Левицата стяга редиците, отива на конгрес

Миков: Не е момент да повдигаме въпроса за "Южен поток"
Обновена: 28 ное 2015 19:52 | 28 ное 2015 19:47, Анисия Иванова
46
Левицата стяга редиците, отива на конгрес

Националният съвет на БСП взе решение за започване на пълен цикъл отчет и избори в партията от февруари и свикване на новия 49-и Конгрес през април 2016 г. Решението бе оповестено на пресконференция след днешния пленум.

Имахме тежко заседание, с много изказвания. Беше прието решение, което очертава ясен хоризонт за организация и провеждане на предстоящия конгрес, съпроводен от началото на февруари с пълен цикъл отчет и избори в партията, а преди това, буквално от утре, един процес на преброяване, оздравяване на партийните организации, каза председателят на БСП Михаил Миков.

Още по темата

Той посочи, че точната дата на конгреса ще бъде определена през януари. Този конгрес е изключително важен и за БСП и перспективите пред нея, като основен представител на левите хора у нас, важен и за България, доколкото процесите в страната очертават един десен, с елементи на авторитаризъм режим, заяви лидерът на БСП. Според него конгресът трябва да ангажира членовете на партията и по-голяма част от българската общественост с изработването на политики, алтернативи за развитието на България.

Михаил Миков представи и новите членове в Изпълнителното бюро - кметът на Троян Донка Михайлова и Николай Иванов - бивш кмет на Враца. Той им благодари, че са поели тази отговорност преди конгреса. Изборите във Враца бяха откраднати по един начин, който се развиваше в цялата страна, коментира още лидерът на БСП.

Националният съвет е взел и решение за въвеждане на организационни съвети в общинските партийни структури в Хасково, Видин, Девин и Долна баня.

По повод думите му пред пленума, че президентът се изживява като ястреб във външната политика, а министрите като пернати, Миков уточни, че това сравнение за държавния глава го е направил министър-председателят. Не бих могъл да имам такава висока претенция за авторство, коментира той. Иначе по повод на другите орнитологични особености - това е една по-илюстративна част от поведението на някои в кабинета, добави лидерът на БСП.

Според Миков външната политика на управляващите е крайно небалансирана, насочена към създаване на конфронтация, особено политиката по отношение на Русия.

Лидерът на БСП беше помолен да коментира и дали моментът е подходящ България да постави въпроса за възобновяване на "Южен поток". "Мисля, че моментът не е много подходящ. Температурата на отношенията между България и Русия е доста висока, има редица проблеми в ЕС, които пречат за нормално развитие на партньорски, добри икономически отношения.

Но интересите на България винаги са налагали да имаме добри икономически отношения, както с Русия, така и с южния ни съсед Турция", каза Михаил Миков. Смятам, че ще е стъпка в правилната посока, ако успеят България и Русия да проведат смесената съвместна икономическа комисия, която многократно се отлага и е знак за замразени икономически отношения, добави той, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Джой преди 8 години
След глупостта с Орешарски, на БСП не и остава нищо друго освен да се разгради като ла*но на дъжд :)
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мико събери членския внос и в кръчмата там е истината
29
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 8 години
Хайде пак да посаберем членския внос и лапнем за последно
28
0
 
1
 
! Отговори
Austin Powrs преди 8 години
А кога е следващия конгрес на Коминтерна?
27
0
 
0
 
! Отговори
Aprilskivetrove преди 8 години
Plenum za gazifikacia na partiinite clubove i chlenove po mahalite?!:-)
26
0
 
3
 
! Отговори
СС преди 8 години
Закривай!
25
0
 
3
 
! Отговори
буу преди 8 години
лява му работа!
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както винаги *** не са в час - патоци няма да има и турски и южен минават през териториалните води на Турция. А колкото до Ердоган и неговата клика са пътници. Бяха добре изработени да се скарат с Русия - просто неосманистите не са удобни вече за никого.
23
1
 
5
 
! Отговори
sofeto преди 8 години
Има нещо в този на снимката приличащо на орангутан. Симпатично грозни но все пак с недостатъчен интелект!!!
22
1
 
