Комунизмът в учебниците само българчетата не го учат!

ГЕРБ с петиция за изучаване на тоталитарните режими
57
Комунизмът в учебниците само българчетата не го учат!
Методи Андреев. Снимка: архив, БулФото

Крайно време е в учебните планове по история да влязат и тоталитарните режими от близкото минало. За това призова депутатът от ГЕРБ Методи Андреев, който обяви, че управляващата партия вече е изготвила петиция и следващата сряда ще я даде на образователния министър Тодор Танев.

Под нея са се подписали над 60 народни представители от ГЕРБ, но ще се търси подкрепа и от всички останали политически сили в парламента, както и на интелектуалци и общественици.

Освен това документът ще бъде качен в онлайн платформата Peticiq.com, където всеки може да подкрепи идеята на ГЕРБ.

Според Андреев изключително наложително е да започне изучаването на тоталитарните режими, за да се формират "правилните ценности при децата".

Той е убеден, че ако изучават престъпленията на комунистическия режим, децата ще започнат да ги осъждат, така както и тези от времето на нацистите.

"България остана единствената страна от бившия комунистически блок, в която не се изучава комунистическият режим. Недопустимо е мирогледът на хората, които ще управляват утре, да се формира в неведение за тоталитарните режими", коментира Андреев.

Според него в учебните планове трябва да залегне не само комунизмът, но и времето преди 9 септември 1944 г., защото тогава също е имало характеристики на тоталитаризъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: нсГЕРБкомунизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
матросчето преди 8 години
Мето, мето, кога пляскаше за ***, кога им обърна гръб, помня те оранколу, как ги хвалеше на събранията, ами родата ти, да не си се отказал от нея - смешен си, не се радвай много, нещо като вървиш по графа, много си започнал да се оглеждаш и с право, май беше пионерче, а после комсомолец - е за това не вервам на такива като теб, бояджийчета..наздраве момци, тоа не струва за пет пари.
32
0
 
3
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
До Кирчо 43Кире, новопостъпил инж. без никаква практика, се назначаваше със 210 лв. А ти знаел ли, че тогава до всеки инж. трябваше да стои техник да му казва какво да прави. Инженерите бяха подготвяни САМО за началници. И при такова заплащане 98% от населението имаше собствени домове. Е как е станало, нима всички са крали А? Приказваш само и само да се упражняваш в "красноречие" с черна превръзка на късогледите ти очички. Кой те знае и ти какъв индивид си бил. Жив и здрав да си!
31
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 8 години
А престъпленията на Бойко кога ще се изучават ?
30
2
 
5
 
! Отговори
Иван преди 8 години
ГЕРБ се кани да политизира историята? Не им вярвам, не очаквам обективност, а низ от лъжливи твърдения. Най-жалкото нещо е да се използват децата за политически цели. Горката България, ГЕРБ я води към опростяване. Както е тръгнало следващите, които дойдат на власт, ще пишат в историята за ГЕРБ негативни политизирани неща. А след това от картата изчезва държавата с името България.
29
4
 
2
 
! Отговори
Българин преди 8 години
До Анонимен 36България бе построена от ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ, а не от "истинските комунисти" (по твоето определение).Родителите ми не бяха никога членове на тази ПРЕСТЪПНА организация, и БЛАГОДАРЯ НА БОГА за това - да е светла паметта им !
28
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Че те комунистите са си още на власт. Е, сега се представят за бизнесмени... Легнаха си комунисти, а се събудиха капиталисти. Просто приватизираха но точната дума е окрадоха държавните пари, а сега всеки ден дават акъл по всевъзможните медии, повечето от които са техни. Така изобщо не е изненада че комунизма и злодеянията му не фигурират в учебниците.
27
2
 
8
 
! Отговори
uu преди 8 години
Как така няма да се изучават тоталитарните режими!!!!Че годините на управление на ГЕРБ, пардон, на ББ, ей така незабелязано ли ще мине?????
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неудобно е бе, Андреев.Ако се напише, че комунизма е лош и БКП е била терористична организация, дошла на власт след преврат... некак си е кофти.От друга страна, все още има много живи които помнят и лагерите и мизерията и ченгесарските "съвети" и дебелоочието на комунистите, че да се напише нещо хубаво за него.Ама вие се майте още, те тия не спят а творят легенди как с двеста лева са живеели като емира на Катар.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1Безразлично ми е какви хора ни водят, важното е да е към цивилизована Европа.
24
6
 
4
 
! Отговори
номер2 преди 8 години
Комунисти, членове на БКП, бивши членове на БКП, ВСИЧКИТЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ, ЩОМ СА БИЛИ В ТАЗИ ПРЕСТЪПНА ОРДА! Всичките заслужават "народен съд", действителни ефективни присъди и конфискация на имуществото! Това се отнася и за децата и внуците на престъпниците! Гербесарите само говорят, но и те са против, защото са бивши комунисти! Бивш комунист, както и бивш ***, няма!
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 22Това не са комунисти. Това са бивши членове на БКП, които чрез трите букви се намърдаха в Парламента. Истинските КОМУНИСТИ построиха България, която бившите партийни членове оплачкосаха за лични цели. Правете разлика между КОМУНИСТИ и злостни партийни членове на БКП !!!
22
1
 
12
 
! Отговори
1 преди 8 години
А в тоя учебник ще пише ли как най-върлите комунисти станаха демократи и от партия на партия накрая станаха гербаджии ? Ще пише ли, че комунизма в България не е история защото още е на власт?
21
2
 
6
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Методи, не рискувате ли ако някои положителни неща се харесат на младите, напр. сигурна достойно заплатена работа, спокойно ежедневие, осигурено безплатно здравеопазване и образование, липса на наркотици, стабилна полиция и армия, за ВСИЧКИ и колко още други положителни неща да си отидете от политическата сцена? Вярно, имаше и изгъзици, но те ще си отидат на фона на добрите социални придобивки, които ги имаме по конституция, която отчасти НЕ СЕ СПАЗВА !
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българина така и не разбра какво направи комунизма с него,сега на всичкото отгоре по същата номенклатурна рецепта му пробутаха и капитализъм ,който е още по неразбираем
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 21 Бяхме 8 мил, защото след Драгоман, /ако минеш/ - стрелят те като куче! Това ли ти харесваше на комунизма?
18
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При "комунизма ":Безработни -0Здравеопазване -безплатноОбразование-безплатноПрестъпност - минимална При "демокрацията " :Малка част си живеят е Комунизма !!Останалите "строят " ?!?! Демокрация !
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Александър Стамболий ВМРО не прощава на предатели като твоя ник колкото го рязоха пак му е малко
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 17 че какво да ви правят бе руски терористи Дедовците ни не си поплюваха с вас и Царска България бе сносна европеска държава с население 7-8 пъти по богато от руснака
15
1
 
7
 
! Отговори
Сузи преди 8 години
Твърдо съм за!Който не знае грешките от миналото е осъден да ги повтори!
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ГЕРБ създаде тоталитарен режим /замаскиран като фасадна демокрация/ нали са си бивши комунисти-мафиоти оттам трябва да започне изучаването ...... Пък ако не вярвате че гебаджиите са тоталитарна партия на последните избори го доказаха то такова лъгане и изборни измами и при бай-тошово време не е имало