Ненчев кръстоса шпаги със зам.-командира на ВВС

Ремонтът на изтребителите - как, къде, защо?
22
Ненчев кръстоса шпаги със зам.-командира на ВВС
Снимка: архив Булфото

Военният министър Николай Ненчев се закани да потърси отговорност от заместник-командира на ВВС бригаден генерал Анатолий Кръстев заради твърдението му, че двата двигателя, които страната ни трябва да получи веднага при подписването на споразумението за ремонт на изтребителите с полската страна, не са безплатни.

Ненчев многократно заяви, че Полша ще ни предостави два двигателя за срок от две години, за които България няма да плати нито стотинка.

Според Кръстев обаче към момента на получаване няма да платим, но въпросните два двигателя са включени в контекста на договора.

"Всичко, което съм казал е истината, а ако някой си позволява да говори неистина, това е изключително опасно", коментира днес Ненчев, но отказа да обясни каква отговорност ще трябва да поеме за думите си Кръстев – наказание или искане за оставка.

Той увери, че споразумението с Полша за ремонта на нашите МиГ- 29 ще влезе след няколко дни в парламента.

"Там е записано как точно ще изглеждат нещата", отсече военният министър.

Ненчев призна, че се надява армията да получи през следващата година 150 милиона лева допълнително.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
10
 
! Отговори
к преди 8 години
Най-голям смях ме надува, когато прочета "Министъра на отбраната Николай Ненчев..."Е, не мога да се сдържам!
15
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заместник-командира на ВВС бригаден генерал Анатолий Кръстев е ***, затова не му обръщайте внимание. Ако ушанката не излъже във вреда на България и в полза на Русия поне 5 пъти на ден, то за него този ден е изгубен.
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв военен министър,какви генерали,каква армия,какви клетви?Не за балерини и ***, ами и за *** не стават!Американския посланик каза,че премиерът ни е наркотрафикант,перач на пари,престъпник и рекетьор- и в същото време го приемат!Английски премиер се сношавал с прасета- кралицата на Великобританияго приема...!Не може ментално модифицирани двуноги да ни управляват!Рецептите са дадени от Бисмарк,Клаузевиц,Молтке,Форд,Рузвелт,Ленин,Мао-Цзе -Дун,Кемал Ататюрк,Сталин!
13
4
 
4
 
! Отговори
маче преди 8 години
Истината е, че най-изгодно е да купим новите Грипен!!!!!! В момента избираме ново ВОЛВО или стар Форд.
12
0
 
18
 
! Отговори
СЕРЖАНТ преди 8 години
КАКВА АРМИЯ , КАКВО ЧУДО БЕ. ЗАЩО НИКЪДЕ,НИКОЙ НЕ КАЗВА ЗА МАСОВОТО НАПУСКАНЕ НА ЛИЧЕН СЪСТАВ ОСОБЕНО Е ГАРНИЗОНИТЕ КАРЛОВО И СТ. ЗАГОРА. ЗАЩО НИКЪДЕ НЕ СА ОБЯВЕНИ ТЕЗИ МЕСТА. ВСИЧКО Е С ЦЕЛ ИКОНОМИЯ. В АРМИЯТА СТАВА СТРАШНО
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аман от недоразумения в политиката!Помнете ми думите, че след години, този 25 годишен период на преход, проведен от проектни партийки на ***, ще бъде оценен като най-новата и най-голяма национална катастрофа!
10
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом Будьони ,може да е геннралисимус,защо и Босия да не бъде Началник на артилерията.Пък после,и изтребител с домати ,може да го направим!
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Военни *** оставихте си армията да бъде унищожена без бой .Щом си сваляте гащите нали знаете какво се случва след това.Генералите и офицерите даже трябва да им се спрат пенсиите защото именно те са главните виновници за унищожената БА
8
3
 
26
 
! Отговори
123 преди 8 години
ПО ПРИНЦИП ГЕНЕРАЛИТЕ И ОФИЦЕРИТЕ НИ СА ЗА БОЙ, АМА МНОООГО ГОЛЯМ БОЙ ДЕТО 25 ГОДИНИ ДРЕМЯТ, ЧЕ СЕ СЕ И ОСТАВИХА ДА ГИ СЪКРАЩАВАТ 240 ...... В БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ, НООО ДА НЕ НАВЛИЗАМЕ В ЕРОТИКАТА НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ.ТОЗИ МИНИСТАР ЗАВЪРШИЛ В РУСИЯ С ОТЛИЧИЯ ГОЛЯМ НАТОВЕЦ ИЗЛЕЗЕ ГОЛЯМ ЕВРОПЕЕЦ ГОЛЯМ ГЕРБЕРАСТ МРЪСЕН ДОЛЕН.
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди дни по новините казаха, че ще получим 2 двигателя за 2 год. .. ПОД НАЕМ !
6
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Анатолий"човек с такова име няма как да не защитава позицията на корпорация МИГ нищо че е български генерал.
5
2
 
43
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Цивилното лице Ненчев се изживява като...командир и действа генералитета като редници.Хейй,алооо.Ненчев,теб утре ще те сменят с друга цивилна гарга да се мота из министерството,но офицери и генерали с опит,се изграждат с години в дадения род войски.Ти си сложен там да слушаш генералите,а не обратно.Ама много на сериозно се взехте костюмарите .Детска мечта,детска,ама един Боко...стига.
4
2
 
38
 
! Отговори
Веска преди 8 години
Ненчев може да държи единствено кирка, а шпагата е за други хора! То това е изписано и по физиономията му. Хамериканците нямаше да го сложат на този пост, ако имаше акъл да разсъждава.А парите за тези два двигателя може вече да са разделени между двамата подписали.
3
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно тъпия министър се е повел като баламурник от рекламата. Както ни казват по телевизията: Давате 100лв за един нож, и към него абсолютно БЕЗПЛАТНО, получавате още един!
2
1
 
34
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Мммм като чета какви "битки" и спорове се водят реших все пак да попитам... Пичове, тук за ремонт на 2 или 200 двигателя е този велик спор? От 1 година вече не може велика България да ремонтира 2 двигателя така ли?
1
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера от Полша официално опровергаха версията на Ненчев, не били поемали никакви ангажименти към ВВС на България. Ники Хибридното от БЗНС не прави разлика между двигатели на самолети и на комбайни, така че...