Електронният вот – достоен жест за българите по света!

Плевнелиев се срещна с българската общност в Бразилия
3 фев 2016 10:22, Елка Василева
48
Електронният вот – достоен жест за българите по света!
Снимка: Президентство

Въвеждането на електронното дистанционно гласуване ще бъде достоен жест на българската държава към българите, където и да се намират по света. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на среща с българската общност в бразилския мегаполис Сао Пауло, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Плевнелиев пристигна на посещение в икономическия и финансов център на Бразилия, за да се срещне с представители на най-голямата българска общност в латиноамериканската държава. За първи път на националния референдум за въвеждане на дистанционно гласуване по електронен път през октомври 2015 г. в Сао Пауло е открита избирателна секция. 
 
"Благодаря ви за активната гражданска позиция и за това, че имате отношение и мнение за случващото се в България. Българите са свободни, пътуват по света, работят и чрез съвременните технологии ще можете от всяка точка на планетата да формирате и да определяте бъдещето на България. Това би било достойно дело на българската държава, която се грижи за българите, където и да са те по света", заяви президентът пред повече от 50 сънародници и техни наследници.
 
Президентът Росен Плевнелиев даде висока оценка и окуражи родолюбивата дейност на неделното училище в Сао Пауло, което е единственото българско училище в Южна Америка. Културно-образователният център в Сао Пауло е основан през 2009 г. под формата на курс за обучение по български език. През учебната 2015-2016 година в училището се обучават 44 ученици, включително чрез дистанционно обучение и консултации.

В българското неделно училище се изучават български език, история, традиции и фолклор за ученици в предучилищна възраст и в паралелки от I до VI клас. "Дълбоко уважение и поклон за всичко, което правите", обърна се държавният глава към българите в Сао Пауло. 

Пред сънародниците ни президентът Росен Плевнелиев обяви, че след разговорите си с политическото ръководство на Бразилия предстои на посещение в България през 2016 г. да пристигнат министрите на образованието и на високите технологии на Бразилия. Страната ни ще посетят и представители на бразилския бизнес от Бразилия и Сао Пауло.

"Ускоряваме сътрудничеството, амбициозни сме, искаме да постигнем много. За да сме успешни обаче, имаме нужда от вас и вашите идеи и разбиране. Вие сте най-добрите посланици на България и сте мост между двете страни", каза още държавният глава по време на срещата.
 
По повод годишнината от пристигането на първите българи в Бразилия президентът Росен Плевнелиев получи почетен плакет от българската общност.
 
В последния ден от официалната си визита в Бразилия държавният глава ще открие в Сао Пауло втори в рамките на посещението съвместен българско-бразилски бизнес форум, след което ще отпътува за Аржентина. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
те сега манипулират вота, въпреки черно на бяло посочения вот. С ел. гласуване манипулацията просто ще им струва по-малко и откриването на злоупотреби невъзможно.
36
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Твърдо против! Ако това се приеме: - ще улесни избирателите на ДПС да не пътуват с абтобуси до България! - ще се даде право на хора напуснали страната и потърсили реализация в дългосрочен план да определят какво да се случва в страната, в която те не живеят. Проблемът идва от услужливите медии, които ще им поднасят информация избирателно според това кой какво ще им позволи да пуснат в публичното пространство и т. н.
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
без електронно гласуване значи вечно купените ромски и клошарски гласове да избират мафията
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българите по света да не би да са най-големите родолюбци?
33
1
 
5
 
! Отговори
gosko преди 8 години
при електронното банкиране банката знае и трябва да знае кой, колко, какво е правил...При гласуването - напротив - тайната на вота е гарантирана от конституцията, тоест хем трябва да има глас, хем да не се знае кой го е пуснал, но пък да се знае че гласа е уникален и неманипълиран. И по презумпция гласува човек, който от 10 години не е идвал в БГ. Това е абсолютно невъзможно.Отваря се врата за ОГРОМНА манипулация..
32
1
 
6
 
! Отговори
коко преди 8 години
До а сегаПич, объркан си, не си наясно и затова пишеш неща, които вече не искам да коментирам. Ковачки сега плаши хората, както се плашат ромите в махалите и те отиват и гласуват с бюлетините, но не всеки се страхува и гласува за когото си иска, защото в тъмната стаичка е сам. А иначе всички ще отидат на работа в деня на изборите и ще гласуват на компютрите във фирмата под предтекст, че в къщи нямат компютър. И така се получава 100% за шефа или неговия човек. Панимайш? Малки БГ трикчета!!
31
0
 
3
 
! Отговори
gosko преди 8 години
До Анонимен 33<<никакъв проблем относно сигурност при гласуването няма. хората правят преводи по стотици хиляди левове и всякакви пари чрез електронно банкиране>>има принципна разлика между електронното банкиране и електронния вот. При банкирането титуляра сам иска да запази тайната на операциите.При купения електронен вот - напротив, гласувалия ще иска да докаже че е гласувал правилно, за да вземе хонорара си.Единия дето праща хиляди е богат, а продаващия - беден.Сравнението е сбъркано
30
1
 
2
 
! Отговори
ок преди 8 години
До коко 31няма смисъл да дискутираме . просто в България са останали такива хора, това е материала !! успех в поемането на отговорността и избирането на политики за промяна(не , че се вижда резултата за тези 24 години) . их мусс лос .
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
никакъв проблем относно сигурност при гласуването няма. хората правят преводи по стотици хиляди левове и всякакви пари чрез електронно банкиране. просто,страх ги е че повече млади хора ще гласуват. сега разчитат на купени ромски и клошарски гласове
28
1
 
