Политолози: ДОСТ е със сбъркана идеология!

Политическите връзки на Местан я компрометираха, смятат те
10 фев 2016 17:14, Анисия Иванова
28
Политолози: ДОСТ е със сбъркана идеология!
Снимка: Bulgaria On Air

Новата партия на Лютви Местан ДОСТ няма да успее заради "сбърканата си идеологическа насоченост и първоначалното компрометиране на политическите връзки на Местан". Това прогнозираха в ефира на национална телевизия Bulgaria ON AIR политолозите проф. Михаил Мирчев и Георги Харизанов.

Твърде е възможно дори да не се стигне до регистриране на партията, каза Мирчев. По думите му "Демократи за отговорност, свобода и толерантност" (ДОСТ) е етническа партия, като политологът дори използва определението "антибългарска".

Учредяването на такава партия противоречи на Конституцията, категоричен бе той.

"Скандалът в ДПС беше вътрешен до момента, в който Местан потърси закрила в турското посолство", коментира от своя страна Георги Харизанов. Според него Местан и съратниците му няма да успеят да убедят гласоподавателите, че са пролиберален проект.

Ако бъде регистрирана, ДОСТ ще трябва да се пребори с ДПС за гласовете на изселническите огранизации в Турция, които са над 100 хиляди, каза още той.

Що се отнася до готвения десен проект от страна на лидера на ДСБ Радан Кънев, Харизанов изрази съмнения относно успеха и на тази политическа формация.

"Забелязах, че организациите от страна на ДСБ е пуснат проектоустав, има нови предложени и известни промени, но за момента нещата стоят бюрократично и се вживяват в едни устройствени правилници и в едни архаични постройки, които нищо не променят по същество", коментира той.

"Радан Кънев твърдеше, че има нова философия и през 2013 г., а философията, която предложиха по никакъв начин не сработи. Първо тя не беше изцяло дясна, второ беше построена върху изцяло грешна платформа, а тя е, че ГЕРБ няма да съществува и няма да просъществува извън изпълнителната власт. Нищо не ни дава причини да търсим гениален замисъл."

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 8 години
Сега ще видим българския съд дали ще смее да регистрира етническа , антибългарска партия оглавявана от предателя Местан!
20
0
 
1
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
До Анонимен ЦЯЛОТО СЕГАШНО ТОЕС ТО Е ЕДНО И СЬЩО ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО НИ ,,УПРАВЛЯВА,, ОТ 1989 ДО СЕГА ИЗПЬЛНЯВА ПЛАН РАН---ЬТ----УНИЩОЖЕНИЕ НА РЕПУБЛИКАТА И БЬЛГАРИЯ ДА СЕ ВЬРНЕ В ПРЕДЕЛИТЕ НА ТУРЦИЯ ПЛАНА Е ПОДПИСАН И ОТ СЕГАШНИЕ НА ВЛАСТ ЛИЦА ПРЕЗ1991 НАПИШЕТЕ ПЛАН РАН--ЬТ И СЕ УВЕРЕТЕ САМИ
19
1
 
0
 
! Отговори
До Рали1 преди 8 години
Рали1, тазо Конституция - я използвате като кърпичка, спрете се най- накрая! То по тази логика всички партии трябва да се закрият!
18
1
 
3
 
! Отговори
манго преди 8 години
Нещата са елементарни-България за БЪЛГАРИТЕ . За другите границите са отворени.
17
0
 
4
 
! Отговори
Мижи да те лажем преди 8 години
Мисля, че скандалното отделяне на Лютви Местан от Ахмед Доган е пореден театър на задкулисието за мобилизиране и оползотворяване на разочарования стремително смаляващ се мюсююлмански етничеси вот. Така чрез старата партия на агент Сава и чрез новата партия на агент Павел той ще бъде отново прибран в парламентарната мрежа на задкулисието. Иначе кой би позволил на Местан да изгражда необезпокоявано свои структури из страната за сметка на ДПС ? Абсурд !
16
0
 
5
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
Ако бъде регистрирана, ДОСТ ???Конституция на Република България -"Чл.11 (4) НЕ МОГАТ да се образуват политически партии на ЕТНИЧЕСКА, расова или ВЕРСКА основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт."
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хе, хе. Да не би Местан да е единственият български политик, който подкрепя Турция и Ердоган?Жална ни майка, мили сънародници. Предател да предателя са се подредили.Спешно се търсят БЪЛГАРОФИЛИ. На живот и смърт!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам не съм от техните гласове нито на дпс нито дост , така че няма да мисля техните проблеми.Да го мислят тези които си гласуват за дпс по принцип.
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан кривна от правата линия! Любовта му към Турция надделя над тази към Русия!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Местан е агент Павел, от един дол дренки с агент Сава! Как да му повярваш!??
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквато ДПС, такава и ДОСТ.
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе ква е таа държава бе?. Има ли тука разузнаване, полиция?. За кво е тва ДАНС?. Кви са тиа турски партии у българскиа парламент?. Стига с таа толерантнос.
9
3
 
18
 
! Отговори
Бежанец с нагон преди 8 години
Лютвито си е първа писта на ИД и Ердоган!
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Георги Харизанов откога е политолог,та сега и тук почнахте да го пробутвате??????????????????????????Тая държава е на такъв хал от ей такива експерти и полимати като г-н политолога
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Местан е единствения политик от Югоизточна Европа(Италия,Румъния,Словения,Сърбия,Хърватия,Македония,Гърция),който си позволи наглостта в национален парламент на суверенна държава яростно да изисква подкрепа за Турция и режима на Ердоган след сваления СУ-24 над Сирия от турски изстербител.За каква аджеба "демокрация,свобода и толерантност" може да става въпрос от политик подкрепящ режима на Ердоган,който извърши турска военна окупация в Сев. Ирак и заплашва с военна агресия Сирия?"
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Болния редовно е в руското посолство, ама никой нищо не пише за това.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички са на страната на агент Сава, разбира се съвсем случайно...
4
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докога ще ни пробутвате Жоро Харизанов като политолог. Всички които го познават през годините го познават като измамник, крадец, ***. Та последно беше момче за мръсната работа по ограбването на Напоителни системи. Нали го бяха арестували, биха го с метални тръби..... сега ще ни говори за политика !???
3
11
 
18
 
! Отговори
я кажи преди 8 години
До Анонимен2кой политик се е крил в посолството на русия ? кога русия има претенции за територията на България ? дали турция не гледа на България като на нещо загубено ?питай народа кого избира русия или турция и защо въобще трябва да допускат такава партия
2
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Започва руската кампания срещу Местан!