Мирчев с мерак да ходи на втори тур в София

Подготвя се купуване на гласове в столицата, предупреди той
Обновена: 8 окт 2015 09:42 | 7 окт 2015 14:36, Анисия Иванова
21
Мирчев с мерак да ходи на втори тур в София
Снимка: БТА

Абсолютен прецедент е, че няма проучвания за изборите нагласи с включени всички проценти на всички партии. Това заяви кандидатът за кмет на столицата, издигнат от БСП, Михаил Мирчев в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR.

"Последното такова изследване е публикувано на Галъп на 26 юни", заяви той, подчертвайки, че оттогава са минали три месеца. Според него липсата на подобни изследвания е, защото "рейтингите, които се получават, са драстично различни за сегашната власт, спрямо пропагандата. Затова те са неудобни", смята той.

По думите му действащият кмет Йорданка Фандъкова събира към момента не повече 40% от предпочитанията на избирателите, а не 60%, както й дават някои социолози.

"Ако е вярна пропагандата нямам шанс да отида на втори тур, но изследванията показват, че убедително ще отида на втори тур", убеден е Мирчев.

Той обясни, че неговата цел е в София да има втори тур. По думите му "другите кандидати му помагат", като вадят неудобни факти срещу ГЕРБ и Фандъкова.

Неговото мнение е, че в системата на управлението на столицата се правят две-три хубави неща, но по останалите "20-30 пункта нещата изглеждат доста трагични".

По негови думи Георги Кадиев и АБВ не му помагат, "целта им е да откраднат от моите гласове, от гласовете на БСП и да намалят бройката на техните общински съветници". Помагат ми обаче в говоренето против сегашната власт, смята той.

Според него купуване на гласове се подготвя и в София от ГЕРБ. При това на всички равнища, ниво секционна избирателна комисия, на равнище ОИК, а и на централно ниво.

Неговата преценка, че кандидатите за кмет на столицата не обявяват предизборните си платформи, включително и той, е, че избирателите гласуват по други причини.

Цеилят разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Още новини от "България" четете в bgonair

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По едно време се говореше да се слагат камери и да се показав публично как се брои....чушки.Безброй чували се изпват пред комисията отворени, без застъпни;и, без протокол, без да е ясно откъде са бюлетините - и тя ги приема. резултатите от ОИК до ЦИК се вписват с молив, за да може полицията да ги изтрива и да вписва други резултати. Безобразие.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не виждам кой ще мечтае за победа, когато Герб манипулират резултатите с повече от 10 процента. Това значи масово да се гласува за РБ до последния човек, за да не станат те в София. Нали знаеш как байГаньо прави избори?
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз от тоз досега не съм чул какво ще направи за града, но за сметка на това цитатите (очевидно писани на друго място) са все по адрес на настоящия. Не харесвам Фандъкова и начина, по който работи (със същите пари можеше да се свърши доста повече работа), но не виждам реален кандидат срещу нея. Сякаш са се наговорили всичките кой къде ще е..
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората отиват на избори за победа, а БСП и Мирчев си мечтаят за втори тур
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По добре да си мълчи и да не коментира никакви проценти. Че по-малко резил ще бере след изборите.
7
0
 
1
 
! Отговори
Muncho преди 8 години
Karja..... KKatja......Katjaaaa....
6
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не го знам от коя партия е този перко но сигурно не е толкова *** да не знае, че Тиквата отдавна е напазарувал тези избори е чака "Поредната, пълна и честна победа". Това което крадоха с Цецко Честния сега влиза в действие. Ето защо е толкова спокоен. Ще има крадене следващите 4 години за което е цялата далавера. А овчия народ докато стои и дреме ще живее все по-бедно.
5
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя шашавия ако събере 5-6 % да почерпи.
4
13
 
6
 
! Отговори
Malinka преди 8 години
Успех!Дано да се погрижите за кварталите на София,които са в неравностойно положение!
3
4
 
20
 
! Отговори
Наско преди 8 години
Другаря Мирчев да си трае, че както са тръгнали да потъват ***, скоро и субсидия няма да има, демек няма да има и пари за ракията на Миков.
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя искам да го гледам какво ще говори след изборите. Или типично по комунистически просто ще се скрие някъде.
1
6
 
22
 
! Отговори
Ники преди 8 години
По съвест няма да гласувам за теб злобно ***.