ВМРО към валията на Одрин: Спрете мигрантите!

Воеводите твърдят, че Турция изтиква бежанския поток към нас
14
ВМРО към валията на Одрин: Спрете мигрантите!
Снимка: Reuters, архив

ВМРО излезе с остра реакция заради интервюто на валията на Одрин Дурсун Али Шахин пред български медии.

"Спрете мигрантите и спрете със съветите!", е отговорът на воеводите на изказването на Шахин, който критикува страната ни заради огражденията по границата и разполагането на ограничени армейски контингенти.

Още по темата

Според него не е естествено разполагането на военни сили на общата граница между две държави в НАТО.

Одринският областен управител твърди, че турците били натъжени от това решение на "приятелска и съседска" България.

ВМРО обаче не смята, че политиката на Турция по въпроса за нелегалните мигранти е също приятелска и съседска, защото "месеци наред тази държава безпрепятствено пропуска към България мигранти и не се опита нито за миг да разсее усещането, че дори напътства потока към страната ни".

Турция явно не иска да разсее и усещането, че няма нищо против Ислямска държава. Години наред тя не предприе нищо срещу ислямистите, а когато най-накрая започна действия, насочи усилията си не срещу джихадистите, а срещу кюрдите", е становището на ВМРО, разпространено от пресцентъра на партията.

Одринският областен управител твърди също, че физическите препятствия като телени огради не са решение при движението на бежанци и не съответстват на нивото на взаимоотношенията между две съседни съюзни държави в НАТО и членка на ЕС.

ВМРО припомня, че физическите ограждения са единственият механизъм за реално възпрепятстване на нелегалното преминаване на границата. Ако Турция изпълняваше задълженията си съюзнически, тя нямаше да се опитва да дестабилизира района с мигрантски поток и нямаше да има нужда от огради.

"Ако Турция наистина спира мигрантите, защо тогава се притеснява от оградата", пита ВМРО.

Именно след законови промени на Патриотичния фронт стана възможно бързото завършване на оградата.

Активизирането на работата по защитното съоръжение на границата с Турция беше и едно от условията патриотите да подкрепят правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ограда и калашников друго спасение няма
12
0
 
0
 
! Отговори
Rano ili kbsno преди 8 години
Kato gi gledame I slu6ame na posledak may na tezi izBori ima nqkakva koalitsiq mejdu patriotite I DPS,te da se pluyat do izBorite I nie Balitsite da im glasuvame pbk sled izBorite moje zaedno da hapvat 4evermeta.Vsi4kite predi sa Bili sbu4enitsi/Agenti.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До DDR,скоро и балевски от фронта за спасение на бойко,ще се изрази още по-остро ,за интервюто на валията,нали останаха 12 дена до местните избори, болен ще премълчи,защото ,оная вечер се оака ,пред клеклафката,с цигарките без бандерол.
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия направо не са наред!
9
4
 
11
 
! Отговори
DDR преди 8 години
Предизборна патаклама и ПР на ВМРО. Турция за сега най-адекватно се справя с имигрантският поток включително показа какво значи държавна машина когато бежанците искаха да ртъгнат от Одрин към БГ и ГР. Ако Турция се държеше като Гърция, сега в чудо щяхме да се видиме.Не се връзвайте на глупав предизборен ПиАр.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Строят джамия в Столипиново
7
0
 
13
 
! Отговори
АЛИС преди 8 години
Разбира се, че ТРЯБВА ДА ИМА ОГРАДА! Трябва да я достроят КОЛКОТО МОЖЕ ПО-БЪРЗО!!!!
6
2
 
2
 
! Отговори
ФХ преди 8 години
Ква Фелиз сънуваш, бе ***. Аз съм Феликс Хумбаур.
5
1
 
1
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ ДО фх преди 8 години
Фелиз, то и аз обичам много малките игриви агънца, но ЧЕВЕРМЕТО много ми се услажда.
4
12
 
6
 
! Отговори
Валията преди 8 години
Българите да мълчат къде са ви бежанците да ги пусна ли колкото полвин българия са
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безсмислен "Цирк Балкански" за преди изборите,игран от агент Иван и "бръснатата глава на българския патриотизъм".
2
16
 
12
 
! Отговори
ФХ преди 8 години
Защо приятелска и съседска Бъллгария е сложено в кавички? Турците наистина ни смятат за добри съседи и приятели. Когато им кажеш, че българите мразят турците, те не могат да го проумеят, изобщо не могат да осъзнаят такова нещо. Единствено българите от бившите османски територии мразят турците, сякаш сегашните турци са виновни с нещо за турското робство.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние нямаме споразумение за реадмисия на мигрантите с Турция, но Евроейският съюз има. Като страна членка на ЕС можем да връщаме всички мигранти в Турция, защото ние не сме гранична страна на конфликта в Сирия и Ирак и всички мигранти, нахлуващи в Бължгария са престъпници, нарушили българската граница.Така че ВАЛИЯТА ДА СЕ СЪСРЕДОТОЧИ ВЪРХУ ПРИЕМАНЕ НА ВСИЧКИ МИГРАНТИ ВЪЩАНИ НЕЗАБАВНО В ТУРЦИЯ ОТН БЪЛГАРИЯ, а не да критикува безпочвено, защото турските трафиканти изкараха милиони, милиони.