Една пета от просяците в Швеция са българи

Калфин: Има разлика между нуждаещи се и организиран бизнес
88
Една пета от просяците в Швеция са българи
Снимка: архив, БулФото

От около 5000 просяци в Швеция, около 1000 са българи. Това каза социалният министър Ивайло Калфин на брифинг по повод подписването на Писмо за намерение за сътрудничество между България и Швеция.

Данните са на шведските власти.

По думите му трябва да се направи разлика между хората, просещи заради липсата на избор и организирания бизнес.

Той напомни, че бизнесът с просенето е нарушение на закона и тук най-силно влияние може да окаже полицейското сътрудничество, като мерките са много ясни.

Калфин отбеляза, че има и хора, които отиват за сезонна работа в Швеция, но предварително не са събрали достатъчно информация и изпадат в затруднения. В тази връзка мярката е да се направи информационна кампания.

Шведският социален министър Оса Регнер също отбеляза, че голяма част от просещите в страната й го правят доброволно, но има и такива, които са част от организирана просия, което се счита като един вид трафик на хора.

Стремежът е да се накажат инициаторите на престъплението, но да не забравяме, че имаме и жертви и трябва да се погрижим за тях, особено децата, отбеляза тя, цитирана от БТА.

По отношение на мигрантите, Оса Регнер посочи, че Швеция е една от държавите, приела най-много бежанци - 160 хиляди. Освен да ги приемем, се опитваме и добре да ги интегрираме в нашето общество и ще се погрижим за тези, които имат правото да останат, а останалите ще трябва да се върнат, добави тя.

Подписаното днес писмо предвижда интензивно взаимодействие между двете страни в пет основни направления - равенство между половете, подобряване на условията на живот на уязвимите групи, подобряване на грижата за възрастните, за децата и за хората с увреждания. Подписана е и Работна програма, която включва конкретни стъпки за изпълнение от двете страни в периода 2016-2017 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: ШвецияИвайло Калфин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Бакъря преди 8 години
При този геноцид срещу българите от страна на българските предатели и еврейски,пардон-европейски "партньори ",много скоро половината българи ще се превърнат във просяци.
28
0
 
3
 
! Отговори
Ама преди 8 години
Ивайло Калфин е лъжец.Българина не проси никога.Просят само *** "българи".
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аааа, тия са римляни европейци.
26
0
 
8
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Не, не са българи просяците в Швеция! Те са хора с булгарски паспорти. Те са точно толкова българи, колкото атентаторите от Париж са французи или белгийци.Срамота за политическата мафия в Брюксел и срамота за политическата мафия в София да обиждат така българите!Българите не сме просяци! Никога не сме били такива! Ние сме гордо и работливо племе!
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докога журналята ще викат на черното бяло. На всеки завършил 5ти клас му е ясно, че това не са българи.
24
0
 
9
 
! Отговори
Шведски са преди 8 години
Присъединявам се към предишен коментатор, че щом са в Швеция, вече са шведски роми. Да бъдат така любезни си ги припознаят.
23
0
 
13
 
! Отговори
Швеция се сбърка преди 8 години
Буквално преди 2 дена дангалак от Сомалия, писал се малолетен, закла красива млада жена, която работела в център за настаняване на малолетни бежанци без придружител - била сама нощна смяна. Но по-сериозният проблем на Швеция са просещите . Да не им дават пари и няма да клечат по улиците им.
22
0
 
13
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Една пета от просяците в Швеция са ЦИ-ГА-.-НИ
21
0
 
14
 
! Отговори
Лойко Борисов преди 8 години
На цар Киро от родата са !!!
20
2
 
16
 
! Отговори
Дедо преди 8 години
Тези са от новата партия на Местан.
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами заповядайте в Осло и Берген :) лятото направо около масите на заведенията с чашка ходят
18
15
 
8
 
! Отговори
Бг=престъпник преди 8 години
Една колежка ме пита защо на българите не им дават разрешително за работа и се налага да крадат,просят,мамят,проституират. Отговорих й, че 2014 нямаме нужда от разрешително за работа,за да работим. А за българите.. те просто са си такива, защо да работят след като са специалисти в други сфери
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
около 5000 просяци в Швеция, около 1000 са българи.НЕ НЕ НЕ Римлянци
16
2
 
21
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Не са българи а са индо-европейци произлизащи от Индия и надявам се ще се върнат пак там. И стига сте ни обиждали като ги наричате българи, ние не наричаме близкоизточните терористи воюващи в ИДИЛ англичани, шведи, белгийци и т.н. Да си имаме уважението!
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ги дискриминирайте! Нали все това ни поучавате за нашия сигaнски етнос довлякъл се от майка Индия, след като е бил пропъден от тамошните. Социализирайте ги, изучете ги, покажете ни и на нас как става, а не ни викайте само как им погазваме правата. Вие защо го правите, а? Защо не уважавате братя Maнгасарян? И те са въглеродни форми на живот произлезли от едни прародители, които превземат Европа на талази.
14
3
 
19
 
! Отговори
българина преди 8 години
Тези *** са толкова българи колкото Ботев и Левски са африканци
13
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До здрасти 42българина е синоним на жипситУ.
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето това са българите.Така наречените гурбетчии "работят" като просяци, ***, крадци а останалите сачерноработници в различни сфери.Пълна ***.
11
2
 
11
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Как така Българи !?!? Може да са Български граждани ,но не и Българи ! Българите са в България !Българина никога не е Бягал от трудности, винаги се е борил с тях ! Така ,че тези произхождат от България , ама чак да са Българи ?!?!
10
4
 
1
 
! Отговори
777777777777 преди 8 години
една пета на 5000,не е 1000