Свалянето на руския Су? Проблем на Турция и Русия!

Румяна Бъчварова: Бежанският поток – почти овладян
Обновена: 26 ное 2015 10:42 | 26 ное 2015 10:00,
44
Свалянето на руския Су? Проблем на Турция и Русия!
Снимка: архив, Булфото

Пряка опасност за България от конфликта между Турция и Русия няма, категорична бе министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Тя посочи, че военните експерти все още спорят около детайлите на инцидента. "Ние го разглеждаме като инцидент и проблем в отношението между двете държави и точно на това ниво той може най-бързо и безпроблемно с оглед на общата ситуация да намери някакво решение", коментира тя пред bTV.

Още по темата

МВР-министърът заяви още, че България подкрепя заключенията на НАТО по казуса, а именно, че трябва да се върви към деескалация на конликта.

"Това означава, че НАТО не се ангажира с този инцидент и мисля, че това е едно правилно решение, което ще внесе по-разумен тон в тази ситуация", уточни тя. 

Бъчварова посочи, че е направено всичко възможно, за да се гарантира сигурността по нашата граница и за да бъде овладян бежанския поток. 

"България е страната, в която този поток е най-нисък в момента и това е систематична политика, която провеждаме от началото на годината", заяви вицепремиерът и допълни, че потокът бежанци през България е спаднал силно.

Министърът коментира и терористичните атаки в Париж. По думите й и българските сили за сигурност са реагирали много бързо. Само няколко часа след случилото се във Франция е свикан оперативен щаб, който взел решение за незабавни мерки. Едва дни по-късно ЕС препоръчали тези мерки, но България вече ги била въвела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди няколко дни тази глупачка каза, че в България няма заявка за терористичен акт.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От тази на снимката имаше някаква полза през първия мандат на ББ, когато го учеше с коя ръка се държи вилицата! Но сега....Да не пиша повече, че за разлика от нейните изказвания моите веднага ще ги изтрият!
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Начи да си имаме уважението! Когато беше да ни наказват за южния поток, нарекоха потока Турски. И се прегръщаха, и се целуваха, едва ли не по устата. Ся, като гръмнаха аероплана, изведнъж турците от лоши по-лоши. И са сетиха, че турците са в НАТО, че имало Света София, обърната на джамия, и че търгували с ИДИЛ. Ми то и преди пет месеца пак беше същото - НАТО, Света София и ИДИЛ.
23
0
 
7
 
! Отговори
зайчето бъни преди 8 години
Борисов нали помоли за мълчание.По важни въпроси не питайте повече тази куха лейка.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАТО си умира от страх и не смее да каже каквото и да било! трепери от страх пред руската мощ и великия президент! русняците с всеки изминал ден пишат историята на новата ера на господство над света! уряяяяяяяяя другари, товаришчи!
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубава, голяма, бяла птица. По-добре да си седи в кухнята вместо да се занимава със сигурността на държавата. То каквато държавата, такава и сигурността й.
20
5
 
1
 
! Отговори
555 преди 8 години
НЕ Е НАШ ПРОБЛЕМ, НЕ Е И НА ТУРЦИЯ. ТОВА Е ПРОБЛЕМ НА РУСИЯ.
19
1
 
9
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Не ,не е проблем на Турция и Русия ! Не всички по света са *** като вас ! Всички нормални хора знаем че това е поръчка на храбрите хамериканци !
18
2
 
1
 
! Отговори
протестиращ преди 8 години
до коментар на 24,.Въпреки че отначало с възторг посрещнах номинацията на гопожата Бъчварова за МВР и бурно я аплодирах защото по време на представянето и твърдо застана за пеформа в министерството и изведе на преден план оптимизиране и управление на ЧР . Когато МФ внесе предложението за реформа и МС го прие тя се уплаши от протеста на полицаите и се отказа да я проведе,.Това ме възмути и повече не и вярвам.
17
0
 
8
 
! Отговори
ист преди 8 години
Тази сутрин Бъчварова в предаване на БТВ се издъни. Няколко пъти повтори, че Петко стрелеца от Лясковец е стрелял по деца. Лъжа. Хикимян се хилише услужливо. Ооо министър, ооо медия.
16
3
 
3
 
! Отговори
Бан Янука преди 8 години
До Анонимен 19"Който плюе Русия, ходи по голяма нужда върху гробовете на дедите си. Явно за това 500 години турците са "присъствали в нас", и пак ще присъстват. За това никой в европа не ни бръсне за слива, защото сме неблагодарници и лижем кой каквото и откъдето ни подаде."МНОГО ПЛИТКОУМНО.ЦАРСКА РУСИЯ НЯМА НИЩО ОБЩО С СССР ИЛИ ПУТИНОВАТА РУСИЯ
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е,Руми,Руми,то че си кукла на конци на всички ни е ясно,ама оляхте се от некадърност и простотия.
14
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
това е планирана провокация от страна на нато след свалянето на самолета турция отиде вбрюксел да полее победата с шампанско като награда получи 3 милиарда уж за бежанцитекоито ще бъдат окрадени от управлявашите
13
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Права е Бъчварова!Стига сте се правили на загрижени и разтревожени.Има кой да мисли, не се правете на умни.Без друго от нас нищо не зависи.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
баба Бъчи се изказа......
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже, боже....
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе как тая баба ще е началничка на милиционерите бе божее божее
9
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЛУД 5Свалянето на един самолет не може да бъде световен проблем. Проблемът е между Русия и Турция.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво! Ами то май е дошло светлото бъдеще, всичко ни е наред!
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази жена още ли не си е подала оставката? Няма ли кой да я уволни? Добре де, не е възможно всяко едно изказване да ти е неадекватно, просто не е възможно... И това е министър на ВР. Какво има да си говорим повече?! Нямало пряка опасност... Де ще има?