Турция да пусне мигрантите към нас? Безотговорно!

Калфин не вярва на заканите на Ердоган
12 фев 2016 19:37, Красимир Ангелов
85
Турция да пусне мигрантите към нас? Безотговорно!
Снимка: БТА

Ние сме готови да реагираме на всякаква ситуация, но това би било абсолютно безотговорно от страна на Турция. Така вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин коментира заканите на Турция да пусне тълпи от бежанци към България и Европа.

По думите на Калфин проблемът не е двустранен. "Турция ще си отвори голям проблем с Европейския съюз, най-малко. Аз лично не вярвам, че Турция ще направи такова нещо - това би било голяма грешка от страна на турското ръководство", отбеляза още социалният министър.

Той посочи, че не вярва, че южната ни съседка ще прибегне до подобна стъпка: "Това би било голяма грешка на турското ръководство".

Същевременно вътрешният министър Румяна Бъчварова посочи, че българската държава полага изключителни усилия да се подготви за неблагоприятно за нас развитие на миграционната обстановка. Тя добави, че при различни варианти, които са разработили, има яснота как да се действа, така че да бъде гарантирана сигурността на гражданите на България.

"По-затворена от това, което е в момента, границата ни не може да бъде", категорична бе министър Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
турчин български преди 8 години
Ако искаха да ги пуснат.отдавна да бяха го направили.но знаят .че ще умрат от глад в българия.не се притеснявайте те самоо ще минат от тук.жалко за някои жени ако не могат да се възползват....
55
0
 
3
 
! Отговори
7 преди 8 години
ПП4. Ангажиране на НАТО и държавите от ЕС (B4) за охрана на цялата българо-турска граница.5.Затваряне на границата ни с Турция.6. Създаване на народно опълчение за охрана на границата.7.Оставка на премиера, правителството и президента.
54
2
 
1
 
! Отговори
7 преди 8 години
Ердоган е неконтролируем и непредвидим президент, така че няма какво повече да го коментираме. Всичко може да се очаква от него.Но нас, като българи, не ни интересува толкова Турция. Нас ни интересува България. И ако Турция реши да отвори границата си към България за мигрантите, ние предварително трябва да сме обмислили този вариант и да сме се подготвили.1. Изграждане на гранични съоръжения по цялата българо-турска граница.2. Гласуване на закон, според който се въвежда всеобща задължителна военна повинност.3.План за охрана на българо-турската граница с армейски сили.4. Ангажиране на
53
1
 
0
 
! Отговори
ии преди 8 години
Когато парите им свършат и нямат пари за хляб и тръкнат 1 милион скакалци към нащта граница въпроса ми е ние какво правим ?По една или друга преселението на народите го има в историята.
52
3
 
2
 
! Отговори
Митака преди 8 години
Границата ни е разграден двор,минават я всеки ден незнайно колко хора.И армията да пратим,докато се следват *** директиви няма да има успех.Да се стреля на месо е решението а дотогава.....Добре че в България трудно се живее та се надявам уж бежанците да ни подминат.А най добре да Америка да ги приюти,заради нея стават всички сблъсъци така че да берат негативите от действията си.
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В качеството си на какъв дава мнение този министър?Разгеле, да питам, като се установи , че глупата около Местан работи за чужда държава, защо искате тя да ни пази?И от кого, бе, алоо?И не е ли по-безотговорно да увеличаваш ренсиите с по два лева на година, а на депутатите заплатите с 300 лева на година.
50
1
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До АнонименЛатинец,ти си превзет след падането на Рим от хуните.
49
1
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Голяма грешка да разчиташ на отговорност от държава агресор !
48
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
турция свали руския самолет та няма да натири 10 000 бежанци към българияердоган като нищо ше го направи затова са измислени калашниците 100 катопаднат на браздата и потокът ще се преоринтира
47
3
 
6
 
! Отговори
оптимист преди 8 години
Ердоган не е *** но е шантажьор. България е единствената му врата към Европа. Още 80 -те години Генерала техния президент подписа договор с Тошо че няма да се месят ..... в нашите проблеми.
46
1
 
2
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
Единствената надежда емигрантите да останат в България е,че в държавата на ТИКВАТА е гадно да се живее...
45
3
 
2
 
! Отговори
ЕРДОГАН преди 8 години
до 55Никой никакви 3 милиарда не е превеждал, затова е спора :)Ердоган каза, че от цял свят са превели обшо около 200 милиона,а Турция вече е изхарчила над 10 милиаеда долара , цитирам :" НА ЧЕЛОТО НИ НЕ ПИШЕ Г.Л.У.П_А_ЦИ , ИЛИ ЩЕ НАПРАВИМ ЗОНА ЗА СИГУРНОСТ В СИРИЯ,ИЛИ ЩЕ ПЛАТЯТ РАЗХОДИТЕ ЗА ВЕЧЕ НАД 3 000 000 БЕЖАНЦИ В ТУРЦИЯ,ИЛИ ГИ КАЧВАМЕ НА САМОЛЕТИ , КОРАБИ И ВЛАКОВЕ И ИМ ГИ ПРАЩАМЕ ДА СЕ ОПРАВЯТ ",
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нали преди 1-2 месеца ЕС им преведе 3 мд да спират мигрантите. Ко става сега - "човека зе парите и каза ша видим"
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като ги пусне с парашут от Турция (близо до границата), те ще кацнат в България
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕРДОГАН КАЗА :" ЗА КАКВО СА САМОЛЕТИТЕ, КОРАБИТЕ И ВЛАКОВЕТЕ "ПЛАНИРА ДА ГИ ПУСНЕ С ПАРАШУТИ :)))))))))))ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААААААААААТУРСКИТЕ АВИОКОМПАНИИ ИМАТ ОБЩО НАД 500 ПЪТНИЧЕСКИ САМОЛЕТА :))))))
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами да ги пусне. Тъкмо да има повод най-после да затворим тази граница, чиято ограда още не е завършена!
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕРДОГАН ПУСНА КЪМ ГЪРЦИЯ 2 000 000 ЕМИГРАНТИ,БЕЗОТГОВОРЕН Е КАЛФИН :))))))
39
0
 
10
 
! Отговори
333 преди 8 години
ВСИЧКИ СЕ ПРАВЯТ НА УМНИ БЕ ..РАЗДАВАТ ГО ЕКСПЕРТИ АНАЛИЗАТОРИ С НАБУТАН МИКРОФОН ПОД НОСА КАТО ЗАПОЧНАТ ДА ПРИМИГВАТ ДА РЕДЯТ ДУМА СЛЕД ДУМА МЪЧЕЙКИ СЕ ДА КАЖАТ НЕЩО УМНО...А НА МЕН ОБИКНОВЕННИЯ ЧОВЕК НИКОЙ НЕ МИ ИСКА МНЕНИЕТО. КАЛФИН ДА НЕЕ ПО ЧОВЕК ОТ МЕН ..
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И да ги пуснат мигрантите те надали ще се застоят в БГ
37
0
 
6
 
! Отговори
Joko преди 8 години
Не вярвал..... А, аз на комунист вяра не хващам м м м ! ! ! ! тези самозванци са издухали напълно ! ! !