РБ: Предсрочен вот, ако не мине законът "Кунева"

Това е "червената линия", която показва дали ще минат в опозиция
20
РБ: Предсрочен вот, ако не мине законът "Кунева"
Снимка: Булфото, архив

Реформаторският блок може да излезе в опозиция, да оттегли министрите си от кабинета и да предизвика предсрочни избори. Това ще стана, ако не бъде приет Закона за антикорупцията на вицепремиера, а вече и просветен министър Меглена Кунева.

Още по темата

Парламентът вече веднъж я бламира, като не го прие, но тя тя продължи да настоява, че той е необходим и сега отново го внесе в Изпълнителния съвет на РБ за обсъждане. След това пак ще влезе и в дневния ред на депутатите.

Според Найден Зеленогорски от ДБГ законът е "червената линия", която показва дали реформаторите ще останат или не в управлението.

"Меглена Кунева ще се справи безупречно, няма да намалим натиска по антикорупционното законодателство, независимо че тя вече е и министър на образованието", подчерта Зеленогорски, цитиран от пресцентъра на РБ.

Той увери, че излизането в опозиция на РБ би означавало всички, а не само някои от министрите да напуснат кабинета.

Да си в опозиция, но подкрепяш част от управлението в лицето на 2-3 министри е алогично, категоричен бе Зеленогорски.

Ние не гледаме човека, а какво върши той като министър и прави ли реформи. Нашата линия е меморандумът с ГЕРБ, където ясно пише за ускоряване на реформите в посочените сектори. Ако се окаже, че в края на този сезон, въпреки подписан меморандум, няма напредък в управляващото мнозинство, очевидно стигаме тънката линия на преосмислянето на участието си, каза още той.

Реформата в МВР, отбранителната стратегия, измененията на Закона за държавната администрация, както и темата за Съвета за децентрализация ще са сред темите на Съвета за развитие утре, анонсира още Зеленогорски.

От РБ внесохме въпрос за следващия съвет, свързан със специалната стратегия за изостаналите, полупланинските и планинските райони, за които държим да има обезпечена финансово целенасочена стратегия, каза още той.

Зеленогорски подчерта, че в Съвета за развитие не е предвидена точка в дневния ред за номинацията на генерален секретар на ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Справедлив преди 8 години
Закона за антикорупция ,но анонимните доносници в игнора.Ако това не стане България ще затъне още повече. "Шило в торба не стои и е лесно да се проследи всяка една злоупотреба с власт , влияние или подкупи.Няма нужда да се поощряват злобари и интриганти закриляни от аноимността.Казах!
10
0
 
5
 
! Отговори
NACO преди 8 години
Това ли ,"ИЗМИСЛИХТЕ" с г-н Борисов,г-не?! Или само ТОЙ го ИСКА?! А,Вие с коя "партия" ще се явите на тези "избори" или с г-н Борисов Сте "договорили" ,друга малко по-различна "пожарна команда"?!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви реформи ще правят на правосъдната и образователната система,какви 5 лева!Това са абсолютни партийни секретари!Единственото,което наистина могат,е да говорят ,без да казват НИЩО!Имаше една демократична министърка-*** Културата- много говореше за култура и образование,но накрая дори П.ОРНО- списание не можа да си направи !Като д-р Москов -"Пръстчето"!За него реформата е:"Здраве чрез всенародно опипване"!Дори да си на легло- ставаш и отиваш да ГО пипаш!Простотията е много лошо нещо!
8
0
 
8
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
И ДА МИНЕ ИДА НЕ МИНЕ НА НАРОДА ПОВИШАВАНЕТО НА ТОКА И ДАНЬЦИТЕ С 35 ПРОЦЕНТА НЕМА ДА СЕ РАЗМИНЕ---УМРЯЛ КОН НЕ РИТА ТАКА НАЛИ АМА АКО ТЕ РИТНЕ ПОЛУУМРЯЛ КОН---НЕМА СПАСЕНИЕ
7
0
 
4
 
! Отговори
Кого лъжеш, бе? преди 8 години
До края на сезона ще сте си опекли далаверите и вече спокойно ще пуснете някой по пързалката да обере негативите за натрупаните заеми и все по-голямото обедняване, а ти и Боковите тигри доволно ще потривате ръце отстрани. Даже и на себе си не сте интересни с подобни плоски схеми.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КуПРЪМОВА няма ли да извика пак посланиците от ЕС да и помагат? Па може да викне и Бърбозу, и Люксембургеца, а и някой и друг, от Париба например. Може да викне и тия, на които продаде българската атомна енергетика. Йес, йес, йес, иска-а-а-ам законче-е-е да ми кръстя-я-ат, а-а-а-а, иска-а-амм, смрък, смрък, дайте ми за-а-аконче-е-е-то-о-о-о, туп-туп с краченца.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, "деформатори", спрете да величаете тая ваша членка Пръмова, кръщавайки закон, ВСЪЩНОСТ НЕНУЖЕН, на ИМЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА СНАХА, изградила и живяла целия си живот на гребена на комунистическите привилегии. Каква патологична жажда има в това старо женче към славата на величията на световната политика. Чуло, че има закони, кръстени на създателите им (Монро, Джеферсън), но не разбрало, че те са истински, а не дублаж на норми от други закони, и че те са ПОТРЕБНОСТ, а не политикантска парлама
4
0
 
17
 
! Отговори
сс преди 8 години
Божеее, колко мъжкарски звучи, ама като видиш кой го казва, и ти става ясно, накъде ще го усучат тия наши " горди евроатлантици", да *** и изтрещяло население сме, дето ги траем.
3
0
 
16
 
! Отговори
---- преди 8 години
ТЕЗ МАЛКИТЕ ПАРТИЙКИ МАЙ СЕ НАЯДОХА...ЗА СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ КАТО ХАМЕЛИОНИ ЩЕ ПРЕСКАЧАТ ОТ ПАРТИЙКА В ПАРТИЙКА. И КАТО КЪРЛЕЖИ ЩЕ СЕ ЗАБИЯТ САМО И САМО ДА СА НА ХРАНИЛКАТА..
2
1
 
17
 
! Отговори
отново пионките преди 8 години
Тия се опитват да поставят условия не ми пука за мутрата ,но това си е жив рекет . Вярват ли си, че някога вече ще станат дупетати?
1
1
 
19
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Новата вълна изнудване може да свърши с предсрочни избори и това ще е краят на РъБъ.Радан извиваше ръце, сега и Кунето, трети път няма да има.Някои РъБове не си знаят мястото.