2
 
! Отговори
а сега преди 8 години
До коковикаш ковачки не контролира работниците си ???кое го спира ? ес ако се намесва такива като теб ревват , че сме суверенни и да не ни се бъркат -ти знаеш ли какво искаш ? защо ес трябва да върши работата на избирателите или народа и той да ни оправя държавата ? вече я няма партията тя да мисли за всичко и сега трябва гражданското общество да се намеси ноо е по-лесно дръг да ни е виновен
27
0
 
4
 
! Отговори
коко преди 8 години
До а бе продажникПич, добре е да не персонализираме нещата. Кой е продажник и как се продава за 50 лв. знаем ние дето им сърбаме попарата. Хората се държат бедни от управляващите, които нагло сринаха икономиката ни и така срещу едни 50, че и по-малко лева на РОМСКИ (най-вече) глас отново става управляващ. Ние по-добре от вас дето работите в чужбина ги знаем и на локумите им не се връзваме.Проблема е, че не ходим до урните. И знай, че аз лично не ви укорявам за избора ви да отидете в чужбина!
26
1
 
2
 
! Отговори
ти осъзнаваш преди 8 години
До 28ли какво трябва да се промени в България ? Хората , всички тези които оставят политиците да съсипват страната ни ! как можеш да промениш това ? ами единият ми комшия е полицай и не иска реформа и да изпълнява задълженията си . от долу са пенсионери които гласуват който им обещае по-голяма пенсия .римляните и шалварите ....там нямаш шанс за промяна. Ти самият сигурно си готов да дадеш покдупче за услуга от администрацията вместо да изчакаш процедурата. ясно ,че тролиш но все пак....
25
2
 
3
 
! Отговори
коко преди 8 години
До явно не си разбралДа бе, да! Тия ги приказвай на баба ми на село. Когато се въведе електронното гласуване, то няма да е само за хората в чужбина, а за всички! Твоя работодател не го интересува, но Ковачки и подобни на него живо ги интересува. Щом ЕС е толкова сигурен и ще ни контролира, защо не казаха нищо след последните избори, или след предишните президентски? Задраскани , неподписани от комисиите, подменени протоколи и БГ съд го отхвърля като маловажно? А Костинброд и 400000 надпечат?
24
1
 
9
 
! Отговори
до Геле преди 8 години
Абсолютно съм съгласен! Не всички са избягали, защото тука няма какво да ядат. Познавам доста хора с хубава професия и доходи над средните, които заминаха за "по-добър" живот. Като искат нещо да променят в България, да се върнат тука и да променят! От далеко лесно се критикува и дава съвет!
23
2
 
4
 
! Отговори
а бе продажник преди 8 години
До Гелеаз имам една Родина и това е България без значение къде си изкарвам парите !! ти явно за пари сменяш род и родина !! определено хората работещи навън имат по-голямо съзнание от вас-аз не си правя тъкна сметка коя партия ми е обещала 50 лева отгоре на пенсията или не гласувам за управляващите защото родата ми работи в администрацията или полицията. ВИЕ продавате България за дребни облаги, егоизъм, глупост и лакомия,поради страх и нежелание за промяна .или за грантове или тролски стинки
22
2
 
4
 
! Отговори
явно не си разбрал преди 8 години
До кокомоят работодател е на около 1000 км от България и не го интересува за кого гласувам !! електронното гласуване е за чужбина !! а сега с чувалчетата каква е гаранцията ?? все пак сме в ес и както виждаме има възможност ес да наблюдава изборите а може и да има начин да изпрати и експерти !!относно фалшификациите ако аз съм в германия НО някой с пина ми глаува от България а аз се опитам по-късно да гласувам от германия измамата лесно ще се засече по ай-пи -то при конфликт.
21
4
 
9
 
! Отговори
Геле преди 8 години
От комуникацията ми с постоянно живеещи в чужбина българи , оставам с впечатлението , че са доста далече от родната действителност. Аз лично съм твърдо против такива хора да ми определят съдбата. Когато гласуваш за нещо или някой , ти даваш гласа си за определена политика и насока на развитие. И трябва да си готов ако сбъркаш да си носиш последствията. Те последствията няма да носят , ще си ги носим ние живеещите тук. Затова гласувайте си , но в новата родина.
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонименПравилно. Откъде накъде ще гласуват за хора, които не ги управляват? Не съм съгласна българите, неживеещи в България да определят с гласовете си кой да управлява тук и съответно какво да се случва тук. Щом са напуснали, значи не би трябвало да имат отношение.
19
0
 
1
 
! Отговори
коко преди 8 години
До вярно ли , И само да попитам, тарторите в РОМСКИТЕ (да сме коректни към админите) махали, срещу "скромно" заплащане дали няма да организират 100 процентен вот за една партия, без грешки, без невалидни бюлетини? Дали пък такива тартори няма да се появят в НС без да сме ги искали? Ммм? Ами гласовете на старите хора дето не ходят до урните или хората чието здравословно състояние не позволява да идат? Какво правим с тях? ТОВА ТАЙНА НА ВОТА ЛИ Е, ЧЕ НЕ МОГА ДА СЕ СЕТЯ? СИСТЕМИТЕ ЩЕ СА ЗАЩИТЕНИ???
18
1
 
1
 
! Отговори
стимт преди 8 години
До От Германияду хатс рехт , плевнелиев ист вирклих депат !! грюссе фон виин !