Скарат ли се Русия и Турция – бежанска вълна у нас

Илиян Василев: Военен отговор от Русия няма да има!
25 ное 2015 08:45,
70
Скарат ли се Русия и Турция – бежанска вълна у нас
Снимка: Reuters

Посланикът ни в Турция Надежда Нейнски обяви, че при срив на руско-турските отношения у нас може да има нова бежанска вална от южната ни съседка.

Още по темата

"Този акт (сваленият Су-24) няма да повлияе добре на руско-турските отношения. Дори срещата на Сергей Лавров беше отменена. Рискът за България е от гледна точка на ескалация на напрежението между двете държави, както и евентуална бежанска вълна", прогнозира дипломатът ни.

По думите й нарушаването на въздушното пространство на Турция и НАТО от руска страна се случва вече няколко пъти, а руският външен министър вече бил предупреден няколко пъти, че ще се предприемат мерки.

"В района на свалянето на руския самолет няма подразделения на "Ислямска държава", но трябва да се разбере дали сред туркмените има терористични ядра и поддръжници на ИД. Информацията, която предостави Турция в НАТО беше т.нар. радарна карта. Счита се, че доказателствата, които са били предоставени на извънредната среща на НАТО са категорични за нарушаване на въздушното й пространство. Всъщност ударите, които се нанасят в този район са 75% срещу умерената опозиция", уточни Нейнски пред bTV.

На свой ред бъвшият ни посланик в Кремъл Илиян Василев прогнозира, че военен отговор от Русия няма да има, но при всички положения някакъв отговор срещу Анкара ще има.

"Не изключвам и опит за изравняване на резултата. И Путин и Ердоган са политици, които живеят в PR светлина", каза той.

"Когато едно напрежение се натрупва, няма начин в даден момент то да не ескалира и да премине през границата", каза Василев. По думите му подобен конфликт на този в Сирия би довел до напрежение и в много други страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Престанете да пишете глупости и да плашите ненужно хората. Русия каза, че ответен удар и война с Турция няма да има. Що се отнася до бежанците - то по-зле от това има ли на къде? То и сега Турция ги пуска и умишлено наводни цяла Европа с тях. А България, че е бита карта си е така.
40
1
 
1
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
" . . нова бежанска вална от южната ни съседка. "На вашите журналисти им липсват първите години в училище.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 42 НЯМА ПАРИ. ИЗХАРЧИХА МИЛИАРДИТЕ. СКЪТАНИ СА В ОФШОРКИ НА КАЙМАНИТЕ.
38
1
 
3
 
! Отговори
бобо преди 8 години
А какво стана с оградата,
37
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо г-жа Нейнски да я гони прокуратурата, за откраднатите гаражи на ЦК та БКП и ред други кражби , Роско я наградил за посланик в Турция. Браво Роско, браво на "БЕЗПРИСТРАСТНАТА " българска прокуратура. Затова няма пари за пенсии и болни деца. Честните и почтени Сидеров и Чуколов ще ги гоним до дупка докато се научат и те да крадат здраво и да подкрепят отбора на националните престъпници. Не е случайно написана песента"За кокошка няма прошка , за милиони няма закони". Само АТАКА ще вкара ред!
36
2
 
17
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Едно не мога да разбера- като убиха Кадафи -бензина в БГ рязко скочи- после сиренето много поскъпна и един бивш министър каза че -Китайците почнали да пият много мляко! Когато долърът скочи - бензинът в Бг рязко скача-а не обратното когато доларът поевтинее-Сега ако се скарат Русия и Турция- пак ние ще приютяваме бежанци - ами както Турция си пази границата от СУ24 -така и ние няма да приемем бежанците в БГ - НАЛИ СИ ИМАМЕ ГРАНИЦА С НЕЕВРОПЕЙСКА ТУРЦИЯ! какво толкова, НИЕ СМЕ ВСЕ В КРИЗА БЕ УЖАС
35
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
бежанци ли а за какво са калашниците турция как си защитава териториятатака и ние който се покаже на браздата обратно към турция нали щели да получат3 милиарда
34
1
 
9
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Русия инсталира зенитно-ракетна система С-400 в Хмейм, която може да поразява изтебители в радиус 400 км
33
3
 
17
 
! Отговори
Е преди 8 години
С ТАКИВА ИЗКАЗВАНИЯ НА ТАЯ МАРУЛЯ СЕ НАСАЖДА ОМРАЗА КЪМ РУСИЯ..ВИДИТЕ ЛИ МРАЗЕТЕ РУСИЯ ,ЗАЩОТО ТУРЦИЯ ЩЕ ВИ ПУСКА ПРЕЛЕТНИ ПТИЦИ...ПЪК МОЖЕ И ДА СЕ НАТИСКАТ НЕБЕТО НИ ДА ПАЗЯТ И ДА СВАЛЯТ ВСИЧКО ЩО ЛЕТИ.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
29То ако беше толкова лесно, както си го описал. Къде ще ги върнеш и с какво? Да не мислиш,. че Турция която нарочно ги пуска по 1000 души дневно да влизат у нас ще си ги прибере обратно? Те са като скакалци, тръгнат ли веднъж, няма връщане назад братче.
31
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОЧНАТ ЛИ ДА СЕ ПУЦАТ С *** Е СВЪРШЕНО :D
30
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко се движи по много добре обмислен сценарий за ислямизирането на България. За съжаление Русия вече не се интересува от нас и ще ни остави в лапите на мюсулманите. Наскоро самия президент на Сирия Асад в интервю каза, че България се подготвя от големите играчи за мюсулманска държава. Правете си изводите.
29
2
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Neiski i Inhdgev sa dolni predateli .Sram za rodinata ni.
28
2
 
7
 
! Отговори
makedon преди 8 години
Ajde ....sega Bolgari branete... Turcite od ruski avioni i vie ste NATO. Ke vi go napika Putin vo zadniot.
27
0
 
33
 
! Отговори
ХОРА преди 8 години
ЗАКЪСАХМЕ ГО ЩОМ ДАСКАЛИЦИ СА НИ ПОСЛАНИЦИКЪДЕ СА ХОРАТА ОТ КАРИЕРАТА
26
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За бежанската вълна има лекарство - като влязат в България, хващат ги на една поляна, събличат ги чисто голи, вземат им парите, телефоните, таблетите и паспортите, връщат им дрехите и айде - заминавайте който закъдето е тръгнал по живо по здраво. Зима идва и няма да е много за разходки, мълвата ще се разпространи и така че след 1 седмица кьорав бежанец няма да се мярка по нашите граници.
25
4
 
52
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
И какво излиза според Надето - "Умерената опозиция" е убила пилотите с викове "аллах акбар".Сигурно не-умерената опозиция щеше да ги изпече живиПисна ми от американско-турски бо-клуци
24
2
 
24
 
! Отговори
Cameron-Holland преди 8 години
Играта е да бъде свален Ердоган от власт. Той подтискаше турските военни, които по конституция са гарант за светската същност на Р. Турция. За който не знае - по закон Генералният щаб на турската армия може да замести правителството в случай на застрашаване на държавата. Ето такова застрашаване е про-османистката и про-ислямистка политика на Ердоган. Сега военните му отмъщават, като го насадиха на пачи яйца пред цял свят и това си личи от колебливата позиция на НАТО по случая. Ердоган е дотук!
23
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще има свален турски самолет. Скоро.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала бе неграмотници!