Коледните левчета за пенсионерите – ясни от ноември

Надявам се, че е има надбавки, заяви Ивайло Калфин
Обновена: 10 окт 2015 11:10 | 10 окт 2015 11:09,
19
Коледните левчета за пенсионерите – ясни от ноември
Снимка: Булфото

В началото на ноември ще обявим окончателно дали ще има коледни надбавки за пенсионерите и какъв ще бъде техния размер. Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин в ефира на Нова Телевизия.

По думите му ще се направи всичко възможно да има добавки за най-бедните пенсионери, но това е свързано с доброто изпълнение на бюджета, който се отчита ноември месец.

Той многократно подчерта, че това са добавки, които зависят от доброто изпълнение на бюджета.

"Пак казвам – надявам се, че ще има. Има нагласа и в правителството тези добавки да ги има, но преди те да бъдат начислени ще се види все пак и състоянието на бюджета. Има яснота какъв е той до този момент, но има и изключително много плащания, свързани с приключването на европейски проекти. Това е последната година и декември месец е свързан с приключването на тези от 2013 година. Говорихме с министъра на финансите Владислав Горанов и в момента, в който имаме яснота и увереност за надбавките и за размера им ще го обявим", заяви министър Калфин.

Още по темата

По отношение на прогнозите за бум на нови пенсионери от догодина и искането на пенсионерски организации за рязко увеличаване на доходите на възрастните хора, той отбеляза, че чрез реформите в пенсионната система новите пенсионери от 2017 година ще взимат с всяка изминала година по-висока пенсия, тъй като това ще влезе във формулата им за пенсиониране.

Според него старите пенсии на хората, които са се пенсионирали през 90-те години или по-рано са много по-ниски, защото тогава и заплатите номинално са били много по-ниски.

"Възможностите те да се увеличат са две – или да се увеличи допълнително субсидията към пенсионната система. Към момента още не е проработил новият механизъм, който сме направили и, с който ще се освободи около 1 милиард. Някъде към 5 милиарда годишно е субсидията на пенсионната система от бюджета. Това значи, че или тя трябва да се увеличи значително или действително да влезе в сила тази нова система, която беше приета от парламента, да започнат да се освобождават средства и без да се увеличава дефицита да се увеличат доходите на хората с по-ниски пенсии", обясни социалният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
СРАМ И ПОЗОР преди 8 години
Тия дето са се осигурявали през 90-те години ако си бяха събирали, инвестирали парите или ги бяха държали на влог нямаше да чакат сега да се подигравате с тях.....Това очаква и нас - бъдещите пенсионери, щото тогава пак ще сме се осигурявали на по ниски доходи!НЕ СЕ ПОДИГРАВАЙТЕ С ХОРАТА! ТЪПКАНО ЩЕ ВИ СЕ ВЪРНЕ И ЩЕ СЪЖАЛЯВАТЕ ,НО ЩЕ Е КЪСНО!
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
podigravka s cialata darjava i naroda 200 lv pensia i 500 lv zaplata a ypravlivashtite varhyshki s miliardi proz narod pros ....
14
0
 
6
 
! Отговори
До непукис преди 8 години
Не се притеснявай тоя *** си е осигурил и пра внучетата си така,че няма да остане на една пенсия.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NE VIARVAI NIKOGA NA KOMUNISTI KATO TOZI GLAVOK.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мда, след изборите точно, а само да минат изборите ще се окаже, че няма да има надбавки :). Точна и винаги работеща в България схема. Но така е като сме страна изградена от 10 000 шмекера, а останалите глупци е така.
11
1
 
16
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Пожелавам му на този *** от снимката ,а и на всички като него един ден и те да останат на такива пенсии като нашите родители и да се надат на мизерни добавки пък дано оцелеят.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пенсии, гласувайте за Боко Тиквата - той ще ви увеличи пенсиите с 18 стотинки.Не е стиснат като Дянков.
9
1
 
1
 
! Отговори
Chengel преди 8 години
Skoro i toi ste stane pensioner, ste se oglejda v proizvedeniata si :-)
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пенсионерите да благодарят на Рапонкьо за политиката му спрямо тях. Той го обвини, че му изгризали бюджета и за да не става повече така, д-р Москов се грижи да им съкрати жашкия и ненужен вече никому животец. А министърът му приглася като се подиграва с няколко левчета за Коледа или Великден. А краденето на Раюонкьо е невиждано! Представете си да не се краде у нас, колко пари ще има и за пенсионерите, за децата, за заплати. Но няма как, малко са му милиардите, иска 20, все едно ще живее с орлите
7
4
 
9
 
! Отговори
защо преди 8 години
Заглавието на статията е написано некоректно, вероятно с цел да предизвика негативни коментари спрямо пенсионерите.Моля, коригирайте заглавието - САМО ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ С ПЕНСИЯ ДО 200 лв., а не за ВСИЧКИ пенсионери.Само да добавя - това е порочна практика, защото този подход стимулира невнасянето на осигуровки по реалната заплата, както и неработенето изобщо.Много стана допълнителното стимулиране на тези с ниски пенсии.Ееее, нали уж социализма си отиде, другари управляващи?
6
2
 
3
 
! Отговори
до8 преди 8 години
Ти си позор,***. Ти в момента се чудиш как да скриеш доходите си и не плащаш реални вноски в бюджета! Твоите пари ли? Ами те отиват за наркотици и алкохол и за това нищо не правиш смислено! Толкова злоба има в теб,че ще тв изяде отвътре...
5
0
 
15
 
! Отговори
a преди 8 години
Браво. Някой да попита колко хора в бг работят със заплати до 500 лв и колко пенсии ще вземат ако се пенсионират.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова подло и долно същество, толкова продажен плужак е този, с удоволствие бих му забил един шут в охранения тумбак. Целува на Тикваров какво ли не, на този срещу когото се бореше някога, този който води геноцид срещу народа си. Как да му вярваш на този, за уважение и дума да не става. Презрение и презрение към такива грешки на природата!!!
3
1
 
18
 
! Отговори
Да бе да преди 8 години
Дайте "надбавки" на "бежанците", те са по- важни от нашите баби, дядовци ....И да не забравите и "малцинствата" - те пък са най-важния "електорат" в тая "държава".
2
0
 
18
 
! Отговори
7 преди 8 години
Ще дръпнат пенсионерите! Толкова пари как ще ги разпределите на толкова много хора? Я си ги поделете- имате опит с прибиране на пари за лични облаги! Не спряхте да унижавате възрастните хора. Дайте цифри преди изборите! Или като минат старите да д..ухат супата! Откога ли не са хапвали супа,а?
1
15
 
5
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 8 години
Ще има !!! За кило и половина луканка... Да апнат дъртите мизерници...