ОмбудсМая се закле, изпратиха я с букет червени рози

Манолова призна, че парламентарната трибуна ще й липсва много
Обновена: 8 окт 2015 10:44 | 8 окт 2015 10:15, Камелия Цветанова
57
ОмбудсМая се закле, изпратиха я с букет червени рози
Снимка: архив Булфото

С голям букет от червени рози, поднесен от най-възрастния депутат Стефан Данаилов от БСП, си тръгва от парламента новият омбудсман Мая Манолова.

След като се закле пред Народното събрание, въпреки че реално ще поеме поста на 20 октомври, когато изтича мандатът на досегашния обществен защитник Костантин Пенчев, тя даде заявка, че тръгва на обиколка из страната, за да се срещне с проблемите на място, защото няма да ги чака да я потърсят в София.

Още по темата

"Формално днес положих клетва пред вас, но реално положих клетва пред българските граждани, чийто права ще защитавам активно. С това реално приключи един етап от моята политическа кариера в този храм на демокрацията, към когото винаги съм изпитвала огромно уважение и за чието реноме съм полагала  усилия", каза доскорошното острие на БСП на прощаване с депутатите.

Тя се зарече, че ще бъде омбудсман в действие и ще преследва проблемите, така че няма да каже "сбогом" на народните представители, а "довиждане", защото ще поставя пред тях важни за гражданите теми и ще внася промени в законите, които се отнасят до правата и свободите на хората.

Манолова беше избрана за обществен защитник от парламента на 30 юли. На тайно гласуване тя получи подкрепата на 129 депутати и така спечели битката с досегашния омбудсман Константин Пенчев, за когото гласуваха 82-ма.

Още тогава Манолова призна, че ще ѝ липсва парламентарната трибуна, но според нея най-големият страх на всички е, че това управление ще се сдобие с нов активен критик, защото тя ще продължи да бъде опозиционер.

"Според мен всяко добро и умно управление има нужда от активен и критичен омбудсман, който да поставя, от една страна администрацията, а от друга да защитава гражданите. Безспорно ще работя с всички институции – с правителството, с парламентарното мнозинство, за да могат гражданите да бъдат активно защитени", обеща тогава Манолова.

Само преди ден тя се върна от продължително лечение в германска болница. Слухове много – но истината за болестта й не видя бял свят. Единственото, което тя сподели, че е добре и ще продължи със същия хъс като депутат да се бори и като омбудсман на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано да са нямали предвид под червени рози нещо свързано с край,😃лоша шега навързвам какви ли не асоциации имайки предвид колко изперкал *** се опитват да злепоставят някой хора правейки връзки с някакви некролози на починалият хора,но от друга страна други на високо ниво не се свенят да се изкачват по стълбицата използвайки твои знания при това когато са ти длъжни вече девет години.Ами който гласува да му мисли почти всичко у нас води до повръщане дори мними протести, узрейте интелектуално
23
2
 
6
 
! Отговори
Отвратен от ГЕРБ преди 8 години
Защо ГЕРБ допусна Мая Манолова да стане Омбудсман след Костинброд Гейт? Защо ГЕРБ предаде гласовете на избирателите си, включително и лично моя глас? Защо питам...ЗАЩО?
22
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 8 години
Браво на герберите,продължавайте така до пълното унищожаване на държавата.
21
0
 
5
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 8 години
БОСТАНА е на всякъде, мутра престъпник за министър председател, сестра Галева за омбудсман ... мафията простира пипалата си навсякъде ... тая държава тотално отива подяволите.
20
3
 
9
 
! Отговори
. преди 8 години
Страхотно, светло бъдеще ни чака нас гражданите с новия омбудсман....ужас :(
19
0
 
4
 
! Отговори
Карма преди 8 години
До Анонимен 16Да ти се връща!
18
5
 
5
 
! Отговори
Уточнение преди 8 години
До Анонимен 26Кои я замеряха? Платените протестъри от "Протестна мрежа" и "Америка за България"... Националните предатели и продажници. Нормалните хора не бяха сред тях. Обаче винаги идва Видов ден !
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
трябваше павето да я уцели по главата в нощта на "белия автобус".. светът щеше да е по-добър без нея.
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Паачавра
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** някаква... Да не ми се драйфаше толкова, щях да й честитя. От розите ще да е.
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
докога?? как е възможно тази мижитурка и простачка да стане омбудсман?
13
3
 
9
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 8 години
Ееее днеска голема радост бе,викам на магарето-айде най-после случихме на омбостан,то предишният немаше преводач та не му знайхме езика та таз сега по и са разбира кат приказва,пък магарето махна с уши,обърна са малко къде югозапад и са изпърде...ееее,викам му-недей че таз новата е от кибритената фабрика в Костинброт бе,ша ти драсне клечката та подпали отзаде да видиш тогаз,пък то премига,премига и зе та са изпика...еее тука немаше кво му кажа ама инак си ми е умно бе-винаги знай кво да рече...
12
3
 
7
 
! Отговори
Джаф,джаф.... преди 8 години
Джаф-джаф,бляяяяблабля.......Големо джафкане беше,но и запушиха устата със сладката службица.Кеф......Боко е ***,ама тарикат.
11
6
 
6
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 8 години
Чао Мая, няма да ни липсваш.
10
5
 
10
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Нали уж имаше протести срещу тая? Тихомълком си се настани на друга по-сигурна служба... Ние пак останахме с пръст в уста... Ужас! В тази държава няма оправия и това си е!
9
6
 
14
 
! Отговори
... преди 8 години
Трябваше да я изпратим с китка босилек и нея и другите *** на жълтите павета.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...пред българските граждани, чиИто права...
7
0
 
3
 
! Отговори
odessa преди 8 години
to vie atakistite biahte v koalicia sys dps i bsp. i slavnia vi vojd besche redaktor na parcala demokracia navremeto. sega gp igrae fiurer. otrepka e. da jivee bylgaria.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А на нас изобщо няма да ни липсва
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не става за омбудсман