ДПС: Най-големият враг на исляма – ислямизмът

Партията зове да не се демонизира цяла една религия
18 ное 2015 10:30,
82
ДПС: Най-големият враг на исляма – ислямизмът
Снимка: Reuters

Най-големият враг на исляма е ислямизмът, обяви ДПС в декларация по повод атентатите в Париж от 13 ноември.

Депутатът Тунчер Кърджалиев призова да се прави разлика между тези, които се молят и тези, които стрелят.

"Въпреки чудовищния акт не трябва да се демонизира цяла една религия", каза още депесарят. 

Движението осъди кървавия акт в Париж и подобните му в други точки на света - Анкара, Кения и други. Според Кърджалиев атентатите във френската столица са сравними с военна диверсия. 

ДПС се обяви против всички актове на посегателство върху правата на човека и демокрацията - ксенофобия, дискриминация и омраза към различията. 

"Всички ние трябва да ценим живота, тези актове на варварство и агресия трябва да бъдат спрени с всички демократични усилия", призова Кърджалиев.

Според него животът не може да бъде цена на каквато и да е ценност. "Конфликтите трябва да се решават със слово и без омраза, мирът и животът са истинската политика", настоя той. 

Според ДПС разтърсващата трагедия в Париж е още едно доказателство, че Европа трябва да изработи нова стратегия за бежанската вълна. Партията призова за отпор на тероризма и сътрудничество между службите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам един въпрос - българите мусулмани, които не говорят български и не могат да четат как ще бъдат осведомени за мирните призиви на ДПС и как ще разберат, че ислямизмът е техен враг?Защото моите съседи мусулмани четат и разбират какво става и когато седнем на една маса си говорим за това, че всички сме хора и трябва да си помагаме, а не да се поддаваме на политически манипулации.
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да им се предложи избор - 1. Или да си редактират и самоцензурират букварчето Коран, за да се самоотрекат от всички призиви към насилие, с които изобилства то;2. Или бой до дупка и пълна забрана на Исляма на територията на Европа, плюс затваряне на всички джамии и мюсюлмански организации.Звучи логично, нали?
46
2
 
5
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
До Анонимен-55 А какво стана с българското население около Истанбул? Къде са изчезнали? Може би всичките са се изселили? Или "доброволно" са станали правоверни! Аз ще ти кажа как - с икономически и принудителни средства. Така че не ми хвали верската политика на Турция.
45
1
 
0
 
! Отговори
до 1444 преди 8 години
И двете войн и воин са правилни ...Просто е въпрос на избор.
44
1
 
2
 
! Отговори
1444 преди 8 години
Абе щеше да чудно да беше победил Владислав ,но българските еничари убиват кръстоносеца войн . Та оттогава основния проблем по тия земи са еничарите.
43
1
 
7
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Ай сиа......Най-големият враг на исляма е здравият разум.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да убиваш с Божието име на уста-каквато и религия да изповядваш !Не е ли това най-голямото оправдание и ирония?Адът трябва да е мноооого голям!
41
1
 
12
 
! Отговори
Атака се разпада преди 8 години
Бе като Османските данъци никой не е виждал . Данък за отсядане.Отсяда правоверния при раята и раята му плаща ,че ял в дома му .А авариз дефтерите.Който знае историята не е виждал по -корумпирана държава от османската.На практика са оставили християни ,за да ги обират с джезие ,авариз данъци и какво ли не - нещо което само ориенталски мозък е способен да измисли.И пак се питам ,каква е разликата от Баязидовете рейдове на Балканите и ИДИЛ.
40
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 40; Ако Османската империя беше кървава и безпощадна каквато са били великобританската, руската, френската, испанската и другите християнски империй сега на балканите нямаше да съществува нито една нация освен турската, най-малко Ислямът щеше да е единственната религия а турският единственният език .Ако не вярвате вижде Азия, Африка, Южна и Северна Америка, Австралия... Имали сте късмет,че при Варна през 1444 година е победил Мурат а не Владислав-сега щяхте да се кръстите от ляво на дясно
39
0
 
5
 
! Отговори
до Илия преди 8 години
Проблема е следният -западът беше на високо ниво до към 60 те .След това се омаскари с рока,свободната любов и на практика прие всякакви религии да му мътят главата.Естествено това си има цена и я виждаме днес .Поколения без ценности ,което не знае как да реагира срещу едни терористи .
38
1
 
3
 
! Отговори
до Илия преди 8 години
Илия,само не ми казвай ,че морални ценности има в Русия,Турция,Китай или Индия. Ако си мислиш така си по -заблуден и от западняците.
37
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Питаща; Отговор, Меди Доганов или Ахмед Доган повизаващ се в политиката от 1985 година до днес не е взривил влак или дал такова нареждане-ДОКАЗАНО ОТ БЪЛГАРСКИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ КЪРВАВ РЕЖИМ КОЙТО СТРЕЛЯШЕ ПО МИРНОТО ТУРСКО НАСЕЛЕНИЕ БЕЗ ЗАДРЪЖКИ.Основавайки се на твоето питане аз питам кога ще бъдат осъдени деятелите на"възродителния процес", дали заповеди да се стреля на месо срещу мирно население,и кога ще се запорират имотите на тези които забоготяха благодарение на "Голямата екскурзия"?
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъй ли ? Бреййййй....... А защо тогава всички, подчертавам ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИ СА МЮСЮЛМАНИ ?!?!? Те избиват дори хора от собствената си религия. Но другите, така наречени мирни мюсюлмани, не им се противопоставяте !!!! ЗАЩО ?!?!? Къде са мирните имами ?!? Ами няма такива - то корана си е военна доктрина.
35
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Дякон; Най-големият враг на България са самите българи. Защото са злобни, вредни, дребни, глупави, крадливи, лениви, лъжливи и вечно оплокващи се. Винаги на българина друг му е виновен. Винаги някой му пречи. А не иска да работи, иска кръчма, ядене,пиене, всичко това да е на чужд гръб и безплатно...
34
1
 
2
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
До Анонимен 37Напълно съм съгласен с теб. Няма значение кой в какво вярва, а какъв човек е, каква ценностна система си е изградил и какво е научил. Съвременните хора трябва да се образоват непрекъснато, за да не залитат в крайностите, които всяка религия изповядва...
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 38; Лъжеш, преди месец в Япония имаше молитва в джамия строена от Османската иперия още през 1893 година. В Япония Ислямът не е забранен.
32
2
 
7
 
! Отговори
Дякон преди 8 години
А най- големият враг на България е ДПС
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДПС работи за капсулация, изолиране, дезинтегриране и отцепване. Където е взело властта ДПС - нищо българско не остава. Започва говоренето на турски в сградите на общини, кметства и агенции, поставянето на сателити за турски телевизии, уволняването на българи, празнуването на турски празници, правенето на турски паметници и т.н. ДПС не прави никакво приобщаване на турците към българското общество, а напротив ислямизира и турцизира!
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен1 преди 8 години
До Анонимен 31Струва ми се че си човек с големи амбиции и малки постижения в живота, но ние българските турци не се трогваме от такива като теб.Защото България е наша Родина и имаме сумати приятели истински българи /работливи, добросъвестни, хора които уважават и религията на останалите/.Ти си една от малкото *** на българския народ, но всички знаем, че във всяко стадо си има и ***.Приятен ден!!!
29
0
 
0
 
! Отговори
до 33 преди 8 години
Ами в Украйна ? Не показвай едната страна на монетата.Кои са тия мюсюлмански или християнски земи в съвременният свят ?