Външно: От Турция нямаме съобщение за Доган и Пеевски

Зам.-министър бе извикан от ДПС да даде информация в парламента
Обновена: 12 фев 2016 11:07 | 12 фев 2016 11:06,
59
Външно: От Турция нямаме съобщение за Доган и Пеевски
Снимка: архив, БулФото

Външно министерство няма информация Турция да е издала забрана почетният лидер на ДПС Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски да влизат в страната.

Още по темата

Това обяви зам.-външният министър Валентин Порязов в парламента. 

"Нашата инфрмация е, че няма никакво съобщение на официална турска институция за това", каза той от трибуната на парламента. 

Порязов бе извикан по настояване на един от временните лидери на ДПС Мустафа Карадъйъ. Той поиска да чуе информация от Външно министерство по скандала.

Питането бе провокирано от информации в турски и български медии вчера, че на Доган и Пеевски е забранено да влизат в Турция. 

Новината дойде няколко дни след като изключеният лидер на ДПС Лютви Местан обяви, че ще сформира партия, а неофициално се заговори, че турският премиер Ердоган ще я подкрепи.

В кулоарите на парламента дипломатът уточни, че Външно министерство е потърсило информация от посланика на Турция у нас и от генералния директор по европейските въпроси във Външно министерство. 

"Турският посланик не беше в състояние нито да потвърди, нито да отрече тази информация", обясни българският зам.-министър. 

Посланикът отказал да коментира информациите в турските медии. 

"При създалата се ситуация и поради големия обществен интерес по темата, аз бих призовал турската държава да ускори отговора на този въпрос и да излезе с официално становище по този въпрос", каза още Порязов. 

Ако се окаже вярно, ще зададем въпроси за мотивите, допълни той.

Зам.-министърът обясни, че Турция не е длъжна да информира България за забраната "нито предварително, нито следварително". 

Порязов коментира и информацията, че Ердоган е заплашил България да я залее с бежанци. "Много е тревожно. И по този въпрос ще се иска информация от официалните пледставители на Турция в България", каза дипломатът. 

Той обясни, че външният министър следи темата, за нея е информиран и премиерът Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
21
 
! Отговори
езичник преди 8 години
Все едно да забраниш на улична котка да ходи от двор в двор. Та нали каналите ги държи доган.Как се спира мафия? и то мафия с дейно участие на турци от самата турция. ако е вярно ирдуган е изтрещял съвсем.
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е-е,Местан ли ще ги прекарва насам-натам като каналджия но вика,че не така стъпва като гледа нагоре в простора,а не в краката и щрапа с двата крака сякаш се прострелял като ловджия и и окачил се на стръвта без да види блесна как блеска,ама тия ще трябва да зъркат с далекогледи като геодезисти не само ниви,а и весините да не ги настигне гра..гра..гра...а гарга стрелнала се за некое зрънце от деликатесно сухарче мазано с хайвер и филе от северно море дето морски ловджии само ходят.
27
0
 
29
 
! Отговори
Възмутен преди 8 години
Престанете вече с тази тема-писна ни. Това ли е най-важното за България- дали Прасчо и Орела могат да ходят в Турция? Два дена коментари по вестници, радио, телевизия, НС, и къде ли не. Остана ютията на тъщата да подхване темата. Стига? Пишете за произхода на богатството им, а не това.......!
26
2
 
27
 
! Отговори
до 30 преди 8 години
По добре Руски отколкото Турски.
25
0
 
27
 
! Отговори
бутафория преди 8 години
Прeстанете медии да раздухвате глупости.Никой не се интересува дали тези имат забрана да влизат където и да било.ДПС е руско-турски и ДС проект за разделение в българската нация.Сега се разцепва по интерес на обръчите от фирми, нищо друго.Всички те са българомразци.
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя министър явно изобщо не е в час. Никоя държава не те уведомява официално, ако е решила да не пуска някого на своя територия. Просто като стигнеш до границата те връщат, казват ти че имаш забрана и това е!
23
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега какво излезе ,че турския ресторант дето главния готвач раздава порциите,всъщност е руски.
22
1
 
26
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Оказва се че --едно прасе държи всички политици на конци - и си играе с целият български народ като го прави все по беден ден след ден - Явно розовото прасенце има компромати срещу всички политици и бизнесмени съдии висши полицаи и банкери -- то е недосегаемо и се очертава като глава на мафията в България - пърдон в ПРАСЛАНДИЯ !!
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пеевски не бил прасенце. Оказа се мечка (руска)
20
0
 
26
 
! Отговори
йх преди 8 години
Да се метнат на С класата и да се разходят до границата да видим дали ще ги пуснат....
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За Пеевски е повече от понятно. Турците не обичат домус /***, свинско/. :-) За Доган /сокол/, имам някой предположения, които обаче нямат нищо общо с орнитологията. :-)
18
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега да видим като ръководството на ДПС е нежелано в Турция как турското малцинство ще бъде убедено да гласува за тях? От втора политическа сила да не останат извън парламента на следващите избори? Заедно с БСП, БДЦ и куп други неактуални от доста време формации, които са там сам с цел да папкат и крадат?
17
1
 
26
 
! Отговори
гг преди 8 години
Държавата и целокупният български народ е ужасно притеснена. Къде изчезна вожда. Сигурно урежда визи за Доган и Пеевски при Ердоган. Нали му е пръв приятел.
16
0
 
20
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Да отиват, пък там ще ги посрещнат с бяло сладко и локум на клечки.
15
4
 
24
 
! Отговори
Геро преди 8 години
Дали пък Турските мераци не са плод на Руската пропагандна машина,за да прикрият явната си бъдеща агресия спрямо нас. В Турските медии никога неса се появявали материали сочещи завоеватилни намерения,докато Русия го споделя открито. Скоро дори по Первьй канал в пряка реч коментираха: Не само България,Европа е наша. Дали няма да им приседне...............
14
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чак министъра извикаха да им обяснява в парламента.Гати и наглите.А, той, защо отива ми е чудно.Отговаря им официално и това е. Чак да ходи и да им се обяднява на това прасе и на остналата мафиотска *** от ДПС.
13
0
 
35
 
! Отговори
Milen преди 8 години
Предлагам да не ги пускаме и в България тия двамата!!!
12
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спора е колко територия да се отцепи от България и присъедини към Турция след като ще има Кюрдистан.Ердоган чрез ислямистите от ДОСТ иска почти цяла Южна България,докато мюсулманите от ДПС не са съгласни.Нашето правителство естествено нищо не знае или им е платено да си траят и без това от тях нищо не зависи.Така че евентуалното влизане на ДОСТ в парламента е реална заплаха за териториалната цялост на България.С мюсулмани може да живеем заедно но не и с радикални ислямисти.
11
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако ДПС и другата партия на Местан не са етнически, защото в конституцията е записано, че етническите партии са забранени, защо се търси одобрението на Ердоган? Това означаве ли, че Турция управлява в парламента ни?
10
1
 
24
 
! Отговори
Дидо преди 8 години
Маааазен по Съветски образец. Дори да не се потвърди официално ,излезе в публичното пространство това което и децата знаят. Предателството е налице,а осирането тотално.