Бяхме си наумили, че демокрацията ще завладява...

Историята се върна и ние реагираме бавно, оплака се Даниел Митов
Обновена: 12 окт 2015 15:30 | 12 окт 2015 15:30, Камелия Цветанова
57
Бяхме си наумили, че демокрацията ще завладява...
Даниел Митов. Снимка: МВнР

Голяма част от региона е интегрирана и държавите в него са станали съюзници и членове на НАТО и ЕС, и ние си бяхме наумили, че историята е свършила и демокрацията и нейните ценности ще завладяват все повече пространство. Историята обаче се завърна и ние някак си реагираме много бавно, каза външният министър Даниел Митов, цитиран от БТА, който участва в дискусия, с която Американската търговска камара в България отбеляза 20 години от създаването си.

Още по темата

Необходимо е да започнем да обединяваме реалната политика и политиката на ценностите, подчерта той.

Сега Съветът по външни работи на ЕС ще приеме решение за Сирия, но нека да не говорим само за квоти от бежанци, а да се обърнем към сърцевината на проблема, призова външният министър.

"Ние сме общност, която е стъпила на единен ценностен избор и това се случва през заздравяването на трансатлантическата връзка. Има обаче силно желание тази връзка да бъде скъсана или поне подкопана", каза Митов.

В този смисъл подготовката на Трансатлантическото търговско споразумение между ЕС и САЩ има огромна роля, смята той.

"Трябва да убедим гражданите си, че това споразумение е полезно за всички хора от двете страни на океана", каза външният министър.

Той допълни, че се подготвя голям бизнес форум на България в САЩ, но все още не уточнено в кой град ще се проведе и кои ще се участниците.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
0
 
! Отговори
Demokrat преди 8 години
До БългаринRadvam se, 4e ima takiva Balgari kato tebe za da se radvam, 4e i az sam Balgarin.
36
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Платена пионка ! Ти не си министър, във всеки случай мой. И твоята позиция не отразява позицията на народа. Отразява позицията на твоя джоб. Срам ме е, че имам такива сънародници. Демокрацията е изобретение на ада - режим за разграбване и поробване на един народ като нашия.
35
1
 
9
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Аз имам около 100 познати и трима от тях харесват САЩ.Къде си тръгнал бе, костюмирана тутурутке, хората в Европа не харесват сащ, само вие им се слагате.Но скоро ще има кръгом, след като френската тутурутка замине в небитието
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е който не е виждал досега на снимка евро...грй ....те това е то !докога ще лижем гъзовете на Краварите ....докога ...България трябва да си гледа интереса ....какво видяхме от тези американци ...нищо Бедна разрушена държава ....30% от активното население емигрира ..безработица ...наркотици ...проституция ...далавери по големи от про комунизма ....ИСКАМ СИ БАЙ ТОШО ОБРАТНО...ИСКАМ ДА ИМА БЕЛЕНЕ ПАК...за да имат хората страх .....като нямат страх от Господа
33
1
 
7
 
! Отговори
непуксит преди 8 години
Като го гледам и чета думите на тоя зализан "сладур" все едно виждам един комсомолец от другата страна на жълтите павета лика прилика са си и в приказките и позата пред господаря си.Тоя ни подготвя поредния краварски хомот наречен трансатлантическо търговско споразумение и трябва да ни убеди колко "полезно" щяло да бъде това само дето не казва за сто хилядната протестна демонстрация в Берлин тия дни именно срещу това "полезно"споразумение.
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много бързо обявихте края на Студената война. Големите победители! Той и Хитлер така бързо реши, че е победил Русия. Ама Русия е по-голяма, отколкото си мислите, и Студената война няма да свърши докато Русия не я завърши. Русия не започва войните, тя ги завършва! Пък сащисаните демократи да си вземат евроатлантическите ценности за себе си и да се спасяват, защото историята наистина се ЗАВРЪЩА!
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При селски тарикати демокрацията не важи
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я па тоя пудрафелник ,от къде го изкопахте
29
8
 