6
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Наздраве другари.Кога ще изтрезнеете бе ?
21
10
 
5
 
! Отговори
В-ЕВ преди 8 години
ГОСПОДА ОТ БСП НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ ИЗБОРИТЕ БЯХА МАНИПУЛИРАНИ ОТ ГЕРБ В ЦЯЛАТА СТРАНА -СМЯНА НА ПРОТОКОЛИ И МНОГО ОЩЕ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ РАЗКАЗВАХА УЧАСТНИЦИ В КОМИСИИ КОИТО НЕ СПЕСТИХА ФАЛШИФИКАЦИИТЕ НА ГЕРБ -----ИМАМ МОЛБА АКО ИСКАТЕ ДА ИМАТЕ УСПЕХ В ИЗБОРИТЕ ОБЕДИНЕТЕ СЕ ВСИЧКИ ЛЕВИ СТИГА С ТОВА РАЗДЕЛЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ "ДЕСНИ" КОИТО ПРЕДИ 89ГОДИНА СА ЧЛЕНУВАЛИ ЗА ВЛАСТ В БКП И СЕГА ПРОДЪЛЖАВАТ РАБОТЯТ ЗА СЕБЕ СИ А НЕ ЗА ДЪРЖАВАТА -УСПЕХ!
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господа клатурчици и от БСП!Лъжете,че сте приемчици на БКП!Основополагащото при комунизма е истинския капитал-ЧОВЕКЪТ с неговите знания,умения и опит!Когато разполагаш с такъв капитал-имаш всичко!В и около Япония има само камъни ,солена вода... и обикновени японци,но управлявани не от дебилни политици...И са водеща икономическа и научна сила в света!Само в главите на наркоманизирани номенклатурни икономисти,финансисти и юристи може да влезе идеята,че банкнотите,сградите и машините са капитал!
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странно, зьащо Миков не се оплакваше пред 2 години и кусур, когато в България се очертаваше един ляв, с елементи на авторитаризъм (и полицейска бруталност) режим?Двоен стадарт.
18
3
 
2
 
! Отговори
Човек преди 8 години
Миков... кога, ако не сега за Южен Поток? Ами АЕЦ Белене?БСП патерица ли е на герберастката *** и има ли нещо общо червената партия със социализма?! Съдейки по делата след преврата 89 г. отговора е еднозначен... не!!!
17
1
 
13
 
! Отговори
комунист преди 8 години
Вие не сте лява партия и даже нямате общо със социализма, не сте никакъв приемник на БКП! Вие ни набутахте в ЕС, НАТО, съдадохте олигарсите, разграбихте държавната събственост! Създадохне престъпна конституция в полза на престъпника, само с привилегии без отговорности и задължения ! Вие сте съучастници в ликвидацията на България ! Изгубихте доверието на 60% от поддръжниците си ! Разпуснете агонизиращата партия! Един луд човек направи единствената реално опозиционна партия с добра платформа позор
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А другаря Станимишев ше поканите ли на конгресо или той откак отиде в Брюксел вече не ви е6ава
15
1
 
5
 
! Отговори
nedkodd преди 8 години
михаиле мишо бе за къде си тръгнал? Къде отиваш, като си тръгнал да бягаш някой чака ли те ТАМ ??? мишо вашту бсп сте едно жигули и маааалко за запорожеца на хрушчов, а бре мишкоедуф мишуф старците измряха,бабите не чуват,младите не искат да чуват бесепе, а ти бе слабоумний на кого лакардии ще раздуваш??? Извинявай ама и от Силистра ви бръкнаха в гъ.а А, верно ли бе мишо???
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
така е, трябва висш партиен форум.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докога България ще се кара с Русия заради европейци и американци. Германия строи втора линиа на Северен поток а удря България през ръцете за Южен поток. Ще изпусна немците паритет? Защо са бедни българите?Европейската Комисия на Отингер никога не е обсъждала Южен поток сериозно няма го на картите с възможните енергиини алтернативи на Комисията. Но български политик не се е интерсувал от това. Сигурно дори не знаятА Набуко върви с пълна сила. Парите ще отидат в Шел, БП - европейски фирми.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Offf pak li toq chelqk.... Begai....