Хафъзов: При предсрочен вот ДОСТ влиза в НС

Ще докажем, че и проект извън ДПС има шанс, заяви депутатът
11 фев 2016 13:00,
50
Хафъзов: При предсрочен вот ДОСТ влиза в НС
Снимка: bgonair.bg

Независимият депутат Хюсеин Хафъзов, един от последвалите Лютви Местан, заяви в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR, че новата партия ДОСТ ще премине 4-процентната граница за влизане в параламента, ако сега има предсрочни избори.

"Оценката ни е, че ако утре има предсрочни парламентарни избори, ДОСТ ще премине 4% граница и влизаме с минимален брой народни представители. Когато това веднъж се случи и докажем, че друг проект, извън ДПС, има шанс и доверието на хората - смятам, че при следващите парламентарни избори ще променим местата си с ДПС и най-вероятно съотношението ще бъде в наша полза", обясни независимият депутат.

По думите на Хафъзов тяхно право и задължение е да търсят избирателя си, който живее в Турция, но категорично отрече, че единствените гласове ще дойдат само оттам.

В ДПС бяхме единни, докато почетният председател на движението Ахмед Доган, не ни разедени, посочи Хафъзов. По думите му разцеплението и разединението е започнало още с речта на Доган на 17 декември м.г.

"Вероятно Доган е бил принуден да произнесе всичко това, което чухме на 17 декември м.г. Трудно е да определя от кого е бил принуден, може би той самият трябва по някакъв начин да определи и да признае. В речта се съдържат и много други тези и хипотези, които могат да бъдат оспорени, но бяха политическа заявка от много високо ръководно ниво. Почетният председател е този, който раздели и разцепи ДПС. Това е нещо, което не учуди само нас, а и електората", посочи Хафъзов.

Независимият депутат подчерта, че при името на новата партия ДОСТ е търсен емоционалният ефект - приятелски настроена е към всички и всичко. Според него основата се намира не в думата "ДОСТ" (от турски "приятел"), а в абревиатурата.

Вижте цялото интервю във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анна преди 8 години
ДОСТ са объркали парламента! Регистрирайте се в Турция, там може да ви регистрират, а за България по закон са забранени чужди партии. Още повече - със основатели шпиони на чуждо разузнаване.
29
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
До Tankist шти от къде си сигурен , че и Русе е с Хафъзов . Не говори глупости. ако за тебе от Русе 5-6 са много много си излъгал.
28
0
 
2
 
! Отговори
пфу преди 8 години
Известен главорез от османска Турция и ИДИЛ с назидателен тон от ефира на националната телевизия! Браво на вс бе, пфу!
27
1
 
0
 
! Отговори
ДуПеСе преди 8 години
ДОСТ=Доган Обиди Страшно много Турция!!! Сега ще му разкажат играта,ще му покажат кой кой е!!!
26
2
 
2
 
! Отговори
Salif преди 8 години
Kosam ot glavana na Hafizov ako padne togava gledai seira v bg. Shte ima otmashtenie, nadiavaite se da ne se sluchva
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДПС=БКП Крайно време е да има алтернатива на ДПС, за да престанат да си мислят,че са незаменими и че са най-стабилната политическа сила в БГ. Времето ще покаже доколко може новата формация да бъде алтернатива на ДПС. За съжаление в БГ нещата стават с пари или с много пари, който държи капитала печели изборите толкова е елементарно, всичко друго е измислица и манипулативни приказки
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България в ефир са за пребиване, че дават трибуна на *** като тоя ***!
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хафъзов, на второ място си в списъка ми. Стискай палци да не се срещаме.. Всеки ли *** може да регистрира етническа партия в съда български? Има ли закони в България?
22
1
 
12
 
! Отговори
Бонго преди 8 години
ЗатворСъдИ още нещо...
21
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя е за затвора.
20
4
 
20
 
! Отговори
кака преди 8 години
Тоя съм го слушала "на живо" и бях потресена...Сещам се за една песен:"Вятър ечи, Балкан стнене.......................................ДОСТа робство и тиранство,всички на оръжие!..."
19
1
 
27
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Не разбирам,защо турски граждани гласуват за български парламент на това трябва да се сложи край
18
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Нека почакаме българския съд да регистрира партията на Местан. Ако не сме дупедавци, трябва да се откаже регистрация. Само че като тръгне един кеш, нищо чудно и да стане....
17
1
 
8
 
! Отговори
Shark преди 8 години
При предсрочен вот не само ДОСТ няма да влезе в парламента, ами и ДПС също, защото гласовете на ми.н.гян.ите ще се разделят. Като само по себе си прави създаването на ДОСТ не толкова лошо.
16
4
 
1
 
! Отговори
1 преди 8 години
До Войник,трудовако,Шумен го изключи,ние не сме предатели,като даскал местан,бягайте да целувате пъка на бетонаркаджията касим взел и корморан смаил.
15
3
 
22
 
! Отговори
Иванов преди 8 години
Крайно време е на избирателя от Турция да се забрани гласуването български парламент,като са взели турски паспорт да си гласуват за турски парламент.
14
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 8 години
До Анонимен-20 ганьоооо,да не би на границата,да поискат партийната книжка,и след това да ги пущат в Турция
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
след днешната забрана на пеевски и доган да влизат в турция, много електорат ще избяга от ДПС......
12
2
 
13
 
! Отговори
(НМ) Народна Милиция преди 8 години
ГАД.
11
4
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Партия ДОСТ,просто няма да има.Както не регистрираха и ОМО" Илинден",проекта на югославските служби,или опитите на гърците за помашки организации.Това е толкоз просто и логично:-)))Иначе и аз не възразявам да редуцират гласове на ДПС ,все е полза.