Нямаме ресурс за сухопътна операция в Сирия!

Тодор Тагарев: Това не е Трета световна война, а военна операция
Обновена: 1 дек 2015 19:43 | 1 дек 2015 19:33, Красимир Ангелов
53
Нямаме ресурс за сухопътна операция в Сирия!
Тодор Тагарев. Снимка: Булфото

България няма ресурсите да се включи в сухопътна операция в Сирия, смята бившият служебен министър на отбраната доц. Тодор Тагарев в интервю за предаването "Лице в лице" по bTV. Според него ние не сме участвали в проиграване на подобни операции и затова трудно може да бъдем полезни в тази посока.

Според Тагарев трябва да има и действия по суша, но в тяхната основна тежест трябва да бъде поета от съседните на Сирия страни, които са най-заинтересовани от решаването на конфликта.

"Това, което се случва, не е Трета световна война, а военна операция”, подчерта още бившият военен министър. "В противен случай би означавало, че приемаме терористите за равен противник на суверенните държави", допълни той.

Военният експерт посочи, че „Ислямска държава” може да бъде победена, но това не би довело до края на екстремизма по света. "Решението на ислямизма е комплексно и би изискало поне няколко десетилетия", подчерта Тодор Тагарев.

Той коментира и днешният инцидент на Летище София, където Терминал 1 бе отцепен заради бомбена заплаха. "Цел на всяка терористична организация е да всява страх и терор. В този ред на мисли днешният сигнал за взривно устройство до Терминал 1 на летище София и тревогата, която предизвика, могат да бъдат смятани като успех за терористите по света", смята той.

Доцент Тагарев обаче посочи, че неведнъж по сигнал на бдителни граждани са били разкривани планове за терористични атаки по света и поради тази причина е необходима и по-добра координация между различните институции в борбата им срещу екстремизма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
dp преди 8 години
Че няма ресурс няма. Но няма боеспособна армия, която никога не е участвала във военнидействия. В голямата си част конфликтите - Ирак, Чечения и т.н. - са използвани (ако не и предизвикани, не ни казват тия работи) именно за да има части, които са тренирани вреални действия ако потрябват. И понеже хората стареят и умират, периодично се налагада бъдат организирани такива мероприятия.
19
2
 
1
 
! Отговори
Турция обяви война преди 8 години
Това беше нападение на турските въоръжени сили над руските въоръжени сили. Турция обяви война на Российската Федерация!
18
1
 
4
 
! Отговори
Спас преди 8 години
С тази осакатена армия,за какви сухопътни операций говорите.НЯмаме нито една подводница ,нито един самолет,НИТО обучени войници.За 25 години демокрацията унищожи всичко.И къде сме тръгнали,тези от ИДИЛ после ще ни побъркат.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз викам да пратим първо 240 депутати на предната линия срещу ИД. Или по добре да ги внедрим там в управата и за две години ще ги фалирате и окрадат до шушка.
16
0
 
1
 
! Отговори
АЙ ДА ТА Е.. преди 8 години
КАТО НЕМАМЕ РЕСУРС,КАКВИ ГИ ПЛЕЩИШ А
15
1
 
2
 
! Отговори
ръжач преди 8 години
По добре ще да е Босфора да се разшири! Много е тесен за черноморския флот на братушките.
14
0
 
1
 
! Отговори
duda преди 8 години
То остана и тука да си пъхне бабата Росинант
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко е хубаво днес да си военнен казваш нямаме ресурс и си продължаваш с нищо правенето!
12
0
 
8
 
! Отговори
... преди 8 години
Ние имаме два танка и два самолета без двигатели. За какво война говориш бе серсемин.
11
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябват ни натовски бази тук
10
0
 
6
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Жалко , че страната ни изпусна такива бойци като Галевите , Маргините , Крокодила .......................тия щяха да установят истински ред в Ракка !
9
0
 
8
 
! Отговори
Решението е преди 8 години
Всички емигранти от арабските страни в ЕС мъже над 18 г годни за военна служба да бъдат мобилизирани ,обучени на бързо и изпратени да се бият с ИД ,а не да се крият в Германия.ИД завзема техните територий не нашите !
8
0
 
9
 
! Отговори
Стас преди 8 години
Какви сухопътни операции ? Вие знаете ли за какво става въпрос там ? Арабите са барикадирани под земята в тунели и скривалища. Такива засади ще направят на войниците че ням да знаят от къде им е дошло. Само луд ще тръгне по суша срещу ислямисти. Питайте Израелците какво бяха направили плестинските араби ! Тунели под границата с кола да минеш, цели подземни градове като входовете им са под мивки, гардероби, килими. В празни къщи бомби бяха заложели. жалко за всеки войник който ще влезне там
7
0
 
4
 
! Отговори
гост преди 8 години
Ти пък откъде знаеш каква война е?? За Втората Световна казват че е започнала на 1 септември 1939г. в Полша, но тогава никой не го е знаел това?! Вземи ББ удари министрите му!!!
6
4
 
0
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Онзи ден видях доста бойна техника струпана в Сарафово до входа на летището. Само една боя и трябва и може да се включим в бойните действия.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
aз лично се надявах тези нагли слухове, че сме нямали "ресурс", да са просто някаква дезинформация на нашето Данс, за да заблудиме всички замесени в конфликта в сирия, един вид се праиме на "умрела лисица", ама скришном да цакаме дивизии и бутаме яко авиция само нощно време да не се набиваме у очи на зависниците. Така можехме спокойно да гепнеме половин + сирия и после пей сърце.. кеф ти на варна, кеф ти на медитерана...обаче сега съм разочарован, да бехме поне 2, 3 Су или Ф- а свалили, а то нищ
4
0
 
22
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Само Върховния Главнокомандващ Президента Росен Плевнелиев да реши и е свършено с ислямска държава.
3
0
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Ненчефф каза че имаме...изправни 2 танка и 3 САУ-та за да ги...хвърлим в атака в Сирия.Проблемът е,че кораба който ще ги превози е...изправен,но гребците на него са...съкратени,съгласно програма 20/20 на Еуууропейският саюз,за ...таковане мамата на БА и поради това...отпадаме от така...желаното участие.
2
0
 
11
 
! Отговори
Доротико преди 8 години
Целта на терористите "всяване на страх" се постига много лесно при такова безхаберие на управляващите.Но стига с тези лозунги-пожелания,колега доцент./"...необходимо е.../.Съсипаха държавата само с лозунги,безотговорност и разруха.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как да нямаме ресурс бе?Веднага да пратят Ненчев и банята от Афганистан.