Кунева куражлийка: Образованието – национална цел!

Щяла да даде визия на образованието, а и "силна тяга напред"
Обновена: 3 фев 2016 15:53 | 3 фев 2016 15:52, Камелия Цветанова
107
Кунева куражлийка: Образованието – национална цел!
Снимка: архив, Булфото

Меглена Кунева настоя, че ще бъде куражлия и ще превърне образованието в национална цел.

Това обясни самата тя, след като беше избрана за просветен министър, макар и без да получи подкрепата част от своите в РБ, както и на партньорите във властта на ГЕРБ – АБВ и ПФ.

Въпреки това амбиция да се пребори с проблемите, турпани с години в просветата, не й липсва.

"Образованието трябва не просто да излъчва стабилност, а да има силна тяга напред, а това става с изпълнението на закона, с визия затова какво следва в краткосрочен, средносрочен и дългорсрочен план", обясни новият министър.

Кунева не спомена конкретни мерки, които смята да предприеме, за да подобри системата, но пък настоя, че в момента всички реформи, свързани с образованието, са въпрос на кураж.

Това била и причината тя да поеме предизвикателство да стане министър на образованието, защото така разчела поемането й на отговорност като вицепремиер.

Още по темата

"Ако става въпрос за власт - аз повече вицепремиер от този, който съм в момента и с министерството на образованието, няма как да стана. За това съм убедена, че когато подбудите на един човек са чисти и иска да направи крачка напреди заедно с колегите си и цялата нация, това трябва да се постигне", коментира Кунева.

"Могат да се загубят много неща, но ако загубиш кураж губиш всичко", продължи тя и обясни, че и в момента и реформите в образованието са въпрос на смелост.

Накрая тя призна, че за нея номинацията да заеме овакантеното място в МОН е не е било планирано и се е запознала ударно с проблемите, които са много тесни за сектора.

Кунева отказа да отговаря на въпроси и обеща да направи по-голямо представяне на концепцията и на екипа си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
Ганчо преди 8 години
Г-жа Кунева говори хубаво за това какво ще направи за образованите. Но забравя, че то не е приоритет на правителството. Отново ще бъдем най-бедното министерство. Всичко което казва е хубаво но няма да стане.
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снахата на Политбюро дали ще осъди тоталитаризма??В България комунистите никога не са губили властта
54
0
 
6
 
! Отговори
Одитор преди 8 години
Сред тази некомпетентност и безхаберие от страна на правителството, естествено че е нужна една продажна и удобна фигура-нтка, която да говори по много и със заучени фрази и да не казва нищо. Г-жа Пръмова, нали? А след като се изложи И като министър на образованието, следват може би други пригодни за нейната необятна компетентност постове: треньор на национален отбор по гребане, по вдигане на тежести, кариера на ММА боец. Само след получаване на Нобелова награда.
53
0
 
6
 
! Отговори
Колио преди 8 години
След референдума за белене в личен разговор с професор от техническия относно ядрената енергетика тои ми сподели че според него стази неграмотна политическа клика по добре в бьлгария да няма АЕЦ та в тоя смисьл кунева министьр по добре да затворим училищата.Потози начин дезинформацията в главите на децата ще е по малко.
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Божеее, и тази ще е министър на ОБРАЗОВАНИЕТО!!!Тази министърка, тази вечер при Д.Цонев каза, цитирам по памет, "С КОЙ", а не "С КОГО"!!!И това недоразумение, което не знае елементарния български правоговор, ще е министърка на образованието!!!Тежко ни и горко!Тежко ни горко и с такива водещи, като Д.Цонев, който се изявява като един голям "слагач" на властимащите!!!
51
0
 
5
 
! Отговори
един от народа преди 8 години
Алооо дедо Бойко такъв ти е материалот......
50
0
 
8
 
! Отговори
Ибрикчийка преди 8 години
Образованието може и да е национална цел, но осирането определено е политическа реалност. На тази пък да й имам сомочувствието. ***.
49
0
 
20
 
! Отговори
Край преди 8 години
Почна с *** фрази и лозунги за " визии", "пътни карти" "дневния ред на обществото" и т.н. Хора тази женица на две магарета сено не може да раздели - вицепремиер и министър ви стана. Честито.
48
0
 
14
 
! Отговори
Край преди 8 години
Тази жена не познава структурата на образованието, няма идея от управлението му и всъщност е съгласна да управлява и АЕЦа само и само да управлява.
47
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До пешо средния Тогавашната несигурност е нищо в сравнение с тази днес, защото нямаше ровещи висшисти в ***, нямаше пребити стари хора по селата и обезлюдени територии, нямаше разпищолена мур.гава напаст, нямаше подобно всенародно оскотяване и обедняване, неграмотност и "либерални ценности' които ни превърнаха в хора трети пол.Имаше разбира се една нагла комунистическо-милиционерска върхушка, чиито наследници се превърнаха в хищни и крадливи капиталисти които днес ни управляват.
46
0
 
16
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
Хора, забележете. Всички сме единодушни при критиките си за тази креатура. никога сайта тук не е бил така единен! А и кривоуста, тази честна фуста!
45
0
 
12
 
! Отговори
Дедо Ташунко преди 8 години
Отворила е паст, жадна е за власт! Имайте кураж - поредният мираж!
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хиенката докопа пак кокала
43
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как няма да е куражлийка, след като всичко досега й се разминава безнаказано, а банковите й сметки набъбват! Ама народът я плюел? Че какво разбира плебсът от аристократизъм, от икономика, политика и най вече правене на пари? Стадото да си блее, госпожата е уверена в себе си и своята "значимост"!
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Кунева КУРДЪРЖЛИЙКА: Образованието национална цел!Щяла да даде визия на образованието, а и "силна тяга напред" (Т.е. ще го обтяга силно)---Откъде ли идват теси "мисли"?
41
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази жена срам няма.
40
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както оправи енергетиката и закри блоковете, така ще закрие и образованието.
39
0
 
11
 
! Отговори
Спомних си преди 8 години
Едно стихче от детските години:"Учителката Йовка, купила си човка да кълве децата по училищата!"
38
0
 
14
 
! Отговори
Има за изяждане преди 8 години
1 милиард...тая нека си лае за националните цели.
37
0
 
19
 
! Отговори
Кремиков преди 8 години
стига с тва писане по форуми и фейсбук. Крайно време е да се излезне на улицата и да се сринат *** от парламента. Трябва да има доживотни и смъртни присъди, няма вече за кога!