София бърза като пале пред майка си – ще праща войска в Сирия!

Руски коментатор с гневен и нагъл тон за българската политика
Обновена: 1 дек 2015 09:39 | 1 дек 2015 09:14, Елка Василева
451
София бърза като пале пред майка си – ще праща войска в Сирия!
Снимка: архив, Reuters

За България може да се каже, че тя "отново е в своя репертоар". Не за първи път тя демонстрира отчаяна маневреност. И отново бърза като пале пред майка си. Това пише Михаил Шейнкман в РИА Новости, коментирайки изявлението на министъра на отбраната Николай Ненчев от 19 ноември, че България теоретично би могла да участва в сухопътна операция срещу "Ислямска държава". Ненчев каза, че до момента не е поискана конкретна помощ от България и добави, че ако такова искане постъпи, страната ни ще се отзове в рамките на възможностите, с които разполага.

"Единствено с цел благодарност към Вашингтон София изяви желание да участва в наземна операция срещу ДАЕШ или ИДИЛ /Ислямска държава/. Други причини да направи това тя като че ли няма", пише руският автор. От бежанците тя също страда, но не толкова, че да се хвърля на амбразурата. Биха били достатъчни и хиляда военни на своята граница в помощ на полицията.

Още по темата

"Министърът на отбраната Ненчев впрочем нарича своя героизъм "чисто теоретичен", защото, както поясни той, молба за изпращане на български войници в Сирия засега не е постъпвала. Но вероятно, ако това се случи, той ще ги изпрати на смърт, без да му мигне окото.

Самият той, като че разбира нещо от военно дело, повтаря след главните столици, че без провеждане на сухопътна операция кризата в Сирия няма да бъде разрешена. При това в челните западни страни за наземни действия официално дори не искат да мислят. За такива настояват отявлените американски ястреби от типа на Маккейн", пише руският автор.

"Но може би България знае повече от останалите, затова и заема първо място за саможертва. Макар че на нейните власти им е по-лесно да направят това, тъй като, когато са са раздавали инстинкта за самосъхранение, за тях не е стигнало. Не за първи път те доказват, че са способни да не пожалят страната си. При това, преди още да ги помолят. При тях това започна с "Южен поток", когато София се отказа от този инфраструктурен проект. Тя затвори небето си за руски самолети с хуманитарен товар за Сирия, още преди Пентагонът да поиска това от всички страни от НАТО, разположени по маршрута", казва Шейнкман.

Българският президент Плевнелиев седмица преди турската атака срещу Су-24 обвини руските самолети в нарушаване на суверенитета. Както по-късно каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, обърквайки неутралното въздушно пространство над Черно море с българското. Няколко дни след това F-16 на Ердоган също обърка Сирия с Турция, пише коментаторът.

"Сега целият този стремеж към наземна операция. Какво да си мислим: София изпреварва събитията или все пак ги предвижда и подготвя. Може би Ванга е успяла да им каже повече, отколкото на останалите. Но едва ли. Тогава те биха помнили елементарни неща. Всеки път, когато българите се се оказвали на границата на унищожаването, ги е спасявала Русия. Затова сега трябва да са по-внимателни със своето геройство. Сега няма кой да ги измъква от бедата", заключава Шейнкман. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


451
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
0
 
0
 
! Отговори
hrmomchilov преди 8 години
Цитат от "Фильо и Макензен"!!!
302
0
 
0
 
! Отговори
hrmomchilov преди 8 години
Пероооооооооо, Перо... Грабвай пищола да са бийш с руснацити!!!Ти на тва пльокало пищов ли му викаш бе, Бай Тома?!Аз съм *** бояджия...
301
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен373 За малкият комунист от Гоце Делчев става въпрос ,нали ?Че е антихрист и *** и Пульо го знае . Просто е пома-чен ,мюсюлманин ,затова е Антихрист. Топлата вода ли откриваш,ЕнтЕлегентний?
300
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре бе. Според тоя Михаил Шейнкман щом сме толкова незначителни. Що въобще се занимава с нас? А и Южен поток Путин го спря щото на всички стана ясно, че е нерентабилен и стига ни заливали с тъпотии. И такава неутрална зона над Черно море няма. Щом за тези неща си измисля значи и за всичко останало си измисля.
299
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата ни не е малуумна тя е върхът на малуумието .
298
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Jalka Kartinka na darjava, tova e BG. Naroda, glupovat, stradat si ot bezhaberieto na upravnicite I tn. Golata istina !
297
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tova che sme dupedavci.. spor nema Thank you bb
296
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Prav si e, Jalko, che nashte upravnici osven da se dupiat I kradat, drugo ne mogat
295
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Писна ми от сополанковци,които са държали автомат САМО в игрите "Call of duty","Medal of honor" и разните му тем подобни компютърни измишльотини да говорят за изпращане на български войници в Сирия!!Това там е реална война мекички!!!РЕ-АЛ-НА!!!Не е като да имаш 5 живота или да си набавяш здраве по разрушените улици на Сирия!!!Хайде един от вас защитници да иде там да се сражава бре!!!Виждам ви с два реда сълзи,сополи и лекенца отпред и отзад по военните ви панталонки!!
294
4
 
