Кунева: По един зам.-министър за борба с корупцията

Предложението ще бъде внесено на заседанието на МС
Обновена: 12 фев 2016 18:29 | 12 фев 2016 18:28, Красимир Ангелов
20
Кунева: По един зам.-министър за борба с корупцията
Снимка: БТА

Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева ще предложи всички министри да определят по един от своите заместници да стане и координатор по антикорупционните дейности в дадената сфера.

Това беше обсъдено на заседание на Националния съвет по антикорупционни политики, съобщават от Правителствената информационна служба. Предложението ще бъде внесено на заседанието на Министерския съвет в сряда.

На Съвета беше взето решение да бъде направен преглед на секторните антикорупционни планове на министерствата и те да бъдат усъвършенствани. За база ще се използва моделът на антикорупционния план на МВР.

На заседанието на Националния съвет по антикорупционни политики бяха обсъдени и препоръките в доклада на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и оценка в частта за борбата с корупцията. Беше препотвърден графикът за приемане на Закона за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности и Закона за държавната администрация, в частта му за дейността на инспекторатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая съвсем изкука във вулканичния си кариеризъм. От нищо рави нещо. Иска да запише името си със закон. Ама дали трябва да се величае "Законът Кунева" след като бабето пробутващо НЕНУЖНИЯ ЗАКОН е всъщност ПРЪМОВА - СНАХАТА НА ЦЕНТРАЛНИЯ КОМИТЕТ НА БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ. И тъй като, ако някой гласува този ненужен закон трябва да бъде признат поне с временно нарушение на мозъчната дейност, сега ПРЪМОВА ще повдига значимостта на корупцията дори чрез ЗАМ. МИНИСТРИ! А защо не МИНИСТРИ?
12
1
 
9
 
! Отговори
цирк преди 8 години
Тези министри и зам-министри ще станат повече от онези храненици в парламента.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Haha.. tva neshto......Da govori za korupcia?????SRAM SRAM SRAM
10
1
 
15
 
! Отговори
$$ преди 8 години
Шоуто продължава! Пръмова отново избълва поредната простотия. Тая срам няма! Оставка-това ще ни спаси от последващи поразии...
9
2
 
23
 
! Отговори
вие питате преди 8 години
Вие питате: Защо избраха Кунева за министърка?Ние отговаряме: Защото тя няма нито идея, нито план, нито концепция, нито визия.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Opa lap4o bab4u Pak idva Kolko prozenta na pramova. Kakvo schte pravite s 4asnite u4ilischta koito sa sa mutrenski bogati
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Към всеки чиновник да бъде прикрепен по един сътрудник за борба с корупцията му. Няма как да се размине и без министерство и съответно министър по тези въпроси. Предлагам и кандидатура-Кунева може да съвмести и тази длъжност.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може ли да се кандидатирам?
5
0
 
12
 
! Отговори
смЕх преди 8 години
до 5 некЪФ интелектОаналецАбе *** ,че тя е от най-червените zадници не може сама себе си да мачка.
4
19
 
5
 
! Отговори
Интелектуалец преди 8 години
Мачкай Кунева комунистите!
3
2
 
26
 
! Отговори
безкрайна наглост преди 8 години
За каква борба с корупция иде реч когато това нещо от снимката трябва първо да е в пандиза за габонската афера излиза ,че крадеца вика-дръжте крадеца.
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крадеца вика-дръжте крадеца!
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За всеки бранш- човек ,който да отчита резултатите пардон внасянията