Плевнелиев доволен от депутатите, чули хората

Електронният вот ще накара повече избиратели да гласуват
31
Плевнелиев доволен от депутатите, чули хората
Снимка: Булфото, архив

Президентът Росен Плевнелиев смята, че депутатите, които днес пуснаха електронното гласуване, препотвърждават волята на хората за пряка демокрация.

Още по темата

"Народните представители, които казаха "да" на електронното гласуване, показаха, че имат желание да чуят народа. Днес те показаха, че искат да управляват в негов интерес", коментира той, цитиран от прессекретариата му.

Според Плевнелиев днешното решение на парламента помага за връщането на доверието в интуициите и засилва пряката демокрацията в страната.

Президентът смята, че това ще доведе до по-масово гласуване и по-активно гражданско общество.

"Днес Народното събрание ясно показа, че гласът на гражданите не е без значение. Решението отваря пътя за въвеждането на технологиите на бъдещето в държавното управление и ще доведе до ускорено въвеждане на електронните услуги за гражданите", отбелязва още Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 14А още по-забавно е, че ДЕМОКРАЦИЯТА не е власт на народа, а власт на ДЕМОКРАТИТЕ НАД НАРОДА. Т.е. вади си заключението.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 25А президентът нали е част от народа! Значи, щом народът е ***, то и президентът, по твоята логика, е ***. Защо обиждаш президента?
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 25А президентът нали е част от народа! Значи, щом народът е ***, то и президентът, по твоята логика, е ***. Защо обиждаш президента?
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Президентът- женски полов орган блести с поредната си тъпотия. Никога не сме имали по- нелепо човече за президент.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво са чули депутатите Абсолютно Нищо Нали уж на Референдумът не стигнаха гасове за Определеният Минимум Или Той Референдумът е Невалиден ама ние Електроният Вот ще си го Гласуваме и Одобрим и без ВасСамо че докога ще я карате без нас Е доста спорен въпросЧе за кво тогава изобщо го направихте бре да пребройте Балъците в България ли???
18
0
 
3
 
! Отговори
scott преди 8 години
До дърт хакер: хакерче,закво са ти ХИЛЯДА ГЛАСУВАНИЯ ОТ ЕДИН ГЛАСОПОДАВАТЕЛ?!?!?!?Да си гласева секи как ще! Накрая ХАКВАШ получения резултати променяш числата /само/.с ЕДИН КОМПЮТЪР И ОТ ЕДНО РАБОТНО МЯСТО, С ЕДИН ОПЕРАТОР, МОЖЕ ДА НАПРАВИШ ТАКА, ЧЕ ГЕРБ ДА СПИЧЕЛЪТ С 99.9%. а ДА, И ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОС 88.9 /ПРИМЕРНО/....
17
0
 
0
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Да бре *** някои като един колега уж де много искам да го попитам радев ти за какъв се смяташ кои си ти и с какво право коментираш другите я виж себе си и твоето семеиство а после гледаи канчето на другите
16
3
 
1
 
! Отговори
skatelite преди 8 години
До Хората са прости, хората щяха да са прости ако се забраняваше гласуването в секции и се заменяше от електронно. Който го е страх, че ще му откраднат гласа може да отиде да гласува в секцията и да се надява, че бюлетината му няма да изпадне от чувала. Манипулатори в този случай са хора като теб, които представят своята теза като единствено меродавна, като стъпват на съмнителни доказателства. Щеше да си по -убедителен ако беше напечатал мнението си на пишеща машина, а не през интернет.
15
0
 
7
 
! Отговори
Хората са прости преди 8 години
"Да манипулираш демокрацията" е документален филм на Ръсел Майкълс, Саймон Ардицоне, Карило и Робърт Коен. Заснет в продължение на 3 години, представя разследване върху аномалиите и нередовността на електронното гласуване, система, използвана в САЩ. Филмът показва дефектите на тези машини и завършва с драматично нахлуване в системата, използвана в Diebold (Leon, Florida). Дори и най-демократичното действие гласуването, е поверено в ръцете на частни компании с потенциал да манипулират всички резултати от вота и лично заинтересовани от победата на кандидатите, които веднъж спечелили изборите с
14
0
 
9
 
! Отговори
Хората са прости преди 8 години
Маса народ не искаше електронното гласуване, но не отидоха да гласуват против - щот било едно и също дали ще гласуват с не или няма да гласуват.
13
0
 
17
 
! Отговори
гладен преди 8 години
Пак ми развалиха вечерята с този на снимката .
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Забавното в цялата история е,че изборите са реално единственият демократичен акт и при добра организация в мрежите може да се вкара в парламента всяка малка партия.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки валиден глас на гласоподавател се заплаща х12лв на всяка партия прескочила 1% от подадените гласовете.Тенденцията при по-голям брой гласоподаватели е да отпаднат от държавната субсидия малките партии респективно по-малко партии да минат 4% бариера за парламента.
10
0
 
11
 
! Отговори
Плюл по Плювню преди 8 години
Плювналиев пак се е изплюл по въпроса. Партията-Майка БКП (ГЕРБ) взе властта по европейски за следващите 50 години и ще започва да строи новото "светло бъдеще" в Европа, след като не успя в СССР!
9
1
 
15
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Тъй като депутатите се убедиха, че задължителното гласуване не ги устройва , решиха,че електр. гласуване ще ги увековечи - могат да си го манипулират, както си искат! Щом хакери влизат в сайтовете на Пентагона, щом младежите от Варна хакнаха тотото -- колко и е на ЦИК! На последните избори го показаха !! По Конституция, който не плаща данъци на тази държава, няма право да гласува при парламентарни избори !!ЗАЩО ЖИВЕЕЩИТЕ В ЧУЖБИНА ,ИМАТ ПРАВО НА ГЛАС !???!
8
0
 
17
 
! Отговори
мен преди 8 години
Чуват ги само един два месеца преди изборите после всичко се забравя... пример увеличението на винетките с почти 50% , стачката на учителите преди години относно заплатите им ... обещаха после съкратиха около 30% от тях и им вдигнаха уж заплатите, исканията на земеделците отново са просто взети на подигравка за пример лятото изкупната цена на 1л. мляко беше 35 ст. а колко струва 1 кг фураж. а труда на хората че то една бутилка минерална вода в магазина от 0.5 л е 50 ст. нямам думи...
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Komunisticheska Balgariq e po spravedliva dmokratichna Germania choveshkite pravasa samo "mit"
6
0
 
17
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Електроният вот няма да накара повечето хора на гласуват - а ще позволи на всички бизнесмени да накарат с принуда и заплахи работниците им да гласуват за партията която покровителства бизнеса им - ще има заплахи ще има напрежение - това ел,гласуване ще изтрие и последната "капка" "ДЕМОКРАЦИЯ" която дума в Бг не значи нищо освен 2 вафли 4 кебапчета и 10 лв - сега ще е и заплаха от уволнение и лишаване от ваучери на и без това смешните заплати - Демокрация в БГ ПРОСТО НЯМА и никога няма да има !
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв президент е тоя ***.Тя жена му го полага всеки ден зад врата и му заповядва какво да наготви да пазарува и кога да и пере гащите.Това е някакво много голямо недоразумение.Дано по скоро има избори да се отървем от тоя ***
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 3: По-скоро на коя държава е л;оун този президент