Турция и Русия да си оправят отношенията, зове Борисов

Премиерът все още иска руска газова тръба у нас
Обновена: 29 ное 2015 19:28 | 29 ное 2015 18:51, Красимир Ангелов
274
Турция и Русия да си оправят отношенията, зове Борисов
Снимка: БТА

Би могло да се направи на Турция изключение по въпроса за либерализация за визите, обяви българският министър-председател Бойко Борисов от Брюксел преди срещата между Турция и Европейския съюз за справянето с притока на мигрантите. По думите му на първо време това облекчение може да засяга най-вече държавните служители, общинските служители и бизнеса.

Още по темата
"Помните в Истанбул срещата, която направихме с Давутоглу, седмица по-късно с канцлера Меркел. В Малта защитих позицията, че всички трябва да преговаряме на срещата на високо равнище с Турция и днес тя е факт. Позициите ни не са различни оттогава, напротив – това, което предупреждавахме, че ще се случи, е факт”, заяви Борисов.

По думите му Турция спокойно може да бъде включена в третия списък на сигурните страни. "Що се касае преговорите за ЕС, ние ще отстояваме позицията, която и посланик Цанчев отстоява тук от наше име – да се спазват всички изисквания, които досега всички страни, които са приети, са защитили. Да не се правят изключения", категоричен бе той.

Турция и Русия да си оправят отношенията, зове Борисов
Снимка: МС

Борисов изрази надежда, че Турция ще оправи отношенията си с Русия след инцидента със сваления самолет, "защото една обща мощна коалиция срещу тероризма би била много по-силна”. Премиерът посочи, че ситуацията около сваления руски самолет можеше да се случи и с България, ако страната ни бе свалила подобна машина, която премина през нашето въздушно пространство. "Благодаря на руската страна, че от тогава спряха да ни провокират”, отсече Борисов.

Продължавам да считам, че газоразпределител в България, който да събира втечнен газ и руски газ, и газ от нашите находища, е голяма реалност, посочи още Борсов. Тази позиция ще защитаваме, тя е изгодна за България, никой не може да ни упрекне. Никой не може да ме убеди, че ако имаме още един източник и излезе руска тръба край Варна, това е лошо за държавата, посочи Борисов.

Той съобщи, че нашата страна няма да подпише писмо срещу Северен поток-2. Премиерът изрази надеждата догодина да бъде готова газовата връзка между нашата страна и Румъния и посочи, че ще се работи активно по връзките с Турция и с Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Препоръчвам ви да прочетете коментар 11 от" паралелен свят".Направо се напиках от смях.Много добре казано.
154
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брееее,щом нашиот пожарникар им наредил да си оправят отношенията всичко ще си доиде на местото в наи скоро време.Браво Боичо еи така тропни силно и спри това цунами от муджахидини към родината. Бакърчето булгария вече прелива от тях и е време да тропнеш.Сега цяла България тебе гледа и тебе чака.От връх ШИПКА те гледа български вожде.
153
0
 
4
 
! Отговори
Оху преди 8 години
Най-добре е Русия да оправи Турция- тогава Ишлямска държава сама ще се гътне.
152
0
 
3
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
Бойко е напълно прав- това означава Турция да се извини на Русия и тогава нещата ще са наред. Но турските гламавци много надигнаха глави с единия милион прототурски бежанци в Европа,затова не щат и да чуят!
151
0
 
1
 
! Отговори
Vinetkagittibitti преди 8 години
Malkite kamacheta obrastat karucata, arkadash...Pomnish li minalia fevruari...?ami v siria kak pochna?
150
0
 
1
 
! Отговори
Balance преди 8 години
Goranov pokaji prihodite ot akcizi, mita, patenti, taksi, globi, koncesii, 20%dds na petrolni produkti, alkohol, cigari, hranitelni stoki, obleklo, obuvki, jivotni, imoti, mebeli, mashini, transport, uslugi, energiini produkti, voda, telefoni, vhodno bg grajdanstvo, sadebni vzemania...vsichki prihodi po pera i meseci...po okrazi i obstini...Ste ima mamalad...
149
1
 
