Край на чуденето: България заложи на Бокова за ООН

Външният министър подписа кандидатурата й за поста
Обновена: 9 фев 2016 22:29 | 9 фев 2016 21:53,
283
Край на чуденето: България заложи на Бокова за ООН
Снимка: архив Reuters

Външно министерство номинира официално Ирина Бокова за Генерален секретар на Организацията на Обединените нации (ООН). Новината бе съобщена от пресцентъра на МВнР.

Още по темата
С биографията си и натрупания опит Бокова може да бъде една от значимите кандидатури в предстоящата кампания за Генерален секретар на ООН, се казва в мотивите за издигане на кандидатурата й.

Номинацията е подписана от външния министър Даниел Митов.

Бокова бе определена за българския кандидат в надпреварата от правителството на Пламен Орешарски. Формалното номиниране трябваше да направи сегашния кабинет.

Макар и при встъпването си в длъжност премиерът Бойко Борисов да обеща, че се съобрази с решението на предишния кабинет, формалното номиниране бе предшествано от месеци мълчание от страна на управляващите.

Неофициално се заговори, че за поста може да бъде номинирана Кристалина Георгиева – еврокомисар и зам.-председател на ЕК.

Вчера обаче тя се отказа от битката и обяви, че остава в Брюксел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да я изберат. И "днес", какви са тези странни, меко казано, въпросчета в анкетата ви? Просто да спрем да се занимаваме с глупости. Стига вече.
149
2
 
3
 
! Отговори
Стар преди 8 години
Срам и позор! Е сега стана ли ви ясно че "бореца срещу комунистите" Бойко ,според някои избиратели герберасти, се крие и говори глупости докато червената му книжка на комунист е още в джоба му. Да ви е честито герберасти мръсни!
148
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предпочитам Бокова пред Боко! А вие?
147
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле колко много хора ги е срам!!! Но безсрамно изтъкват *** мотиви против Бокова. За Мис вселена ли си мислят че е номинацията? Ако попитам коя би била най-добрата кандидатура, със сигурност няма да е на българин, защото ние сме такива - продажници! Ами засрамете се, че пишете с правописни грешки, че не сте чували за предимствата Бокова, че България е станала за смях с тъпите ви управници! Бокова, ако не друго, е на светлинни години пред всички, които храним с данъците си!
146
4
 
9
 
! Отговори
Hitar Petar преди 8 години
Ех тази службица цял живот... а любимия пре(зи)цедент осъди комунизма...
145
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срам ,срам,да предложиш последователка на Сталин,е все едно да предложиш последователка на Хитлер! Но България начело с мутрокомуниста Бб си е задунайски комунистически ***.
144
3
 
5
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Единственото положително ако я изберат, е че Ердоган няма да смее да ни окупира. Изведнъж ще станем доста по-важни, отколкото сме сега.
143
13
 
8
 
! Отговори
Амиии преди 8 години
Мисля,че Ирина Бокова е достойна личност за шеф на ОНН.
142
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз съм за Бокова.
141
1
 
12
 
! Отговори
Жорж преди 8 години
ДЪРЖАВАТА НА КРИВИТЕ ОГЛЕДАЛА. Голямо мислене падна. И ,,СПОР,, между КОМУНИСТИ. Комунисти , номенклатурчици и комунисти милиционери и доносници. ЗА КАПАЦИТЕТА ИМ ЗА ПОСЛЕДНО СЕ УБЕДИХМЕ НА СРЕЩАТА НА МУТРАТА С МЛАДЕЖИТЕ В ЛОНДОН. И САМО ТЕ СЕ ВЗЕМАТ НА СЕРИОЗНО. Калпазани, никой не ги приема сериозно.
140
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да се досетим какво е обещала Боковица на Путиница за безрезервната подкрепа
139
13
 
9
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До 229. СРАМ!! А?? А кого трябваше да предложат - Пеевски може би. Тогава нямаше да те е срам!! Срам си ти!!! И всички долни плювалници, заслужава си народа тази съдба, за никого добра дума няма да кажете, но добра дума и за себе си няма да чуете, така да знаете!!! И в мизерията ще си стоите
138
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моме какво направи ти за България за да те номинират .
137
8
 
15
 
! Отговори
wild horse преди 8 години
Престанете да пишете по тази тема Цял свят ни се смее как сами се топим. Няма значение кой от каква среда е излязъл,след като е подготвен и компетентен. Посочете един кадър ,създаден през последните 25 години "демокрация",който има ниво,компетентност и образование. Почти всияки министърчета,които се извървяха са с фалшиви биографии,в които някакви си курсове в САЩ се посочват, като висше образование. Затова сме на дъното и орем в него
136
6
 
8
 
! Отговори
www преди 8 години
До BURZUMТочно за това говорим всички интелигентни хора, но явно Вие не сте от наште. Точно по Вашата логика Бойко е едновременно неадекватен за поста си, но пък е безкрайно избираем. Та същото и с Бокова - червени бандити в ООН. Червени бандити в Министерски съвет на Република България и т.н.
135
9
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
най после нещо смислено да направят герб такъв шанс българия няма да има докатое жива бокове е дипломат и ще балансира между запада и изтока
134
9
 
12
 
! Отговори
Бока Мулти-Култи преди 8 години
До ShoppРусия няма нищо общо. Запитвал ли си се Шопе, защо Бокова стана шеф на Юнеско. Защо пред много други жени с кураж,интелигентност и знания,тази никоя Бокова зае този пост.Ако ти Шопе, би чел, преди да пишеш, защото ти пишеш без да четеш, щеше да знаеш, че Бокова е прокарвала и обслужвала не руския, а американо-германо-френския МУЛТИКУЛТУРАЛИЗЪМ. Например чел ли си подписаното от нея Ръководство за учебници по история, официален документ на Юнеско и ЕС. Там е "съжилството".
133
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
добрата новина е че няма никакви шансове
132
22
 
13
 
! Отговори
номер2 преди 8 години
"Край на чуденето: България заложи на Бокова за ООН"?! Не България, а Русия и комунистите заложиха на Бокова! Жалко за външния министър. Беше ми симпатичен, а се оказа ***!
131
4
 
28
 
! Отговори
Аз преди 8 години
" Ако трябва да градим капитализъм другари, ще градим. Но ние ще сме капиталистите " : Из изказване на Андрей Луканов.