Президентско вето на поправката "Бакалов"

Промяната бе предложена от БСП, но подкрепена и от ГЕРБ
7 окт 2015 09:54,
18
Президентско вето на поправката "Бакалов"
Снимка: архив, Булфото

Президентът Росен Плевнелиев ще наложи вето на промените в Закона за военното разузнаване, обяви пред bTV началникът на кабинета на държавния глава Екатерина Захариева.

Това обаче няма да стане заради конкретна личност, а заради стесняването на кръга от хора, които биха могли да заемат длъжността директор на служба "Военна информация", уточни тя.

Още по темата

Припомняме, че шефът на службата Йордан Бакалов подаде оставка, след като на 1 октомври парламентът прие промени в закона, регламентиращ работата на военното разузнаване.

Съгласно новите текстове Бакалов е негоден за поста. Промяната беше предложена от БСП, но беше подкрепена и от депутати от ГЕРБ. Военният министър Николай Ненчев обаче не прие оставката до произнасянето на президента.

"Неизвестно защо зам.-директор може да бъде цивилно лице, а директорът не може, никаква логика няма в това. По-скоро заместник-директорите би трябвало да са много по-профилирани. Досега е могло да бъде цивилно лице и службата е вървяла нелошо", изтъкна Захариева.

Директорът на служба "Военна информация" трябва да има доста по-широки познания от толкова стеснения кръг, посочи още Захариева.

"Ако има реална заплаха за националната сигурност, президентът ще свика КСНС. Безотговорно е КСНС да се използва за предизборни цели", каза още тя.

По думите й, държавният глава следи внимателно ситуацията в Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напусни ако имаш съест нямаш опит морал дисциплина какво разбираш от разузнаване бе *** купанкаджия ако си кадърен намер си работа навън стига сте съсипеали тая държава бе некадърници
13
0
 
4
 
! Отговори
9867 преди 8 години
До Анонимен 9Да кажеш , че наш *** е възпитан президент е все едно да кажеш, че Обама е бял по цвят на кожата. За мен фашисти са президентите на САЩ , заащото се стремят към световно господство чрез стотици военни бази по цял свят. Америка извършва държавни преврати в десетки страни по света чрез платени *** като теб. Как наш *** ще поздрави Путин като от Вашингтон ще му ударят един шамар зад врата както го направи Б.Б.?
12
0
 
6
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
А защо не наложи вето на закона за народната просвета и финансирането на частните училища и детски градини
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ подкрепиха, РБ се разсърдиха, Боко каза, че Плевнелиев ще наложи вето и поправката ще падне на трето четен. За съжаление България няма президент. Вместо това има евтина ***.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега трябва парламента да го гласува пак, за да бъде цирка пълен.
9
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не му завиждам на президента...с голи гърди на руската амбразура!
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е гати колко *** се изказват в коментарите.
7
5
 
7
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Искам да напомня на избрания с измама неуважаван "президент" ,че днес може да поздрави за рожденния му ден Врадимир Путин, но за това се изисква достойнство , интелект и умни съветници. Щом като богата Швеция може да приеме само 1000 бежанци , а в бедна България са десетки хиляди и за мистър"Бийн " това не е заплаха за националната сигурност не знам що за *** ни " управляват". Този и други като него са днешния поп Кръстьо. Ботев и Левски могат да обърнат в гробовете си.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това обаче няма да стане заради конкретна личност, а заради стесняването на кръга от хора, които биха могли да заемат длъжността директор на служба "Военна информация"Ами да... Има ли някой, който се заблуждава, че всичко се прави заради конкретна личност?Просто демокрация - следващия път, на тази длъжност може да назначат чистачката.То горе - долу на този принцип Плевнелиев назначи министъра на отбраната да бъде човек, който е служил трудовак и е карикатура за военен.
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво има да се чудите - Борисов каза, Плевела изпълнява. АКо беше станало обратното току-виж някой си помислил, че е независим.
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като мутрата му нареди президента ще помисли и ще наложи вето!!!Все още ББ не е казал какви да са мотивите затова куклата на конци изчаква с тях
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как няма да има вето върху изисквания за професионалисти в държавата на Калинките!?
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълна пародия
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА ДА.Ветото, е защото така са му казали, от няколко дни се чака без абсолютно никакво съмнение в крайният резултат. А като си измислят причини да оправдаят това което "трябва" да се случи, стават още по смешни и жалки.Въобще поведение на безгръбначно същество, можеше да изчака някои посланик също да изрази мнение и тогава да се вземе решение.СРАМ !!!