2
 
! Отговори
Vb преди 8 години
Тюркофилията процъфтява явно.
148
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 256ГЕРБ ЩЕ СИ ОСТАНЕ АМА ДАЛАВЕРАДЖИИТЕ В НЕГО РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯТ...ЕДНО Е ИДЕЯТА НА ПАРТИИТЕ А ДРУГО Е СА ДЕЛАТА НА ХОРАТА В НЕЯ
147
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е.ете си мамата имамеси Бойко,а вие какво си имате ***.Хванете го за 6лифера.На Бойко му пука има си близо 2 милиона избиратели.Излишно драпате *** цървени.И преврат да има ,после ще има 165 свои депотати.Всяко зло за добро.Тиси Бойко защото трябва да си ти.Бойко усмихнисе със теб сме.Дърпай седалката и газ,дане ръмжят скоростите.
146
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЩО НЕ КАЖЕШ ЗА КАКВО СА ИДВАЛИ ВЗРИВИЛИЯ СЕ АМЕРИКАНЕЦ В СОПОТСКИТЕ ЗАВОДИ? ЗА КОГО СА ИСКАЛИ ОРЪЖИЕТО НИ? КАКВО СИ ПОДПИСАЛ И ОТКЪДЕ ОЩЕ Е НАБАВЯНО ТО НО ПОД ПАРАФ И ПОДПИСА НА БОЙКО И СЕГА УМЕРЕНИТЕ ТЕРОРИСТИ СА С ТЯХ . А НИЕ СЕ ЧУДЕХМЕ ЩО ГО ЗАУХАЖВАЛИ ТАКА И ТУСК И ТУРЦИЯ....
145
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срам ме е от този премиер, от този президент, от този МС и от това НС. Това ли е цвета на България?
144
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Превъзбуди се нещо тиквата
143
0
 
4
 
! Отговори
мутра преди 8 години
много шамари ще има следиш се...
142
0
 
11
 
! Отговори
цирк преди 8 години
Три пъти прочетох изявлението на Бойко и не можах да разбера какво иска да каже. Бой на *** в тъмна нощ.
141
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рапончо що не е застанал до тетка си Меркел за да го потупа по рамото и да го пипне по мускула
140
1
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
---Беше няколко дни в Китай и стана жълт (Боко на снимката) ахаххахахаха Какъв невероятен хамелеон аххаахаххахаха
139
1
 
6
 
! Отговори
КУКЛОВОД преди 8 години
СНИМКАТА НОВА ЛИ Е?АКО Е НОВА СИ Е ПОЛУЧИЛ ДОЗАТА ЛЪЧЕНИЕ В КИТАЙ.МНОГО ЖЪЛТ И БЛЕД .МАЙ СА ГО УСПОКОИЛИ МАЛКО.И ДРУГИ ЩЕ ГИ УСПОКОЯТ НА ВСИЧКИ ИМ ИДВА ВРЕМЕТО САМО 36 ГОДИНИ ВОЙНИ И КРАЙ...НИ АМЕРИКА НИ ЕВРОПА НИКОЙ НЯМА ДА ОСТАНЕ.
138
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Абе проста ТИКВА ти кога най.после ще вдениш и ще поумнеиш,че не си никой и от теб не зависи НИЩО
137
0
 
18
 
! Отговори
Спеца преди 8 години
Ясно беше , че нашия пишманпремиер ще проспи отново шанса, да си построи не само газовия хъб , но и да възкреси "Южен поток"!Призива за "оправяне на отношенията между Турция и Русия" , призив за връщане към "Турски поток"ли е г-н Борисов?Вие съветник на Ердоган ли сте господине или българския премиер!Срам ме е от Вас , но Вие сте доказано дебелокож и безчувствен човек , който ще си изцапа гащите само от първата мощна съпротива срещу него!Натам отиват нещата!
136
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как това негативно явление стана премиер на скъпата ни родина за 2 път,заедн с глутницата *** зад него !??