Държавата отпусна марли и превръзки на бежанците

Правителството състави списък на сигурни държави
16
Държавата отпусна марли и превръзки на бежанците
Снимка: архив Булфото

Правителството предоставя безвъзмездно на МВР и на Държавната агенция за бежанците освободени държавни резерви и военновременни запаси.

Става дума за санитарни материали и постелъчен инвентар, чрез които ще се подпомогне осигуряването на подходящи условия за настаняване на бежанци у нас.

Материалите включват термофорни казанчета, посуда, нестерилни марлени компреси и превързочни материали, походни легла, болнични кревати и др.

С друго свое решение кабинетът одобри позициите по дневния ред на предстоящото заседание на Съвета "Правосъдие и вътрешни работи", което ще се проведе на 8 и 9 октомври в Люксембург. На него във връзка с бежанската вълна България ще подкрепи предложението за съставяне на списък на сигурни държави на произход, който непрекъснато да се актуализира. Към момента се предлага включване в списъка на Албания, Босна и Херцеговина, Република Македония, Косово, Черна гора и Сърбия.

МС одобри резултатите от проведените на 14 и на 22 септември извънредни заседания на Съвета. Дискусията на тях беше свързана с решение на Съвета за установяване на механизъм за релокация на мигранти от държавите, подложени на най-голям натиск – Гърция, Италия и Унгария.

След като на първото заседание не беше постигнат консенсус по въпроса, на второто той беше подложен на гласуване и получи необходимото мнозинство. Предвижда се на първия етап да бъдат разпределени 66 000 души от Италия и Гърция, а след година – да се релокират и останалите 54 хил. души отново от Италия и Гърция или от друга държава-членка, която към този момент е подложена на непропорционален миграционен натиск.

За България общата квота е 1549 лица, като на този етап трябва да приемем 201 лица от Италия и 651 лица от Гърция, а останалите 697 – след период от 12 месеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз си плащам за всичко дори когато нямам работа трябва да си плащам здравните вноски !
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРОМ им дайте както давахте на нас едно време в родната казарма ГМО им дайте както ни давате в веригите магазини
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Супеееер! 20 милиона за тел по турската граница, десетки милиони за гранични полицаи, командировки, жертви и накрая да ни ги карат с автобус от другата страна! Благодарим ти, Брюксел, благодарим ви предатели - български политици! По-продажни и достъпни сте от селски клозет!
7
0
 
15
 
! Отговори
Защо?! преди 8 години
Държавата трябва да се грижи първо и единствено за своите данъкоплатци. Тези запаси могаха да бъдат предоставени на граждани в неравностойно положене, с ниски доходи и т.н.
6
0
 
20
 
! Отговори
98щк преди 8 години
Защо правителството не се погрижи за хората останали без дом от наводненията , а ще се грижи за тези смрадове? Пак ли по заповед на американското посолство? Защо не се погрижиха за българите от Донецк и Луганск, които са със разрушени домове от фашистката украинска хунта ? Болниците тънат в продоволствена криза ние ще гледаме бежанци. Словашкият президент каза , че не приема бежанци защото не ги е канил.
5
0
 
20
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Аре стига вече бе, осрахте се... Значи с моите данъци които плащам, държавата отпуснала на тия дето идват и се настаняват незаконно а когато аз вляза в болница си плащам абсолютно всичко... до последната лепенка и бинт. ЗАЩО? Тези дето ни управляват съвсем ни взеха за балъци, май ще си ходят скоро...
4
0
 
25
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
Купуваме марли на хора нарушили законите на България, разхождащи се с телефони за по 1000 лв, а по улиците нашите родители бъркат в кофите... До къде го докарахме!?!
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отпуснете им и успокоителни хапчета.
2
0
 
13
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
А тези, които са вече тук точно в коя бройка влизат, ако смея да попитам?
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дамски превръзки ли ?