Военните по границата ни може да се увеличат много

Ненчев: Включваме се с фрегата в операцията на НАТО в Егейско море
Обновена: 13 фев 2016 17:36 | 13 фев 2016 17:30, Веселина Йорданова
67
Военните по границата ни може да се увеличат много
Снимка: архив, МС

Имам готовност да увеличим многократно присъствието на български военнослужещи на границите. Това каза на пресконференция в Шумен министърът на отбраната Николай Ненчев, който днес присъства на областната конференция на БЗНС в града.

Още по темата
През следващата седмица той очаква да бъде приета промяна в Закона за отбраната и въоръжените сили, с която да има вече и възможност за съвместни патрули с "Гранична полиция".

Изключително съм отдаден на този въпрос, който е особено чувствителен за хората. Безпокоим се всички, така че имам готовност да увеличим многократно присъствието на български военнослужещи на границите там, където е възможно да се насочат и концентрират хора, които търсят, разбира се, спасение от размирните райони, коментира министърът.

Той отбеляза, че обикновено със затоплянето на времето се увеличава и бежанската вълна, предаде БТА

По повод на решението на НАТО да има постоянно присъствие в Егейско море, Ненчев каза, че България ще участва в операцията с една фрегата.

Министерството на отбраната има възможност да прехвърли част от военни имоти в Шумен на общинската администрация и конкретно на части от Военното училище в града.

Предстоят дискусии по тези въпроси и среща по темата в понеделник с кмета.

Винаги съм бил привърженик на този тип политики - предпочитам да даря съответните имоти на съответната община, както в Стара Загора и в Пловдив, уточни Ненчев.

Обсъждат се такива възможности и за Хасково, и за Димитровград.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: армияНиколай Ненчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То бива *** и ***, но този кондурджия Ненчев утрепа зайците !
37
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Не "може", а "трябва"!
36
1
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Турция ако реши- ще пусне 1 мил бежанци за 3 дни - и понеже ние трябва да ги регистрираме и приемем - край с БГ - Всички други държави после ще затворят тотално границите си и тези "бежанци' ще останат в БГ капан - тогава ще стане страшно- -Не напразно един от първите пристигнали сирийски бежанци в БГ на журналистическо интервю бе казал --- "Избягах от войната (Сирия) за да попадна в ада ( България) -
35
1
 
9
 
! Отговори
1234 преди 8 години
Хибрид Ненчо, твоя авторитет сред армията е отрицателен. На границата отидете Всички който докарахте държавата до кривата круша. Вземи Али-Баба от Банкя и съветника му Аспух Ньойски. Да не забравите и тези от синдикатите дето направиха армия от 55 годишни военнослужещи. Некадърници.
34
1
 
2
 
! Отговори
mehmed bey преди 8 години
spryaha novinite za turciya chestito sega vi dyrpad pogledite kam gyrciya pregovori ima za stop na voinata no turciya pochna da bombardira syriya nato shte kontrolira bya;o more i cherno more amerikancite i rusnacite snabdyavat s oryjie terorosticnite organizaci na turska i syriyska zemq pravetesi izvoda zmiyata smenq teritoriya
33
1
 
6
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Тия ора, май са решили да пускат т...та без бой, вече са на колене, слаба ракия са, за нищо не стават - че дори няма да охраняват , а ще присъстват, срам.То какво да очакваш от земледелец, само се репчи и бързо навежда глава за поклон и раболепие.
32
3
 
19
 
! Отговори
часовой преди 8 години
Какъв е смисълът от военни, които нямат право да стрелят срещу бежанци защото ще отидат в затвора?Няма ли кой да се сети да попита министъра затова?Едва ли някой се страхува от обикновени клоуни и статисти дори и облечени във военни униформи.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да помисли че я нападаме?каква глупост,дай да разграждаме тогава да не помисли някой нещо
30
4
 
14
 
! Отговори
А Плевналиев? преди 8 години
А Турция няма ли да помисли, че се готвим да я нападнем? Както беше предупредил президентът Плевналиев. Помните ли как той каза, че разполагане на наши военни край границата може да бъде много опасно? И да предизвика война с Турция?
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашите кораби трябва да охраняват нашето крайбрежие, защото лодките, като не минават към Гърция ще тръгнат към България!
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ne razbiram za kakvo se uvelichavat, kato niamat pravo da vrashtat.
27
4
 
21
 
! Отговори
NUP преди 8 години
За момчетата които пазят границата ни, пичове стрелайте на месо!
26
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Произведена у нас ваксина се разлива в Турция! Пратка с 2 млн. дози е отпътувала с нередовни документи по нареждане на съветник на Москов. Министърът прикрива скандала!Тя се произвежда в България и се изнася в Турция, продава се като неразлят продукт. Всичко това ставало по договор с турски фирми. След като съседите налеят веществото в ампули, изпращат в България по няколко бройки от всяка партида. У нас се правело анализ и изследване за чистота, дали ваксината не е замърсена.
25
4
 
35
 
! Отговори
Решението преди 8 години
Да минират цялата граница и ще настъпи спокойствие. Да достроят и оградата по-бързо и за пуснат ток!
24
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубава ограда, ама няма вишка с картечница.
23
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
време беше тези шибеци да почнат да отслабват, че направо са двойни и даже тройни мишени
22
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дронове с инфрачервени камери на всеки 500 метра.. втора ограда и поне 20 метрово минно поле!
21
3
 
38
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 8 години
ОСТАВКА НА МУТРАТА, в Лондон беше ***, какъвто е в очите на всички западни политици.
20
3
 
31
 
! Отговори
април 1876 преди 8 години
Свобода и демокрация в България НЯМА! Държава няма, и никой не ни пази нито от мафия, мутри и тикви. Нито ще ни опази някой от имигрантите с ножове в джобовете, които смятат жените за сексуални пачаври. До кога ще търпим!!!!!!!!!
19
2
 
16
 
! Отговори
7 преди 8 години
До българинато тука скоро само звездички ще се виждат - има цензура на много думи