Митов твърдо: Не сме закъснели за Бокова!

Външно със спецекип по лобиране за кандидатурата й
22
Митов твърдо: Не сме закъснели за Бокова!
Снимка: БТА

Номинацията на Ирина Бокова за шефския пост в ООН не е закъсняла. В това беше категоричен външният министър Даниел Митов пред журналисти в МС.

По думите му с подобни номинации не може да се закъснява, но и не може да се избързва.

Според него определени кандидати тактически изчакват в момента, за да видят кой ще бъде номиниран. Митов напомни, че срокът за това е краят на март и според него номинациите тепърва започват.

Писмото с българската номинация за генерален секретар на ООН беше официално изпратено снощи. На въпрос за късния час, в който това беше обявено, министърът каза, че нищо не е наложило спешност. Просто в един момент трябваше да се вземе решение, ние сме го взели и сме задействали самото писмо, разясни той.

Още по темата

В МВнР ще бъде създаден екип, който ще работи по номинацията и по кампанията. Митов съобщи, че вече има създаден план и че външно министерство ще мобилизира целия си ресурс, за да защити кандидатурата на Ирина Бокова.

Шансове в момента не могат да се изчисляват, кампанията е изключително сложна, каза още Митов. Според него всяко говорене по темата в момента е спекулативно и изчисления може да се правят, когато вече е ясно кои са кандидатите.

Митов каза още, че еврокомисарят Кристалина Георгиева, която беше спрягана за поста, никога не е казвала, че ще бъде кандидат и се е концентрирала върху работата си в ЕК.

По отношение на блокадата по границата с Гърция от недоволни гръцки фермери министърът заяви, че институциите са предприели всички възможни действия.

Вчера премиерът Бойко Борисов е разговарял с представители на ЕК, утре при нас ще е комисарят Димитрис Аврамопулос, с когото също ще говорим по тази тема, каза Митов, като напомни, че бе постигнато споразумение с гръцките фермери за пропускателен режим за превозните средства от 11 до 15 часа всеки ден.

Митов посочи, че обстановката в Гърция е изключително сложна не само по границите. Той коментира, че държавата няма да спре да оказва натиск, защото това се случва от години и ще се търси механизъм, по който ЕС да защитава основните си свободи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Силно се надявам да сме закъснели много за това ***!
15
1
 
9
 
! Отговори
Таня преди 8 години
Този Митов в сутрешния блок на БНТ не можа да изрече името на Ирина Бокова, а повтаряше само "нашата кандидатура". Как е възможно, толкова му личеше, че се насилва да я представи, а как да очакваме, че Външно ще мобилизира "целия си екип" да я подкрепи.
14
0
 
7
 
! Отговори
кака преди 8 години
Решението е взето май след интервюто със Соломон Паси, който "светна" "знаещите", че не може шефовете на двете световни организации- ЮНЕСКО и ООН да са от една държава.Малки подробности.
13
0
 
12
 
! Отговори
Неда преди 8 години
Ох, пак ли това къдраво недоразумение се изказва.
12
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докъде я докараха - да предлагат червена комунистка....
11
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистическа дъртофелница, която получава заповеди от Масква. С това *** иска да сложи подставен човек в ООН, за да може да си присъединява държави без да го е еня за останалия свят. Боко отново доказа, че е само една тиква, която освен да изпълнява нареждания и да козирува с усмивка друго не знае. Срам голям! Но така е, като конците се дърпат зад сцената
10
0
 
2
 
! Отговори
Svoboden mic преди 8 години
S falsh v cv?! S falsh v London ?! :-)Marliachi! :-)***svobodnite i plateni ot bg narod mikrofoni v zalata v London si lejat na masata kato kralska dekoracia na falshiva demokracia, marzelivite bg ministri Mitov i Zaharieva barabar s marzelivia bg poslanik si sediat i pardiat stastlivo v surata na bg narod..:-).i hich ne im idva misal i sachuvstvie kam sanarodnicite pravostoiasti dami i gospoda ot bg narod da im zanesat i predlojat mikrofon za ravnopraven razgovor s bg premiera?!:-)uuuuuuu!
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Митов" и "твърдо" са несъвместими. Дори при дефекация.
8
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бокова е дъщеря на комунистически изрооод. Прочетете за импийчмънта, който и готвят в ЮНЕСКО и ще разберете защо е гнила ябълка и защо НЕ ТРЯБВА да заема такива ръководни постове. Срамувам се от избора на Външно Министерство, но явно от тях друго не може да се очаква. НяКОЙ е наредил така да станат нещата и това е. Задкулисието в действие.
7
0
 
9
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
До АнонименДа бе да Сталинка се била отказала да и купят колело защото не може да го кара!!!
6
1
 
11
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
Мадам КЪдравата СЮ , слушвали сте се като прасета в царевична нива за инструкции и заповеди от КОЗЯК нали!!!!!!!!!!!!!!Но краварските ви господари са в нокдаун и бушонирани където и който ги види!!!На вуйчо ти Кери излекуваха ли му аркадата която получи от крошето на Маринела???
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво значение има за мат'ряла,дали Бомбокова ,или криСталинка (и двете дЖидки),ще бъде настанена от световните господари в това подопечно им гнезденце?!Мат'ряла ще си остане все същия гой,на когото,"неговите" "избраници" му подават по един среден пръст.Та нали "дамата" с "най-голям" рейтинг,който "независимите" медии търкаляха с години,се подигра най-безочливо,като им каза,че "бежанците" ще им подиграват генофонда.А за да не се засегне престижа и,отказа помощ за бедстващите селища в Бъл
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено, че не...веднага щом Кристалинчето се отказа номинирахте Бокова.
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мога ли да запитам защо във всяка статия за льольото Митов винаги добавяте по някое "твърдо" бе? У тоя няма нищо, ама нищичко твърдо, всичко му е меко!!
2
12
 
12
 
! Отговори
gerbist-reformator преди 8 години
Браво, достойна кандидатура на дипломат от кариерата. Личност с дълбоки корени в дипломацията, и при комунизма, и сега при демокрацията. Сега е важно всички да се обединим около кандидатурата и да я подкрепим за да може да бъде избрана нашата кандидатура.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къдравата Сю