Не 20, не 10, а 5 заплати при пенсиониране на полицаите

Полицейския протест е основателен, смята Каракачанов
4 ное 2015 09:50,
83
Не 20, не 10, а 5 заплати при пенсиониране на полицаите
Снимка: БТА

"Полицейският протест е абсолютно основателен, защото това, което се прави, е абсолютна недомислица. Досега се говори само за полицаите. Но освен полицаите, под ножа отиват и военните, ДАНС, разузнаването, Пожарната", заяви пред Нова телевизия Красимир Каракачанов – председател на ВМРО, член на комисията по вътрешна сигурност и член на комисията по вътрешна отбрана в НС.

Още по темата

Той изчисли, че ако предложенията минат в сегашния им вид, полицаите ще взимат между 30 и 40 на сто по-малки заплати. Причината според него се корени в искането да бъде премахнат класа "прослужено време" от 2%.

"При 10 години служба, това са 20%. При 15 години служба, това са 30% от заплатата", изчисли Каракачанов.

Той разказа, че проекта, който е бил достъпен на сайта на МС за около 30 минути, е записано, че служителите ще получават 10 заплати върху 50% от възнаграждението. Това означава, че всъщност при пенсиониране служителите на реда ще вземат по пет заплати.

"До вчера имаше 1200 души, подали рапорт за напускане", добави той и апелира към премиера да преосмеслят тези неща.

"Цялото това нещо се прави с цел да се напълни бюджета. Но не може с икономии и нови данъци да се пълни бюджета. Трябва да се работи с чувство за отговорност към нацията", настоя воеводата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
'воеводата" - дри*ьо!
57
1
 
1
 
! Отговори
Анастас отВлас преди 8 години
Тези,така наречени ,блюстители" на реда не искат реформи и реформиране. Искат си паричките и привилегиите. Никой не иска по- добри условия за труд. А агентът Каракачанов по- добре да си мълчи.
56
0
 
5
 
! Отговори
лично преди 8 години
мнение. Работя с военни, които се нагмездиха при нас и НЯМАМ НИКАВО ДОБРО МНЕНИЕ ЗА ТЕЗИ ХОРА. Хем взимат по-добри пари от нас цивилните, хем не работят ПО ПРЕДНАЗНАНЧЕНИЕ, хем се опитват да ни пречат да работим. Така че и 5 заплати са ИМ МНОГО. Ако си вършеха РАБОТАТА И ТАМ КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО-ОК. Поздравления и почит, но все се навират там, където не са и не стават за нищо. Бойко може да е пожарникар, но като го гледам не е чак толква зле, колкото са ОНЕЗИ ПРИ МЕН. Дори на моменти имам една
55
0
 
6
 
! Отговори
SS преди 8 години
При пенсиониране полицаи и военни, и не знам там какви си още от този сорт (без пожарникарите - те заслужават) трябва не да вземат, ами да връщат в бюджета не по-малко от 20 заплати затова, че поне 20 години сме ги хрантутили !
54
1
 
3
 
! Отговори
Още по-възмутена преди 8 години
До възмутенаАбсолютно неграмотно написано мнение!!! Когато пишете срещу учителите, поне се постарайте и се научете да пишете граматически правилно.
53
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чета коментарите и ми е хем тъжно ,хем смешно.Пишат предимно хора които само са чували нещо си за полиция и армия .НИКОЙ не може да се пенсионира на 40 години! За да се пенсионираш трябва да си навършил 55 години ,но имаш право да работиш в системата до 52г.Защо някой не попита какво првиш когато те изплюе системата? Защото не ви е удобно. Искам да видя желаещите да постъпят в полицията и армията при новитеусловия на труд.Ама много искам да ги видя.
52
3
 
8
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
Ако някой може да различи полицаи без униформи от долнопробни мутри, нека се обади.Аз не мога.
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 69 Техният протест е толкова законен колкото протестите и окупациите на "умните" и "красивите"-така наречените протестъри.
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно много хора си упражняват в писане без да са наясно със законите.Сега при пенсиониране ако последните 10 години си работил при един и същи работодател поличаваш ОБЕЗЩЕТЕНИЕ В РАЗМЕР НА 6 БРУТНИ ЗАПЛАТИ.Всички работещи получават клас прослужено време между 0,6-1%.
49
2
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 8 години
До възмутенапатко заспала ти защо не ходиш да учителваш за 500 лева запалта и да гледаш 20 чужди деца?
48
8
 
