Местан за ДПС: Бариера пред бацила на радикализма!

Лидерът на партията иска разширяване на ЕС на Балканите
10 ное 2015 15:41,
27
Местан за ДПС: Бариера пред бацила на радикализма!
Снимка: БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан обяви партията си за ценностна бариера срещу бацила на радикализма. Политикът се противопостави за пореден път на езика на омразата и го определи като заплаха за националната сигурност. За пореден път Местан се обяви за разширяване на Европейския съюз към Западните Балкани.

Още по темата

Тезите си лидерът на ДПС разви след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента. Срещата между представителите на властта продължи почти шест часа. Накрая съветът излезе с обща позиция.

"Нашият принос в текста е с препоръка за това, че концепцията ни за разширяване на ЕС срещна разбиране от КСНС. Ние смятаме, че тежката бежанска криза, която дава основания на някои да твърдят, че има криза на ЕС, може да се реши с повече Европа и разширяване на границите на самия ЕС", каза Местан.

Той добави, че има предвид интеграция на Западните Балкани.

Местан припомни страховете от бежанците и обясни, че притесненията са породени от културното и религиозно различие на мигрантите.

"ДПС със своя профил не на етносубект, а на национална либерална партия, представлява ценностна бариера пред бацилите на радикализма, които биха могли да застрашат сигурността на ЕС и на България“, каза лидерът на движението. Според него за националната политика било важно малцинствата да се интегрират, защото те представляват риск за проникване на опасни идеи.

"На моменти бях достатъчно критичен. Сигурен съм, че езикът на омразата е потенциален риск за националната сигурност на България", обясни Местан поведението си пред КСНС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
1
 
! Отговори
талибан преди 8 години
ГОСПОДА ДРАСКАЧИ , ВСИЧКИ ВСИЧКИ ВИЕ КОИТО ПИШЕТЕ ИЗГЛЕЖДА СТЕ ОТ РАДИКАЛНИТЕ ОРТАДОКСАЛНИ ХРИСТИЯНИ . В ДПС НЯМА РАДИКАЛНИ .
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българите живеещи в районите които Дъртака все още се опитва да контролира започнаха да разбират, че гласуват за милионер който ги лъже и използва. А той наистина живее в разкош а те мизерстват и живеят затворено. Бавно но сигурно ще се откъсват все повече и ще дойде момент когато ще изритат цялата шайка начело със Сокола.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този плъх местан много обича да употребява думи, които неговите избиратели никога не са чували
15
0
 
3
 
! Отговори
турчин преди 8 години
Ало ДПС-ри кога ще си подават оставките си за изгубените избори. Кога ще подадат оставките си и тези с преференциалния вот влезли в листите.
14
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 8 години
Радикализма идва от исляма. ДПС е партия доминирана от тази религия. Всичките искания на ДПС в парламента са диктувани от желанието за ислямизиране на нацията ни.За справка: - разделяне на храната в градините. - връщане на джамии и други имоти които никога не са птинадлежали на мюфтийството - искане за построяване на нови джамии - промяна на учебниците по историяИменно поради това тази партия не може да спре радикализма. Всичко което могат да направят е да говорят. Те това и правят.
13
1
 
7
 
! Отговори
Аз преди 8 години
След явният провал на местните избори Местан се чуди какви глупости да дрънка. не припознаха ДПС,част от Българските турци също!!!!Езика на омразата Местане най-силно се чува от твоите уста лъжлива.
12
1
 
3
 
! Отговори
ЕРОЛ преди 8 години
ТИХО БАТКА МАЛКО ИМ ОСТАНАСЕГА КАТО ПОЧНЕ РАЗСЕЛВАНЕТО ИЗ ЕВРОПА И НАПЪЛНЯТ С КЮРДИ ДЕЛИОРМАНА И ДАХЛЪКАДА СИ СЕ ДЕПЕСАРСТВАТ ТАМ, ЩЕ ИМ ДОЙДЕ АКЪЛЪТИ АКО НЕ ЗНАЕШ В МОМЕНТА СЕ ПИШЕ ЗАКОН В ЕВРОПАЧЕ СЛЕД ВОЙНАТА АЙДЕ КОЙ ОТ КЪДЕТО ЕСЕГА ТЕВТОНЦИТЕ ПОЕХА ВОЛАНАГЮЛЕ,ГЮЛЕ МЕШЕХАХАХАХАХАХАХА
11
1
 
3
 
! Отговори
ОСМАН преди 8 години
ПРОЧЕТЕТЕ НОВЕЛАТА НА КАРА ХАФЪЗ ДАХЛЪ "ДО ДЖЕБЕЛ И НАЗАД"ПЪТЯТ НА ЕДНО КОЗАРЧЕ, ОТ БЕЗДУШНИТЕ ТЮТЮНЕВИ ПОЛЕТА ДО ПАРТИЕН ЛИДЕРУНИКАЛНА КНИГА ПРОЧЕТЕТЕ Я НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАТЕ
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако някой се чувства турчин моля да заминава за Турция. Всеки който се чувства българин е редно да си стои в България. Народа го е казал "Всяка жаба да си знае гьола. Този човек е провокатор и радикалист. Време е да бъде осъден и тикнат за решетките в изолатор. Нямам нищо против дори да отделим едно място и да обособим за "цига ните". Да си живеят както им е хубаво. Искам да живея в България само с българите и не искам този глобален "***" да ми се натрапва.
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затова трябва да се гласува за ГЕРБ, за да е в опозиция ДПС и да не може да ислямизира държавата. Само ДПС има полза от бежанците, затова ги привлича в България, защото те ще бъдат бъдещите гласоподаватели на ДПС.
8
1
 
1
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 8 години
До ЦветанкаЧудя се как ЦЕНЗОРА не ти е махнал ,,ибрик,, ...Сигурно не знае какво е !!! Зензора,ибрик е обидна дума,махай я !!!
7
1
 
9
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
Тоя "ибрик"кога ще го гръмнат?...
6
1
 
16
 
! Отговори
АБЛА преди 8 години
ДОГАНЯ ГО СТРЕЛЯХА!!!!ВОЛНИЯ ГО БИХА!!!!КАКВО ЛИ ЩЕ ГО ПРАВЯТ МЕСТАНЯ????ХАХАХАХАХАХАХААААА....
5
1
 
20
 
! Отговори
Голда Меир преди 8 години
Даскал ефенди, какви и да ги ,,разтягаш,, ДПС си е етническа партия...
4
1
 
15
 
! Отговори
според мен преди 8 години
Местан ако не престане да сее омраза ще свърши като Костов. ДПС ще го отрекат.
3
1
 
29
 
! Отговори
Хасковлия преди 8 години
Кое е език на омразата - че ДеПеСе е противоконституционна партия на етнически признак, че депесарите не се съобразяват с българските закони, че тази партия е наследница на протурското "освободително" движение извършвало погроми и атентати в БГ и отнели човешки животи на жени, деца и старци. Откога да казваш истината се тълкува като език на омразата ???
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и дпс са доста голям бацил в България и май е крайно време да се сложи бариера и пред тях?
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 26 години по -голям бацил от тоя не съм виждал.