюрера.
36
0
 
22
 
! Отговори
варненец преди 8 години
Тоз Радан въобще не е евреин , не ! И той като А.Мозер и тя не еврейка ! И на двамата първият им език е немски и вие очаквате от тия политици да защитават българския интерес ? хах хахахах
35
0
 
7
 
! Отговори
Муто преди 8 години
И да звездите и да не звездите, човекот си е 10-тократен тризвездник.
34
0
 
9
 
! Отговори
ВТ преди 8 години
Добрютрю.
33
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Край Поредната комунистическа лъжа е, че селата са се обезлюдили заради прехода и виновни са десните. Обезлюдяването на българското село почва от национализирането на земята. Много хора родени 40-те 50 и 60-години (нашите редители) се местят в града още по времето на социализЪма. Това, че бабите и дядовците измряха и селата опустяха е просто природен закон.
32
1
 
8
 
! Отговори
www преди 8 години
ненУрмалници
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как ги генерирате автоматично? Той и Бареков сигурно ползва тази функция.
30
5
 
43
 
! Отговори
Край преди 8 години
А и друго Радане - разходи се из 5-7 български села да видиш пустите къщи и скелетите на стопанските сгради. Това Радане е огромната вина на СДС и земеделците. Баба ти Мозер вместо с колове да я изгонят орден Стара планина и дадоха. Така се стигна до гадния парадокс - земята ни може да храни 15млн. население а при 7 сега в кофите ровят деца за храна.
29
4
 
24
 
! Отговори
Край преди 8 години
Радане Радане, патица в кълчища си. Не е за тебе тая работа политиката - много си интелигентски префинен.
28
1
 
23
 
! Отговори
Арнолд Шварценегер преди 8 години
Така става като превеждат на австрийците на немски ! Трябвало е да се превежда на австрийски и тогава няма да има Радански гафове ! Вие австрийски не знаете ли бре ?!
27
1
 
21
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
"От закоравял Европа изоставена."Абсолютно е прав,останаха само меките.Пълна трагедия!
26
0
 
21
 
! Отговори
Веселба преди 8 години
Хехе. Буржоата реформа блок лидер ще опожарява ПиаРи. ПиаРи още транслейтъри.
25
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко се чуди какво да ги прави тия от РБ - такова крадливо племе не е имало досега, изгребаха целия бюджат и дълг взеха 16 милярда и него го откраднаха и още искат ще фалират държавата тиа от РБ
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не пуснете интервюто на Юрдек Бюреков да се посмеем
23
2
 
32
 
! Отговори
55 преди 8 години
Всичко е много точно по съдържание- те са буржоа т. е. партия на богаташите,а реформите им са блокарски-в интерес на богатите.Както образованието например,където бедните ще доплащат на частните училища.Сега идва ред и на здравеопазвонето с двата пакета-за бедни и за богати..и т.н.Но кой ги избира?Бедните ***!
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не видях за грешки. Почнете от президента, парламетна, премиера, министрите... Какво очаквате от Радан и организацията му?
21
1
 
15
 
! Отговори
Геле преди 8 години
Типични бръщолевения в адвокатски стил - преливане от пусто в празно - нал - все пак си е адвокат момчето...А там само празни брътвежи...