6
 
! Отговори
Джона преди 8 години
До Георги, момче, завиждам на вдъхновението ти, що не напрааиш една сви рка на О нон го или чичко ти Ердоган!
293
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Големия малка комунист е третия антихрист и скоро светът ще разбере това
292
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само след Ненчо и Плевела в атака
291
37
 
18
 
! Отговори
Георги преди 8 години
И така да обобщим:1.Русия се превърна в СССР-2 с всички уродливи характеристики на СССР-12.Путин унищожи всяка вътрешна опозиция, застреля най-опасните3.Путин разкри вълчия си образ и започна война след война. Най-големият му страх е като на Кръстник на Мафията и е да не би да го помислят за слабак. Затова удря винаги и удря първи4.Вдъхновени от руската агресия, всякакви международни *** се конкурират една с друга чрез любовта си към Москва: българи, сърби, сирийци, гърци, абхаз
290
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ние патим главно от собствените си "умни" политици.Ще пратят момчета в Сирия, та да ни спретнат тук атентати някои от онези, които приютихме като "бежанци"!
289
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Четвърто за комуниста предател . България е последния му приоритет ,ако за москва сърбия е по важна ,както между другото е било винаги то той защитава сърбия а не земята на която се е родил и пето вие другари нямате нито морално нито каквото и да е право даже да споменавате думата . България гледайте си азиатската джамахирия и мар в сибир
288
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо другарю знам че ви боли много че. . Иван . Костов навремето не пустна руските самолети да кацнат в прищина та да може после да казвате че въпроса е приключен като с крим . Второ милошевич сам си съсипа държавата тоя слуга на кремъл искаше в югославия само сърбите да танцуват на местните на лепа брена докато другите народи работят е няма как да стане . И трето твойте сръбски братя не веднъж са се гаврили с . България предателю комунист
287
5
 
23
 
! Отговори
до П.Петров преди 8 години
Да ти напомня ли че същия този Костов който споменаваш, би трябвало да бъде заедно с всички останали на топло? Да ти напомня ли също че Жельо във Вашингтон каза че е крайно време Америка да нападне Белград. Това защо го каза? Защото има право на избор или защото трябваше да се подмажем на САЩ пък било то и натопявайки нашите съседи. Защо сега президента се държи като някой мазен червей и се кланя и подмазва на господарите си? Тези неща не ги ли виждаш или ти си щастлив с твойта шведска пералня?
286
6
 
21
 
! Отговори
до П.Петров преди 8 години
Радвайте се тогава на шведската си пералня и на млякото от фабриките на големи марки. Шокират ме такива дребнави хорица като вас. Затова успяха да манипулират народа,дадоха на невиделите лъскавички неща и те сега продължават да са слепи от това. Жалко. Тук става въпрос за една срината и потънала в мизерия страна,за най бедните хора в цяла Европа и за това как се стигна дотам. За това как никой не ни уважава и как непрестанно политиците нагло продават бъдешето на децата ни. какви перални боже мой
285
14
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
До 354, Разликата е, че сега имаме 17 евродепутати (каквито сме си ги избрали такива) , имаме еврокомисар имаме право да подкрепим или да не подкрепим решенията в НАТО. Кога по времето на СИВ сме имали представители с мнение в Политбюро на КПСС или СИВ или сме отказали на Москва каквото и да е, както Костов отказа да бомбандират Югославия от българска територия?Благодарение точно на Европарламента и ЕК има някакви зачатъци на конкуренция на българския пазар, а не върлуват само картели и монополи на родни олигарси, както е в Русия.
284
14
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Ние можем да избираме да си купим шумно рекламирано кисело мляко или сирене произведено от талк, сухо мляко и нишесте от млекозавода на някой олигар или по-евтино, но много по-качествено от никому неизвестна селска мандра.Това, че не се возя в родни "Чавдари" , не карам Москвич, не гледам телевизия на Велико Търново под руски лиценз, откраднат дизайн на стар модел Хитачи и че жената пере на шведска пералня, а не на Перла под лиценз на Горйене откраднат дизайн на стара АЕГ мога да го преживея.