Спираме руски самолети... САЩ, не сме ли партньори?

Бойко Борисов разкритикува "Уестингхаус" и американските ТЕЦ-ове
12 окт 2015 17:23,
310
Спираме руски самолети... САЩ, не сме ли партньори?
Снимка: архив Reuters

Премиерът Бойко Борисов разкритикува някои американски проекти у нас на форум, организиран от Американската търговска камара в България. В същото време той припомни, че страната ни спира руски самолети и проекти, което е доказателство, че сме сред партньорите на САЩ.

"Надявам се "Уестингхаус" да дойде и да строи в България, но при условия, с които се строи в Европа - с ясен план колко ще струва централата, колко ще струва енергията и кой ще го финансира", каза премиерът. Той допълни, че само тогава страната ни може да сключи споразумение.

Още по темата

Бойко Борисов поиска Американската търговска камара да реагира на подобни проекти.

"Когато има проблем с руски проекти, ние съдействаме незабавно и затова сме в съдилищата за АЕЦ "Белене" и вероятно ще ни съдят и за "Южен поток", и за "Бургас-Александруполис". Това не е само бизнес проект, това е въпрос и на морал. Когато народът чуе "САЩ", знае, че всичко е наред. Важно е българите и другите стани в региона да сме убедени, че вървим по правилния път", каза той и поиска Американската търговска камара да излезе с ясна позиция за ситуацията с двете топлоцентрали, собственост на американски инвеститори.

"Съдим се с толкова компании, защото са работили непрозрачно. По-добре да ни осъдят, но да прекъсне връзката", каза Борисов. "Говоря с вас така, защото сме партньори и приятели, не и само когато обядваме, а и когато има проблем. Ако знаете нещо, ми помогнете, ние сме едно - ние сме приятели", повтори той.

"Спираме руски самолети, спираме и три руски проекта, и това ако не са ви партньорите, кои са?", попита Борисов. Целта на тези събирания е да си казваме нещата и да засилваме нашия отбор", посочи той.

Премиерът предупреди, че все още има опасност политиците да влияят върху съдебната система. Той декларира, че страната полага огромни усилия за върховенството на закона.

"До 1990 година махалото беше в единия край и човек можеше да бъде осъден за "неправилно дишане", а сега е в другия край. Може би трябва да остане там, докато партиите покажат, че процесите на демокрацията са необратими", обяви министър-председателят пред бизнесмени. Това стана по време на дискусия, с която Американската търговска камара в България отбеляза 20 години от създаването си.

"Не ми се вярва на политиците да им е отминал апетитът да влияят на прокуратурата и на съдиите", каза още министър-председателят. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Арлекин на бунт с конците си, които го дърпат. Конците позволили един крайник да прави, каквото си иска.
164
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продажник
163
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъжно, но и срамно, стыдно, burn with shame....
162
1
 
5
 
! Отговори
Bg faiton 4x4 преди 8 години
Duma, gache e slanchasal.
161
1
 
22
 
! Отговори
ХМ преди 8 години
''Когато народът чуе "САЩ", знае, че всичко е наред.''....да но аз НЕ мисля така...или ти милиш вместо мене?!!!
160
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До FDFDМиков ти ли си бе? Цапни му едно и се успокой.
159
2
 
26
 
! Отговори
Обонгобама преди 8 години
"Спираме руски самолети... САЩ, не сме ли партньори?" Не, колония сте!
158
1
 
4
 
! Отговори
FDFD преди 8 години
KKUV PROPADNAL TIP DOLY GERB I BOKLUCA OT BANKQ I TUKA DRASKACHI INVALIDNI SAMO BSP
157
2
 
37
 
! Отговори
янев преди 8 години
Какви партньори сме със щатите те нямат партньори а васали да ви и политиците продажни от такива партньори сме цъфнали и вързали за 25 години.
156
0
 
17
 
! Отговори
Той не влияаее... Ха преди 8 години
"Премиерът предупреди, че все още има опасност политиците да влияят върху съдебната система."Но той НЕ, той не влияе.....
155
0
 
0
 
! Отговори
ico kanadeca преди 8 години
eee Boiko v USA ako vcicko e na red niamam dumi te samo edno si znaiat hvachtat pichtovite i v parvoto ychilichte se zapochva bas hvachtam che do 45 dni chte imame pak podoben slychaii
154
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя няма ли да го разстрелят най накрая?
153
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** наглия..вече открито си признава на кой и за какво е нагъзил цяла България....
152
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руският цар е бил единственият който се е противопоставил на новият сетовен ред предложен от западната олигархия, достатъчна причина да го унищожат него и страната му. Затова между другото и Кенеди беше разстрелян. Сега когато Русия има друг облик те продължават да се връщат обратно към комунизма, понеже сегашната картинка на техните Американски идоли е отчайваща и дори за най големите техни любители е трудно да се намерят логически аргументи с които да ги защитават.
151
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато народът чуе САЩ, знае че лъжи и тероризъм следват.
150
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господата тренирани от усата като няма какво да кажат се връщат 25 години към комунизма и хулят Руснаците, а забравят или не знаят че комунизмът беше натресен на Руснаците от еврейски западни банкери за което Руският народ също е страдал. Руският цар е бил единственият който се е противопоставил на новият сетовен ред предложен от западната олигархия, достатъчна причина да го унищожат него и страната му. Затова между другото и Кенеди беше разстрелян. Сега когато Русия има друг облик те продължава
149
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато народът чуе "САЩ", знае, че всичко е наред.------------Много добре го е казал.
148
0
 
0
 
! Отговори
Demokrat преди 8 години
До Търпиме , търпимеTarpenieto mu e maikata!Ne se pritesnjavai tuka sme, mnogo sme!!!
147
1
 
25
 
! Отговори
Ръпона преди 8 години
Ръпона официално призна макар и по заобиколен начин, че е путха която се е превърнала в проститутха на хамерика. Аз питам рапоне със какво те държат толкова, че не можеш да се опънеш и изпълняваш каквото ти се нареди, ти мъжага и печено копе ле ли си, или си путха? А може би власта е сладка и удобно се криеш заради отминли твой издънки. А сега що ревеш излъгаха ли те хамериканците, ми те винаги са били по-голями мошеници, викаш обещават пък после не изпълняват, какво ли не им даде без пари и най
146
1
 
17
 
! Отговори
Търпиме , търпиме преди 8 години
Бай Бойко , търпението е до време . После ни писва!