Президентът - ястреб, министрите и те вид пернати

Няма балансирана външна политика, скастри ги Миков
82
Президентът - ястреб, министрите и те вид пернати
Снимка: Булфото, архив

"Управляващите не спират да показват липса на балансирана външна политика", констатира в доклада си пред Националния съвет на БСП лидерът на социалистите Михаил Миков, цитиран от пресцентъра на партията.

Още по темата
"Президентът се изживява като ястреб, правителството - също като някакъв вид пернати. При всички случаи няма воля за отстояване на националния интерес", е коментирал той.

Председателят на БСП е отбелязал продължаващите опити България да се вкара в риторика на квази-война с Русия и отсъствието на българска позиция по случващото се в Близкия Изток и Северна Африка.

Михаил Миков е коментирал и проекта на държавен бюджет за 2016 година.

Бюджетът за следващата година застрашава вътрешния мир в страната, е предупредил той.

"Бюджетът води още бедност, неравенства, социална дезинтеграция и в крайна сметка руши устройството на обществото и държавата. Той е израз на разбирания за управление, които застрашават и вътрешната сигурност, и етническия мир", смята лидерът на социалистите.

Миков е отбелязал още, че дебатът по бюджета е съживил парламентарната група, лявата опозиция била активна и по темата за ремонта на българските изтребители. По думите му групата изглежда все по-жива и опозиционна, но тежестта за това не се разпределя равномерно между отделните народни представители.

Миков е посочил още, че дискусиите по вътрешнопартийни въпроси следва да се водят в партията, изнасянето им в медиите не допринася за добрия облик на БСП. Новото ляво е идея, а не механичен сбор на формации, които имат биографична близост с БСП, е коментирал той.

Предстоящият конгрес на БСП е изключително важен за партията, за нейното бъдеще, но и за демократичното развитие на страната и за шанса в България да има социална държава, смята лидерът на социалистите.

Националният съвет на БСП обсъжда насрочването на отчетно-изборна кампания в партията и свикване на 49-ия Конгрес в периода от 11 до 30 април 2016-а. Предлага се дневният ред, датата и мястото на Конгреса да бъдат конкретизирани през януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Президентът - ястреб, министрите и те вид пернати"...А ръководството на БСП - меки мозъци,меки китки и разни видове "куку"-нати...Присмял се хърбел на щърбел...Така наречения "политически елит" на БГ след 1989г са международно признати и организирани финансово-икономически и физически терористи,което е видно от делата им до днес!За 25 години жестока ВОЙНА от Югославия,Афганистан,Ирак,Либия и Сирия в Европа емигрират 1 милион,а за 25 г ДЕМОКРАЦИЯ от БГ емигрират 2 млн !Цивилизационен избор!!!
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 49Номерът не отговаря на истинския постинг - той набърцзо е изтрит, защото освен "човеко-подобното " в него, целият текст е счетен за недопустим.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
към Анонимен 49Със символа *** ,редакцията е заместила думата "човеко-подобно". Ще очакваме скоро и думата "човек" да влезе в цензурния списък, като се счете за обидна, дискриминационна или цинична. В някои случаи наистина може и да е обидна, разбира се.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 40 Добре де - археоптерикс - задоволява ли те - хем влечуго, хем птица, хем изкопаемо (НЕполезно).
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прецедента е пуйка.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свобода на словото !*** K** *** *** K**
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** е цензорина дума !
35
0
 
2
 
! Отговори
До революцията преди 8 години
Президента е ястреб от вида как сакър....
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Националния съвет е взето Решение да се вземе Решение за провеждане на Конгрес на партията,на който да се вземе Решение да се предложи за обсъждане Закон за изпълнение на Законите,които са Законно приети..."Петко плет плете,по пет пъти преплита..." Ех,кухоглави и некадърни комунистически и комсомолски номенклатурни престъпници и капиталистчета начело със "сър ГЕЙ",вече 26 години стоящи на държавната хранилка!Идва времето да се "отчетете" пред простия и гладен народец!АЕЦ Белене ви чака!
33
1
 
7
 
! Отговори
афуа преди 8 години
прецедента си е направо платен предател и явно е антибългарин
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по-добре пернато,отколкото влечуго.
31
3
 
4
 
! Отговори
???? преди 8 години
Някои пък като кукумявки вещаят все злини и гибел....
30
1
 
5
 
! Отговори
Стига вече преди 8 години
На Миков в партията му всичко е наред,спечелил е изборите,направил е "всичко за човека",та след тези чутовни политически победи е редно да поучи слабите ученици как стават тезиработи...Партията е във възход,милиони се взират в светлото комунистическо бъдеще и середят на опашка за членски книжки...Защо ли си спомням максимата на партийния секретарот близкото минало "не ме гледай какво правя,а ме слушай какво ти казвам"?Вероятно порадифарисейщината и,тъй характерна и за днешните "социалисти".
29
4
 
7
 
! Отговори
6496 преди 8 години
Този национален предател говори за национални интереси. Срамота!
28
5
 
7
 
! Отговори
plv преди 8 години
До АнонименА ГЕРБ и РБ - на Сащ и Израел!!! Боже пази България!!!
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
откъде интелект и знания за балансирана политика на изживяващите се "политици". Всичките им прояви са от вида "наш'те-ваш'те", "къде е далаверата за мен" и др. под. Те толкова могат, а ние страдаме.
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На лявата идея няма алтернатива. Тя трябва, обаче, да бъде обновена. Така например, понятието "Работническата класа" трябва ба бъде уточнено. В съвременния контекст, особености на много нови професии трябва да бъдат взети под внимание в перманентно развиваща се лява идея.
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДПС брани интересите на Турция, БСП, АБВ и Атака - на Русия.Боже пази България!
24
5
 
8
 
! Отговори
Рубладжияйски помияр преди 8 години
И без обявените резултати от разследването на ДАНС за руски кибератаки срещу сайтовете на Парламента, Президентството, Министерския съвет, МВР и ЦИК, на всеки здрвомислещ е ясно, кой би си позволил да отдели толкова ресурси, за да саботира и дестабилизира малка България в хода на нейните избори. Онзи, на когото платените протежета - БСП и АТАКА губят играта !
23
5
 
12
 
! Отговори
SD преди 8 години
Президентът е ПАПУГАЙ !Скоро Чоко ще учи да лети Боко.Танев не знае азбуката .Ненчев да хваща плуг и да оре.Сбирщайн не иска да работи !