Общоевропейско решение за бежанците иска Борисов

Едностранните мерки няма да се постигнат резултати, смята премиерът
Обновена: 15 фев 2016 18:31 | 15 фев 2016 18:22,
31
Общоевропейско решение за бежанците иска Борисов
Снимка: МС

Проблемите с бежанците и миграцията към ЕС засягат целия съюз и следва да се намери общоевропейско решение, със съвместни усилия и в дух на разбирателство. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата в Прага с чешкия си колега Бохуслав Соботка, съобщиха от правителствената информационна служба.

България високо цени традиционно приятелските си отношения с Чехия, както и сътрудничеството с Вишеградската група. Оценяваме стремежа на Групата да бъде фактор за разрешаване на проблемите на бежанците и миграцията към ЕС, добави Борисов.

Министър-председателят отбеляза тежката миграционна ситуация в държавите от Западнобалканския маршрут, като добави че с предприемането на едностранни мерки няма да се постигнат устойчиви резултати. Според Борисов мигрантските потоци не могат да бъдат овладени без активния принос и участие на всички държави по маршрута, особено Гърция.

Премиерът Борисов посочи още, че идеята за засилване на контрола по българо-гръцката и македоно-гръцката граница няма как да доведе до решение на проблема за Европа, а единствено може да се очаква промяна на миграционните маршрути.

Българският министър-председател изтъкна, че в краткосрочен и средносрочен план от първостепенно значение за овладяване на миграцията ще бъде ефективният контрол по външните граници на ЕС. По думите му е необходима допълнителна подкрепа за укрепването им.

Борисов подчерта също така сериозните усилия на българската държава за редуциране на нелегалната миграция и изтъкна признанието, което страната ни получава за охрана на нашата граница, която е външна за ЕС.

В края на срещата министър-председателят Борисов отправи покана към своя чешки колега да посети България в удобно за него време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Стандартния N ББ да прехвърля отговорността на други. Устояването на Държавната Граница не е като рязането на лентички!
23
2
 
3
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
Пари от ЕС за възстановяване на граничните застави и телената ограда по ЦЯЛАТА граница с Турция която също е и граница на ЕС. Така хем ще спрем нелегалното пресичане на границата ни, хем ще си имаме граничари ( а полицаите да се разпределят по 1 в селата), хем няма да минават заразени животни от юг. Ето това трябва да иска ББ. Така и рейтинга ще си вдигне ако го направи. Да да ама надали.!
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Министър-председателят отбеляза ...""Премиерът Борисов посочи още ...""Българският министър-председател изтъкна ...""Борисов подчерта ...""... заяви министър-председателят Бойко"---А след многоточието следват абсолютно чужди на банкянската тиква мисли.
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тефлоновият политик изчезна. Неговото място неусетно зае един премиер, който изпускайки положението от контрол, насъсква медийните си съветници да предупредят големите телевизии, че и те си имат взимане-даване с Пеевски. И затова не бива да нарушават омертата, разгласявайки случилото се в Лондон. Очевидно осъзнал, че контролът вече не е в негови ръце, министър-председателят всячески се опита да скрие белезите за това състояние. Което обаче освети ярко страховете му.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пусна ли смс - а
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кво ли ще си мисли внучето след години, оженено за някоя сирийка?
18
2
 
22
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Борисов, СРАМУВАМ СЕ ЗА ТЕБ !Защото се правиш на по-умен от президентите и премиерите на Вишеградската Четворка и повтаряш глупостите на Люксембургския ***.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С две думи - да решат ,,началниците'' , а ние ще изпълняваме ! Нищо чудно , след срещата веднага да се е обадил на мама Меркел и в бункера, за да са господарите в течение на нещата !
16
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашият е идеален за портиер, да си го вземат някъде там в Брюксел да отваря вратите на Началниците с пуделска усмивка и да се кланя. За държавник не става.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Талпата не може да иска - може само търпеливо да стои в поза лотус и да чака какво кажат началниците!
14
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Решенията ги взима който дава парата. С празни джобове какви решения ша взимат Вишеградците?
13
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никаква воля няма тоя ! Поканиха го за да имаме някаква позиция,а той пак се измъква с общи приказки кланяйки се на Брюксел.Как да ни уважават.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е ЕВРЕЙСКИ СЪЮЗ, така че общо решение никога не е имало и няма да има. Анадън му, тикво продажна.
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зависи от наш Бойко, колкото от Ципрас за пенсиите в Гърция! Тука батакистите искат да карат Ферари ама нямат пари за Жигули. Ако ще и 10000000 коментара да напишат все тая!
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Вишеградската четворка беше Фатима Меркел или "нашите задокеански партньори" нямаше да търси общоевропейски решения, а щеше да затвори границите! Както винаги нашите политици ни карат да се срамуваме с безгръбначието им, но явно си го заслужаваме с преизбирането им, явно сме достатъчно глупави за това!
9
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко не разбира чужди езици, но чудесно е усвоил брюкселската терминология на "началниците" (неговите началници). С много думи да не каже нищо. Мекотелото си остава мекотело, където и да го сложиш.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бе кой го пита...той искал..Кой си ти ? Тъмен балкански субект !
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма общоевропейско!!!!Този термин Борисов го зачертнаха отдавна!!Има евроинтересчийско решение или всяка държава си решава проблема както намери за добре!!!Вишеградската намери решение за своите държави защитавайки своя интерес,големите в Европа и те защитават някакви решения в техен интерес!!!Ти и ние покрай теб на какво разчитаме и на какво се надяваме??За останалите европейци ние сме територия,а за нас България е Родина,държава!!Искаш чрез решения да действат като българи ли??ЗАБРАВИ!!!!
6
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пъзльото отново не смее да вземе решение и да говори от свое име (иначе за магистралите все казва Аз, Аз, Аз) и отново се крие зад шриокия гръб на ЛицеМеркел.
5
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече една година брюкселските зелки и естествено нашата тиква повтарят едно и също нещо като надрусани папагали.