Бюджет 2016: Повече пари за армия и полиция?

Горанов иска дефицит до 2% от БВП за идната година
9 окт 2015 11:42,
28
Бюджет 2016: Повече пари за армия и полиция?
Снимка: архив Булфото

Повечето партии, които подкрепят правителството, настояват в бюджета за догодина да бъдат заложени повече пари за отбрана и МВР. Ако това се очертае като приоритет на мнозинството, очевидно ще бъдат отпуснати повече средства в тези сектори.

Още по темата

Това обяви финансовият министър Владислав Горанов след среща с депутатите от Патриотичния фронт. Финансист №1 съобщи, че от следващата седмица започват консултации с всички партии, които подкрепят кабинета. Първите срещи ще бъдат в Министерството на финансите. Очакванията са там да бъдат заявени приоритетите на мнозинството.

Горанов обясни, че според него българският бюджет трябва да бъде приоритетно насочен към образованието и инфраструктурата. "Но моите приоритети не са най-важни", каза още министърът.

Той обясни, че бюджетът за догодина все още няма физиономия, защото тя се изгражда в момента. Срокът за внасяне на проекта ще бъде спазен - до края на месеца.

Финансовият министър съобщи и че с бюджет 2016 ще предложи ограничаване на дефицита до 2% от БВП. "За мен е важно да спрем да трупаме дългове", обясни той.

Горанов потвърди, че се работи за осигуряване на 50 милиона лева за коледни добавки, което ще позволи всеки пенсионер да получи колкото и на Великден.

Валери Симеонов похвали финансовия министър, че иска да направи бюджет без сътресение. Той се обяви за повече пари за образование, МВР и отбрана.

Горанов отказа да коментира обвиненията на екс банкера Цветан Василев, че той е министърът, най-близък до депутата от ДПС Делян Пеевски и затова заблуждавал, че едва 30% от активите на КТБ могат да бъдат възстановени. Министърът призова единствено Василев да се върне в България. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Армията, тя трябва да се промени из основи, и да отпаднат хилядите чиновници в нея, от които полза няма, но заплатата им е голяма. Трябва още в бюджета на МО разходите за заплати да се орежат 5-6 пъти, а да се увеличат разходите за други неща, които наистина са важни. В крайна сметка за бюджета на армията трябва да е значително по-нисък от сегашният, ако искаме да имаме дееспособна армия, а не армия съставена от генерали и полковници.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво полезно е свършила полицията през последните 25 години? Дали озапти мутрите или мутрите произлязоха от нея? Дали разкриха някое от масовите дребни престъпления, от които си е патил по няколко пъти почти всеки от нас? Дали полицията разкри големите далавераджии в България,най-често политици? Е, какво прави полицията освен да бие беззащитни хора и да защитава властимащите от гнева на народа?КАТ санкционират за едно от 100 хиляди нарушения и то обикновено след като е станала катастрофа
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пък и идват избори-що да не потрошим народна пара за имидж!??
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дааа,за лежачите повечко пари....
15
2
 
3
 
! Отговори
ж преди 8 години
Полицията е най-атрофиралата система у нас. Там нищо не се върши, те само чакат "да постъпят сигнали". Търтеи! Трябва да се увеличат парите за строителството на нови затвори. Нема майтап! Необходими ни са нови, по-цивилизовани затвори, за да приемат всички онези,които са за там.
14
0
 
4
 
! Отговори
Бай Цветко преди 8 години
Не мога да го разбера;за армията,за полицията или за образованието.Защото ,мисля че има намерение и за трите.За армията разбирам.Голяма част от парите,давани ни от Брюксел трябва да се върнат обратно при тях/покупки за никаквата ни "армия"/,за полицията разбирам - бой по народа и да се държи в страх да не си помисли за освобождение и по-добър живот,но за образованието не разбирам.Та ние нямаме никаква икономика,камо ли индустрия.Какво ще правят тези млади специалисти без възможност за практика.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Твоето мнение наистина няма никакво значение, защото каквото каже мутрата това ще бъде и ти го знаеш; Сега само си играете на демокрация с политическите сили
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР трябва да го закрият, започвайки с КАТ. Така и така полза от МВР няма. Армията - там трябва коренна промяна и намаляване на бюджета им поне два пъти.
11
0
 
3
 
! Отговори
рр преди 8 години
Не ви бива.За всичко друго говорите:за градинки,аутобани...,само не и за подобряване на бизнес средата и освобождаване на нормативните наредби,подсказани и наредени от Брюксел/с ЦЕЛ!/от безсмислените,излишни,педантични,дребнави /пак с ЦЕЛ!/изисквания.Я се опитайте в България да правите микро или малък бизнес.А?Само след няколко месеца ходене по мъките и СТОП!!! от няколко агенции и община,сте се отказали.А Горанов залага на образованието.Ами пти тези условия защо ти е да учиш и развиваш идеи?!
10
4
 
2
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До анонимен13 кое именно е в бойна готовност? В пълна бойна готовност... :)) България да не е застарашена от нещо? Или вие НАТОВските слуги сте в пълна бойна готовност?
9
0
 
3
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Оправете си двигателите на самолета бе мойто момче. :)
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми така е - полиция нямаме,но полицаи мнооооооого.Трябва повечко пари да лапкат,че спането на работа е вредно.
7
0
 
6
 
! Отговори
пацо преди 8 години
Повече пари за образование и медицина. Когато хората са образовани няма нужда от много полиция. За армията може да се вдигне малко бюджета, но не парите да отидат за пенсии на разни гаванаци, а за реални учения, техника и бази. Но умните ни политици ги е страх и от народа и от МВр-то и затова толкова години никакви реформи там, та да ги пазат от народа и да нищуват още от първото кафе. Сбъркана работа наследена от преди 89, твърде голям и неефективен репресивен апарат.
6
4
 
13
 
! Отговори
ХУ преди 8 години
Повече пари за неефективните сектори.Ето така се унищожава държава и Народ.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Образование ***. Оттам започва всичко.
4
4
 
5
 
! Отговори
реалист преди 8 години
До СрамА,като ви върнат откраднатото защо нищо не казвате.Големи усти празни глави.Лесно е да критикуваш,но като стане дума за защита на границата и държавата всички мухъли казвате то си има армия и поличия .Мишки.
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пари трябват за здравеопазване и образование. За търтеите - съкращения и намаляване на бюджета.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иванчо имал домашно за устройството на Държавата. Питал майка си тя го наритала. Питал баща си и той също го наритал, ама после го съжалил и му казал:- Глей ся Иванчо - аз съм Партията, *** е Държавата, баба ти и дядо ти са профсъюза а вие с Марийка - народа. Така е устроена нашата държава.Иванчо мислил, мислил и написал:"Партията 3б3 Държавата, профсъюза спи а народа гладува!"
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този на снимката колко поразии успя да свърши вече, не знам на кого служи и на кого се кланя, но не изглежда да е като да служи на народа си - едно от друго по-безумни решения. Станаха толкова много, че човек не знае за кое по-напред да е недоволен. Може би това е целта. Бойко не изглежда толкова *** човек (не че бих гласувал за него), как търпи такъв министър.