Британски експерти ще помагат за съдебната ни реформа

Предложението за подпомагане от страни от ЕС дойде от Борисов
4 фев 2016 19:29, Елка Василева
22
Британски експерти ще помагат за съдебната ни реформа
Екатерина Захариева. Снимка: архив, Булфото

Британски експерти ще консултират осъществяването на реформата в съдебната система в България, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Съдебната реформа и действията, който ще бъдат предприети от българските институции в отговор на констатациите в доклада на Европейската комисия, бяха акцент в срещата на министъра на правосъдието Екатерина Захариева и британския й колега Майкъл Гоув, се посочва в съобщението. Разговорите са били в Лондон, където министър Захариева придружава премиера Бойко Борисов за участието му в международната донорска конференция за Сирия и региона.

Още по темата

Екатерина Захариева подробно е представила предложението на министър-председателя Борисов за подпомагане на реформата в съдебната система от експерти от държавите-членки на ЕС. Инициативата е изтъкната в доклада на ЕК по механизма за сътрудничество и оценка и специално подчертана от заместник-председателя на Комисията Тимерманс, се посочва в съобщението.

Министър Захариева е предложила на Майкъл Гоув британски експерти да съдействат и за реформата във Висшия съдебен съвет и прокуратурата и е получила уверение, че тази инициатива ще се осъществи.

"България има пълната ни подкрепа както по отношение на европейската експертиза за осъществяваните реформи, така и в стъпките, които ще предприеме занапред", е казал министър Гоув.

"Екипът ми в Министерството на правосъдието вече работи по препоръките в доклада на ЕК. Имаме ясен план за действие, с точни срокове, приоритет номер едно са промените в Закона за съдебната власт", е посочила Захариева.

Двамата министри са договорили също сътрудничество в работата по реформите в младежкото правосъдие и предстоящите промени в местата за лишаване от свобода в България. Обсъдени са възможностите за конкретни форми на взаимодействие в подкрепа на повишаването на капацитета на институциите на съдебната власт, както и въпросът за бързината на наказателното производство и съкращаване на наказателния процес.

Екатерина Захариева и Майкъл Гоув са обменили мнения и по актуални теми от европейския дневен ред, в това число управлението на миграционните потоци и необходимостта от единен отговор на предизвикателствата, с фокус върху подобряването на охраната на външните граници на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Майкъл Шийлдс сигурно ще е модела който трябва да следваме, или може би Джон Кери (англичанина с електрокара). Не че сега не го следваме, но друго си е някой да дойде и да ти го обясни срещу тлъста комисионна.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На българските политици- юристи,икономисти,финансисти,социолози ,философи ,политолози и т.н. "артисти" - трябва да им се помага във всичко- и в кухнята,и в леглото,и в тоалетната!И не се намери "поне един " журАНАЛИЗЕЦ да запита в пряк ефир "поне един" ПОЛУтик точно кой "поне един" национален проблем е решен в БГ след 1989г и какъв е резултатът от това!За четвърт век от 9 млн в БГ останахме 4 млн!Над 50% ни няма!Такъв геноцид дори след термоядрена война е дори теоретично невъзможен!И.ЗРОДИ!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези вярно ли се мислят за по-прости от ония, дето им се мислят за "началници", демек за крале и кралици (етимологията на думата вероятно е "крада")тА... ВСИЧКИ СЕ РАЖДАМЕ ЕДНАКВИ, АМА ЕДНИ КРАДАТ И СА КРАЛЕ...пИТАМ! щО ГИ ТъРПИМ?!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Британците сега ще осъдят колониалните престъпления!Ще осъдят и кръвосмешението!Ще осъдят и бруталните футболни хулигани и всичката тая фигорастия...Те са Умни, Чисти и Богоугодни!.Сега ще си внесат и мигранти!Умни Ора Брейййй!
10
1
 
6
 
! Отговори
До дааа преди 8 години
Хи-хи-хи-ха-ха-ха.....да паднеш от смях..."всички съдии от източна (ГДР) били уволнени".....да бе, да..А НАЙ-ГОЛЯМАТА ИЗТОЧНА КОМСОМОЛКА СТАНА КАНЦЛЕР НА ГЕРМАНИЯ.....ха-ха-ха....каква "революция".............
9
0
 
4
 
! Отговори
шоп преди 8 години
Хахаха, Боце са оказа най-голЕмия женкар у село! Най-важни министерства на женки даде!
8
3
 
3
 
! Отговори
дааа преди 8 години
след обединението на Германия всички съдии от източна са Уволнени. В Украйна 86 и 52 000 полицая.
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Британските експерти???? Интересно каква комисионна ще захапят тези консултанти.
6
5
 
18
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Някой спомня ли си едни шмекери наречени "Краун ейджънт" та думата ми е каква беше файдата от тях освен ,че се "усвоиха" едни пари и то доста. Сега пък ще ни оправят правосъдието много им пука за нас най-много да си приберат хонорарите и ефекта да е нулев.
5
6
 
12
 
! Отговори
До 6 преди 8 години
И как ще я "реформираш" бе????? Това, все едно нещо да не върви в семейството ти и ти да викаш за помощ .......съседа!!!!!!!!!!!!!!! Е, да ти е честито!!! После да не се чудиш на кого прилича "чадото"ти!!! А колкото до корупцията .....НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА, В КОЯТО ДА НЯМА ТАКОВА ЖИВОТНО! ВСИЧКИ СА ХОРА И ВСИЧКИ СИ ПОЗВОЛЯВАТ ТОВА. А ТАМ ТЯ Е ДАЖЕ ПО-ГОЛЯМА И ПО-СКРИТА.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е да бе, видяхме каква я свърши интернационалната "компания специалисти" в укруината!!!! Докараха народа до просешка тояга (не че ние сме по-добре де!), а сега започнаха да подават оставки и да бягат от потъващия кораб....Да им е ясно, отново роби, че даже и "еуропейски" НЯМА ДА БЪДЕМ!!!!! И ДА НЕ НИ ДРАЗНЯТ ПОВЕЧЕ, че ние може и да сме заспали, но чак толкова ......
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори да са успели да изкоренят канибализма в техните колонии(?) едва ли са наясно, за каква джунгла иде реч. А и да учат БГ език, че сме зле с аглийския. За SMS говоря.
2
3
 
9
 
! Отговори
ай стига бе преди 8 години
*** не бе то направо бабата да назначи един губернатор който да прилага техните закони на нашата територия и всичките тия които си развяват байрака там в момента да подават оставки. Какъв е смисъла от тях след като за пореден път доказват ,че са не само некадърни ,но и слуги.
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е нема що! Щом я докарахме до там, тия (бивши!) робовладелци да ни "оправят" съдебната система.....май по-добре щеше да сме си под "съвместно съжителство" със съседите! На тях поне им знаем номерата. Все пак 500 години ...и пак сме оцелели! А при тия елтънджоновци.....е, да му мислят внуците ни (ако въобще ги има?????)