2
 
! Отговори
АМИ , ЕСТЕСТВЕНО... преди 8 години
СТРАХЪТ ОТ ВИСОКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ И ВИСОКО КАЧЕСТВО НА СТОКИТЕ НА НА САЩ -----НАПРАВО РАЗТРЕПЕРВА И ПЛАШИ ДО СМЪРТ РУСОФИЛИТЕ И ЛЕВИЧАРИТЕ В ЕВРОПА!!ТОВА Е ГОЛЕМАТА БОЛКА!!!"***-капиталиста" ---мисли първо за ядене, пиене,бързи коли и любовниците си...а, НЕ ЗА НОВИ ТЕХНОЛОГИИ С ВИСОКА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ И КАЧЕСТВО....!КАК ШЕ СЕ ПРЕЖАЛИ ДА КУПУВА НОВИ МАШИНИ И ТЕХНОЛОГИИ ...КАТО МОЖЕ ДА СИ КАРА И СЪС СТАРИТЕ РУСКИ ТРОШКИ И ТЕНЕКИЙ ОТ СОЦА....ХА,ХА,ХААААААААААА...ДА НЕ Е ЛУД,БЕ...??!!!
28
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бяхме си наумили, че демокрацията ще завладява...Историята се върна и ние реагираме бавно, оплака се лекето Даниел МитовТози американски агент и по съвместителство - ***, се загрижил за демокрацията... Неговите задрганични ментори отдавна са я обърнали с хастара наопаки, след като я приватизираха тази демокрация.А относно завладяването - не е прав!Всичко по-ценно, което имахме като държава, ни го завладя така наречената Демокрация от крадците на Костов до сега - вкл САЩ, ЕU и НАТО.
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мъжко........,един път се........!!!!!!!За демокрацията и със скачане по площадите ни излъгахте,за ЕС и НАТО излъгахте............!!!Много стана!!!!Приказката за лъжливото овчарче е в обръщение!!!Прочити й я запомни,Митов!!!!
26
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДИДИ МИТОВ,НЕ БЪРКАЙ ДЕМОКРАЦИЯТА С ХОМОСЕКСУАЛИЗМА ТОВА ,ЧЕ ТИ МИТОВ НЕ СИ ИЗПОЛЗВАШ *** ПО ПРЕДНАЗАЧЕНИЕ ,НЕ ЗНАЧИ ,ЧЕ СИ ДЕМОКРАТИН.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
краварско грамофончекаквато плоча му сложат от посолството на краварите нея свирии му плащат тъпите българи
24
1
 
9
 
! Отговори
69 преди 8 години
Звучи ми някак си супер транс ----но! Ако смени думичките има моето пълно съгласие!
23
1
 
18
 
! Отговори
Дони преди 8 години
Добре платено американско ***!Заминавай си обратно в САЩ!
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
алоууудраги ме педунчооокажи го на 100 те хиляди германци дето демонстрираха онзи ден в берлинами такова ще е - докато търпим американските чиновници на български заплати от марионетния театър герб така ще е
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В последните години за външни министри ни инсталират млади, амбициозни и много кухи за да може да наливат каквото решат в тях и то да се излива през устите им!Това са едни напълно (не)зависими фигуранти - нищо не зависи от тях!
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Митов, демокрацията ти е завладяла *** на тебе. За колко се продаде, кажи?
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ ВЕСТНИК WALL STREET JOURNAL -ЗАГЛАВИЕ; КРАЙ НА ГОДСПОСТВОТО НА САЩ В БЛИЗКИЯ ИЗТОК ,КАТО РЕЗУЛТАТОТ ВОЕННИТЕ ДЕЙСТВИЯ В СИРИЯ -РУСКОТО ВЛИЯНИЕ В БЛИЗКИЯ ИЗТОК СТАНА БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО,ДОКАТО ПОЗИЦИЯТА НА САЩ В РЕГИОНА ОТСЛАБВА С ГЛАВОЛОМНИ ТЕМПОВЕ.СЪЩОТО СЕ ЗАБЕЛЯЗВА И НА СТАРИЯ КОНТИНЕНТ,КЪДЕТО ОМРАЗАТА КЪМ САЩ ВЕЧЕ ДАЖЕ НЕ Е ПРИКРИТА,ЕДИНСТВЕНО ВЕРНИО НА САЩ В ЕВРОПА ОСТАНАХА 3-4 ИЗТИОЧНО ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ КАТО ПОЛША И ПРИБАЛТИЙСКИТЕ РЕПУБЛИКИ ,ЗАЯВЯВАТ АМЕРИКАНСКИ ЕКСПЕРТИ ПО ВЪНШНА ПОЛИТИКА
18
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбирам какво се е върнало. Нямаше ли един свестен журналист да го попита какво всъщност тревожи тази нежна душа? Като гледам всичко си е постарому: тикви, бостани, всякакви политически зеленчуци си виреят в българската леха. Който не вярва, да си пусне телевизора.