От ДПС зоват: Митов да каже за забраната на Доган и Пеевски

Какви мерки е предприел министъра, пита Карадайъ
22
От ДПС зоват: Митов да каже за забраната на Доган и Пеевски
Мустафа Карадайъ. Снимка: Булфото

Външният министър Даниел Митов да потвърди или да отрече пред депутатите информацията, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски са със забрана да влизат в Турция. Това поиска днес от парламентарната трибуна съпредседателят на движението Мустафа Карадайъ.

Новината е потвърдена вчера от турското посолство в София, а първоначалният източник на информацията са турски медии.

Карадайъ настоя Даниел Митов да съобщи също, ако е вярно твърдението на турските издания, какви мерки е предприел.

Новината бе публикувана вчера от водещия турски всекидневник "Сабах", който е близък до президента Реджеп Тайип Ердоган. Медията цитира телевизия Star, според която мярката срещу Доган е наложена заради "антитурските му позиции след кризата с руския самолет".

Двете медии припомнят, че Лютви Местан, който към момента на инцидента със сваления руски боен самолет Су-24 още бе лидер на Движението за права и свободи, е бил изключен около месец по-късно след реч на Доган. В нея почетният председател на партията определи позицията на Местан като "политическа грешка" и допълни: "Докато аз бях начело на партията, не позволих на ДПС да бъде пета колона на друга държава."

Турските медии пишат още, че зад свалянето на Местан от поста му стои и депутатът Делян Пеевски, чиито медии са публикували материали срещу Турция след инцидента със самолети, "а турските дипломатически представителства в България бяха посочени като мишена".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
sdfasdf преди 8 години
Нима е длъжен г-н Митов да ти отговаря за работодателите бе, Ефенди? Всички служби знаят за Доган и Пеевски, само нашите се правят на ощипани - то не е корупция, контрабанда, злоупотреба с власт, купуване на избори, умишлено фалиране на банка - какво ли изпуснах? Ако имахме държава тези хубавци отдавна щяха да са в затвора! Така че, ефенди, трай си - и до теб ще стигнем някой ден!
17
0
 
2
 
! Отговори
бутафория преди 8 години
Престанете медии да раздухвате глупости.Никой не се интересува дали тези имат забрана да влизат където и да било.ДПС е руско-турски и ДС проект за разделение в българската нация.Сега се разцепва по интерес на обръчите от фирми, нищо друго.Всички те са българомразци.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A защо Митов, резани, комутистически, чингарски цеви! Вие не знаете ли?
15
1
 
3
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До OптимистИзгонване на турския посланик от България или да организираме масови протести
14
0
 
4
 
! Отговори
Oптимист преди 8 години
Журналисти, нямате за нищо пълния член. От граматическа гледна точка вашето писане е драскане!
13
1
 
3
 
! Отговори
Родопите преди 8 години
Пантюркизмът е вредна позиция за България, още повече че се лансира и подкрепя от българското правителство
12
0
 
1
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Те за колко не знаят и аз знам за един мазник на 55 радев чее шестак *** каква полза тои е гъзар някои вълнува ли го а да е само тои
11
2
 
7
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
За съжаление е така колега. Продажните антибългарски евроатлантици унищожават България. Ахмет Доган трябва да го избереме за премиер, ще е много по добър от Боце.
10
0
 
8
 
! Отговори
а преди 8 години
Митов е една шматка .Ще каже ако му наредят от някъде.Тоя няма грам достойнство и самостоятелно мислене.Всички лилипути в кабинета на Борисов са подобни същества .И нагли ..........
9
0
 
13
 
! Отговори
абсурдистан преди 8 години
Докъде стигнахме,някакв турчин да ни пази от турците. Българите искат ново турско робство ,ама Доган не давал ..........Бойко дава ,ама ДСП не.
8
12
 
12
 
! Отговори
nemam nervi преди 8 години
За тия руски слуги забрана и за цяла Европа
7
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имаме ли изобщо външен министър се пита в задачата? Турски агенти се месят във вътрешните работи на страната, нашите стоят и гледат отстрани. Да се обяви за персона нон-грата турския фесс, който тръгна с Местан да прави агитация! Протесна нота връчена ли е? Оставка! Мафия!
6
4
 
15
 
! Отговори
Елена преди 8 години
Че какъв и е Доган на тази държава, че министъра да се занимава с неговите кахъри?Къде му забранили, къде не....да се спасяват....
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
две държави се карат за тези и всяка вика вземи го ти. :)
4
1
 
11
 
! Отговори
бай Х преди 8 години
да поискат обяснение от турция не от министъра- единия е обикновен депутат, а другия е гражданин, които не смее да излезе от сарая - камо ли да ходи в чужбинанито представляват държавата, нито са национални икони или символи на държавата.
3
1
 
2
 
! Отговори
De Georgio преди 8 години
До De Georgio от De Georgio * Шенген / лапсус /
2
6
 
15
 
! Отговори
De Georgio преди 8 години
Външният ни министър нищо няма да каже, той никога нищо не знае ! Той както обикновено не е в час по нито един актуален въпрос и си мисли, че като шикалкави от некомпетентност това се нарича дипломатичност. Да, ама не! Този човек проспа проблемите по българо-гръцката граница, в Лондон отговаряше на въпросите като паднал от Марс, за номинацията за ООН му беше рано до вчера, за България Шернген дума не обели на срещите в ЕС. За отмяна на визите за BG граждани за САЩ и Канада отново блее!
1
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какви мерки да предприеме, бе?Да настанем сега цялата държава да защитаваме Доган и Пеевски?Е,гати и наглия т.у.рчин.Нали вече не сте с Турция и слугувате на Кремъл. Защо ревете като пу%$@?