Комисия в НС ще решава за имунитета на Сидеров

Патриотите с удоволствие ще приемат промените в Конституцията
Обновена: 27 окт 2015 18:55 | 27 окт 2015 18:40,
74
Комисия в НС ще решава за имунитета на Сидеров
Снимка: Булфото

Първа точка в програмата на парламента утре ще бъде създаването на комисия по повод исканията на главния прокурор за снемане на депутатския имунитет на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Това съобщи на брифинг в парламента заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев от ГЕРБ след заседание на съвета на управляващата коалиция.

Още по темата

Разбрахме се да бъде създадена такава комисия, тя да бъде на паритетен принцип с по двама представители от всяка парламентарна група и един независим, посочи той.

Главчев добави, че от ГЕРБ са запознали колегите си от управляващата коалиция с предложението си за отпадане на чл.70 от Конституцията, т.е. да остане само разпоредбата, която предвижда, че депутатите не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание.

В отговор на въпрос как ще бъдат събрани необходимите гласове за приемане на промяната в Конституцията за отпадане на депутатския имунитет, Димитър Главчев каза, че предложението на ГЕРБ е отворено към всички, включително и към "Атака". Вече има рецидиви - различни депутати, това е принципен въпрос, не се отнася само за Волен Сидеров, добави той.

От Патриотичния фронт обявиха, че ще подкрепят предложените от ГЕРБ промени в Конституцията. Ще подкрепим с огромно удоволствие, защото е необходимо, защото това чака обществото от нас, заяви председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Той отбеляза, че патриотите отдавна мислят по въпроса, защото са "от първите потърпевши на свинщините от тази група".

От Реформаторския блок ще се съберем утре на заседание на парламентарната група и вероятно също ще подкрепим промяната в Конституцията, разбира се, ще потърсим и необходимия баланс, така че народният представител действително да бъде защитен и да може да си изпълнява задълженията, коментира Борислав Великов от Реформаторския блок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
За Поредно преди 8 години
За ПОРЕДЕН ПЪТ ГЕРБ ФАЛШИФИЦИРА ИЗБОРИТЕИЗБОРЕН ЦИРК НАЧЕЛО С ЕДНА ТИКВА И ЦВ ЦВ
27
1
 
1
 
! Отговори
ПРОТЕСТИРАЩ преди 8 години
Време да се махнат имунитетите на НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ. Край на краищата и те са хора.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе по цял ден обсъждате Волен, а що не питате Боко, защо след 2-3 месеца ще се тегли нов кредит от 5 300 000 000 МИЛИАРДА ЛЕВА, значи оня от 16 000 000 000 ВЕЧЕ, СА ГО ОТКРАДНАЛИ. Вече загробихте всеки един български гражданин с по 10 000 лв за 25 години и ви се вижда малко, та искате да го загробите с още 3-4000 лева. Революцията в България срещу евроатлантическата проционистка мафия е неизбежна.
25
0
 
2
 
! Отговори
atakist преди 8 години
toq e zagazil qako palnna izlagacia
24
3
 
3
 
! Отговори
Атакист преди 8 години
Колеги,утре с каските ли да идваме?Да носим ли масите?Командировъчни ще има ли,че до пенсията на баба и дядо има още цяла седмица?
23
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първа точка в НС битов скандал между надрусани студентчета, подкрепяни от полицаи и лично министърката им, мутра-бизнесмен срещу депутат от опозицията. Вместо високи *** иделаи и ценности - позабравената бай-ганювщина. Де озиция де!
22
2
 
2
 
! Отговори
staro patiko преди 8 години
padne li imuniteta na siderov 6te 6te se turkaliat i kratuni osobeno zimata puk i liatoto
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До *** КОХОНЕС А нещо за брата на Ердоган ,червеният Гербер от Банкя целуващ се със него и Девудоглу ,сладко ,сладко ?
20
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямам симпатии към Атака и Волен, но това вече ми прилича на саморазправа. Волен може да е проблем, но надали е генералният проблем на България.Най-мразя, когано някои се обединяват конюнктурно за да мачкат един! Тия в НС ще постигнат обратен ефект ако тръгнат към саморазправа. Ще напарвят зорлем Волен герой!
19
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NE SE DAVAI VOLENE! PUBEDA! ATAKA!
18
4
 
2
 
! Отговори
6i6o birata преди 8 години
boko 6to mal4i vinovno
17
3
 
8
 
! Отговори
Фидел преди 8 години
АКО НЕ ВИ ЗАКЛЮЧАТ ЗИМАТА ВИ ЧАКАМ НА ВАРАДЕРО
16
4
 
8
 
! Отговори
БОРЕ ВИНКЕУО преди 8 години
Да му се наложи принудително заселване у Перник! Па да видим дали че може да си развее байрако!
15
5
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Но ето, да кажем,вий вземете, колкопшеничено зърно от моят ИМУНИТЕТбих ревнал тогава,бих ревнал от болкакато раненав сърцето пантера...Какво ще остане от мене тогава -Миг след грабежаще бъда разнищен.И още по-яснои още по-право -Миг след грабежаЩе бъда аз НИЩО...
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКО БЕШЕ ЖИВ ЛЕВСКИ ДА НЕ БИ ДА СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ХУНТАТА ЩЕШЕ ДА ГО ОСТАВИ СВОБОДНО ДА СЕ РАЗХОЖДА ПО СЕЛА И ГРАДОВЕ? ХУНТАТА СИ Е ХУНТА ПА МАКАР И В 21 ВЕК.
13
5
 
10
 
! Отговори
Боци преди 8 години
Да видим сега тези на които им гласувахме доверие и с вота си защитихме техните интереси и възгледи - как утре те ще защитят собственият си народ от това " произведение "
12
4
 
4
 
! Отговори
Влади Въргала..... преди 8 години
Да ходиме пред НС....ДА ПОИЗПУСНЕМЕ ПАРАТА МАЛКО , УТРЕ ....А...??!!!Атакистите , си падат по "садо-мазо"...Още от сега се помпат!!!!!!!!!!!!!!
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен след тупаника...Продължаваме напред
10
6
 
8
 
! Отговори
Спонги преди 8 години
я, изтриха ми коментара в който цитирах един полицай от конвоя на Сидеров:"Вонеше на алкохол и ***...Много се уплаши в Първо Районно...".Край на цитата.
9
8
 
5
 
! Отговори
ss преди 8 години
Дали ке видим пак салзи в очите на вожда? Дали пак ке гледа като припикано мушкато от страх манолова да не го препарира, че тоз пат куките не могат го спасят :) да еа и циркаджията ! Достоен е да го пуснат да се збие не със студентка, не с лява китка, не с наркоман а със цял седмоклсник ! Болен президент, неее цял бог ама от тия по малките :)