Подпийнал депутат блъснал жена... Чака го съд

Цацаров поиска имунитета на Иван Миховски
9 фев 2016 11:35,
23
Подпийнал депутат блъснал жена... Чака го съд
Снимка: Facebook и архив Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на депутат от ГЕРБ заради предизвикан от него пътен инцидент.

През октомври миналата година в Троян Иван Миховски седнал зад волана на "Мерцедес С 350" след консумация на алкохол. Около 19,50 часа на улица "Васил Левски" той блъснал пешеходка, пресичаща кръстовище.

Миховски се движел с несъобразена скорост и блъснал с лявата предницата на колата си пешеходката. В катастрофата жената била ранена – имала счупвания, които довели до трайно затруднение на долните крайници в продължение на няколко месеца.

Депутатът бил тестван с дрегер, който отчел 0,48 промила алкохол. Според закона за движение по пътищата не се наказва водач, шофирал с под 0,5 промила.

Затова на Миховски е съставен aкт за нарушение на чл. 116 от Закона за движение по пътищата. Той повелява, че водачът на пътно превозно средство е длъжен да бъде внимателен и предпазлив към пешеходците.

Срещу депутата обаче се повдигнати обвинения по НК за престъпление от общ характер – нанасяне на средна телесна повреда, които се наказват с пробация.

Тъй като Миховски е с имунитет, главният прокурор Сотир Цацаров поиска от парламента да го свали, за да може депутатът да бъде съден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
ТОШО преди 8 години
ГЕРБ ДАВА ПРИМЕР С НИЩОТО ,КАТО СЕ ОПРАВДАВА ЗА СЪДЕБНИТЕ САГИ СРЕЩУ СИДЕРОВ !САМО ЧЕ ,МАЛКО КЪСНО -СЛЕД КАТО СЕ ВДИГНА ВРЯВА !
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой изтри еденицата пред запетайката?
11
1
 
3
 
! Отговори
Nqkaf Nikaf преди 8 години
Дребна риба в тоя,щом веднага ускат да го съдят и го слагат на тезгяха....не че не трябва де,присто знам че в България ако ако е някой на някой си това нямаше да стане,така че Скумриев вземи си имунитета заедно с другите 240 шарана и изчезнете от лицето на земята....няма смисъл да хвърляте прах в очите на нацията че правите нещо
10
0
 
11
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
При каквото и да е наличие на алкохол в кръвта отпадат всякакви застраховки и той е длъжен да плати всичко на пострадалата. *** от ГЕРБ
9
3
 
4
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
За хонорара под масата не трябва да питаш нас. Сидеров и Чукалов знаят по добре
8
0
 
13
 
! Отговори
NACO преди 8 години
Поредната МАНИПУЛАЦИЯ!?
7
1
 
25
 
! Отговори
ии преди 8 години
И на него ли са му носили кисело млекце куките?Защо няма къвна проба? Тя не е ли задължителна?
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 7Нека бъдем малко по -конкретни и не спестяваме името на този мерзавец. Става дума за депутата от РБ и бивш НДСВ - Борислав Великов. Мястото му е в затвора поне за 15 години. Айде стига избирателност в тази прокуратура. Сидеров без каквото и да е основание ще го мъкнем в съд и прокуратура , а за истинските убийци никой не ги търси. Защо бе *** ? /Цацаровска/Колко ти е хонорара за под масата , а *** нещастна ? Време е Господ да ти раздаде възмездие . Нищо човешко няма в теб.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаем ги ние как стават тия работи катаджията духа вместо тебе и готово ама явно и тои е пил една бира!
4
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дали някой вярва на веригата мошеници- милиционери, прокурори, съдиии управляеми лекари???? 0,48 промила алкохол!!!!!Ако не е цинично, щеше да е смешно!
3
1
 
59
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Ахахаахахаха 0.48 гарантирано от Герб :) Бати цирка !
2
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как пък го изкараха 0,48 бе!Явно си знае мярката!
1
1
 
42
 
! Отговори
Гошу преди 8 години
Че го чака, чака го, ама само ще му загубят времето на човека, да го мотат по съдилищата, като се знае още от сега че няма да го осъдят :)))