4
 
! Отговори
възмутена преди 8 години
Към анонимен:Айде не ми говорете за учителите, имат достатъчно превилегий, даже за тях се намериха пари да им се вдигнат заплатите и то със задна дата. А те само знаят да реват иначе си имат към 40дни отпуска, класа прослужено време си им влиза към заплатите и се увеличава с всяка година. Да не говорим, че има някой който просто не хаят вече за децата, идват преподават нешо без никакво старние. ден да мине друг да дойде.Реват повече от учениците за ваканции.
47
2
 
13
 
! Отговори
Ранчо преди 8 години
Не ги жалетеМързяло ги да учат, да работят и с връзки полицаи. Нямат подготовка затова се държат нагло с хората, слугуват на мутрите и работят частно като охранителиЗащо те ще ползват безплатен транспорт, а социалните работници обслужващи болни и възрастни по домовете им не . Да напускат. За тези заплати много млади и грамотни ще работят.
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пу т ьо Каракачански, учителите защо да нямат привилегии? От къде на къде тия *** ще имат? Поне да бяха залужили. Деееааа и полулистна ти нещастен.
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво са направили тези трътляци за да искат .
44
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Видяхте ли ги вчера, свалили униформите те бяха просто една глутница от мутри, противна гледка
43
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Орязване на 30 000 фуражки, орязване на заплати и по 0 заплати при пенсиониране, както всички нормални хора, заплата в края на месеца само срещу реално свършена работа, като не им изнася да заминават да става охранители на паркинги и гаражи за 300 лева
42
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако си бяха вършили работата през последните 25 години, народа сега щеше да ги подкрепи. Но 25 години се нагледахме на нагли катаджии, оядени полицаи и важни шефове, а мутрите си плащаха ли плащаха допълнително за да вилнеят.....
41
3
 
16
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Сложно е. Има много добри полицаи, има и такива, от които министерството трябва бързо да се освободи. Цитират се държави, където заплатите на полицаите са много по-големи. Но там и авторитетът им е висок, на тях наистина гражданите разчитат и никой не смее да им посегне - присъдите са бързи и тежки. Така че, първо имиджа да си оправят, след това сами ще се съгласим, че възнагражденията и отпуските им трябва да са такива, че да не помислят за странични доходи от съмнителни източници.
40
1
 
18
 
! Отговори
king_for_a_day преди 8 години
На Каракачанов няма ли кой да му обясни, че за да се напълни една пробита каца, не се налива повече вода, а първо се запушват дупките. Не е трудно да се осмисли. Така че да не ми разсъждава за "икономии" от позицията на разпищолен ***, а да обясни защо на момента не се съкратят няколко хиляди ненужна администрация?
39
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАГЛОСТ ! СЕГА ИСКАТ НАРОДА ДА ГИ ПОДКРЕПИ НО КОЙ НАРОД -ТОЗИ ДЕТО ГО БИХА КОГАТО ПРОТЕСТИРАХА ЗА МОРАЛ В БЪЛГАРИЯ ЛИ ? А ТЕ ПИТАТ ЛИ СЕ КАК ЖИВЕЯТ ПЕНСИОНЕРИТЕ ДЕТО СА ПЛАЩАЛИ ПО 40 Г. ОСИГОРОВКИ И СЕГА СА С ПО 150 ЛВ. ,КАК ЖИВЕЯТ УЧИТЕЛИТЕ ДЕТО РАБОТЯТ ЗА ПО 500 ЛВ. МАКАР,ЧЕ СА УЧИЛИ ПО-ВЕЧЕ ,МАКАР ЧЕ ГИ БИЯТ И ДЕЦАТА, И РОДИТЕЛИТЕ , КАК РАБОТЯТ СОЦИАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ ЗА ПО 400 ЛВ. ........