Граничните пунктове под контрола на Танов

Досега за тях са се грижили областните управители
8
Граничните пунктове под контрола на Танов
Снимка: архив, Булфото

Управлението на граничните пунктове ще бъде възложено на митниците, съобщи шефът на агенцията Ваньо Танов.

Досега за тях са се грижили областните управители, затова от митниците поискали средства от бюджета за допълнителните дейности.

Танов даде пример с това, че в момента се назначават 80 чистачки, които да поддържат граничните пунктове. Знаете какво е по границата, аргументира се той и допълни, че за тях трябва да има заплати.

Танов обаче беше категоричен, че не е обсъждан въпросът за повишаване на заплатите в митниците. Вчера от думите на синдикалисти стана ясно, че ще има повишение с 5%.

Той заяви, че за ръст на възнагражденията от митниците са настоявали още в средата на годината, направени са и разчети, с които са запознати в Министерството на финансите.

"И НАП, и митниците сме водили разговор за Бюджет 2016, но не знам какво е решението", уточни той. Според него обаче е рано да се говори кой какво ще получи.

"Синдикатът иска да покаже, че е допринесъл нещо за увеличаване на заплатите, а не е така", предположи шефът на митниците.

Ваньо Танов се похвали, че планът за настоящата година отдавна е изпълнен, че и преизпълнен – с 220 млн. лева повече са приходите, събрани от Агенция "Митници".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Алооо,Мишо бирата ли е?Не,замествам го в момента.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте му и там да *** че се ненаяде.ОТВРАТ!
4
3
 
3
 
! Отговори
До номер 3 преди 8 години
Никой не се е объркал - Горанов си го е преизпълнил с над 1 млрд., Танов е взел само 220 млн. комисиона и то контрабандни цигари. Приходите от дрога се прибират на министерско ниво :)
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бре да му се невиди, Горанов каза, че преизпълнението било с над 1 млрд, а сега излезе 220 млн.Е някой трябва да се е объркал.
2
1
 
10
 
! Отговори
Митничар - граничар преди 8 години
Боже до къде се стигна .До заплати !Не МВР ще пази границите , а митничар ? Що не се гръмнете всички до един ??
1
1
 
19
 
! Отговори
Тиква с бял шекер преди 8 години
Ало, Ваньо...абе....обади ми се тоя...Мишо Бирата...някакви полицаи ли са, митничари ли са, влезнали във фабриката му и го притесняват! Изведи ги оттам, поел съм ангажимент и съм обещал да не го притесняват!