Никога не съм виждал такава подигравка с България!

Московски: Гръцките фермери категорично отказват да си махнат тракторите
Обновена: 20 фев 2016 19:05 | 20 фев 2016 14:45, Елка Василева
391
Никога не съм виждал такава подигравка с България!
Снимка: архив, Reuters

Никога не съм виждал такова безобразие и подигравка с България. Това каза транспортният министър Ивайло Московски след проведена среща на ГПП Кулата във връзка с блокадата на българо-гръцката граница, предаде „Фокус“.

„Ако трябва, ще стоим с българските превозвачи до премахването на блокадата. Взел съм си дрехи”, категоричен беше министърът.

Още по темата

По думите му от гръцка страна на срещата, която се е провела, присъствали посланикът на Гърция в България, шефът на полицията на Серес, съветници на посланика, като са се опитали да проведат диалог със самите земеделски производители.

„Това е положението, фермерите категорично отказват да си махнат тракторите. За момента границата от тяхна страна е отворена, но те не дават гаранция кога отново ще си сложат тракторите”, обясни Московски.

Попитан може ли ЕК да се намеси, министърът отговори : „Да се намесват” и добави, че е провел половинчасов разговор с комисарката по вътрешен пазар и индустрия, която много е благодарила на министъра, че я уведомява за ситуацията и е заявила, че ще наблюдават отблизо случая. Министър Московски й е отговорил: „Наблюдавайте, но вече един месец бедстват хората”.

Той каза, че ще продължат да информират европейските институции и е изчерпал всичко, което е можело да бъде договорено помежду им. По думите му гръцките фермери се подиграват зловещо с нас. „Просто съм възмутен от дъното на душата си”, заяви той.

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов допълни, че местната власт ще подпомага шофьорите в режима, в който досега го е правила и ако нашите превозвачи решат да продължат с блокадата , ще им осигуряват храна и вода.

Всичките шест гранични пунктове с Гърция остават затворени, съобщи след преговорите Илиян Филипов от Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
3
 
2
 
! Отговори
Koming преди 8 години
Protestat na elinskite fermeri e dobre planiran i dobre organiziran ot europeiskia parlament i ot europeiskite komisari pod blagia pogled na Merkel ...
210
1
 
8
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Гръцкото правителство прави точно това ,което е в интерес на Гърция ! Мълчаливата подкрепа , която оказват на своите трактористи е насочена към ЕС. Защо не затварят границите с Македония и Турция? Че ние страдаме - дреме му на Ципрас. А и "големите чиновници" от Брюксел явно не знаят как и не искат да се намесват. Нашите освен да хленчат, друго не могат, а и брюкселци не се трогват.Гърците им са по-мили -- много пари им завлякоха и не знаят как да си вземат!За това и Меркел плаче за тях !!
209
1
 
5
 
! Отговори
Танцхо преди 8 години
Не се подиграват, просто искат да изправят пред криза нашето правителство та то да натисне тяхното.
208
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо България няма ограда по границите си. Ами защото на гробище просто ограда не му е необходима - нито някой може да излезе, нито някой иска да влезе.
207
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците знаят как се протестира. Не ходят на "мирни" протести, от които нищо не става накрая. Обаче, този протест вреди на България. Не им купувайте доматите, щом са им затворени границите. Вместо да ходите да купувате и препродавате гръцки домати, засейте си наши и не пускайте техните. И министъра на земеделието да отиде и да преговаря, има механизми.
206
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами щом сте само такива и това са ви възможностите и неможете да изкарате нищо свястно що реветеще се гаврят с вас когато си поискат
205
4
 
4
 
! Отговори
315 преди 8 години
и кой да дойде,може би искаш пиянката сидерката и първанката.първанката вече направи синовете си милионери,сидерката е тарикатче-помярче, пиянката стана най едрия притежател на земи с милиони евро субсидии или си за *** и гея дето избягаха в брюксел
204
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами че кой уважава народ дето се е оставил да го управляват марионеткикогато българите ви изритат начело с ирландската пастирка и банкянския боратинотогава ще си върнат уважението
203
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
глупости,не бил виждал.нали вие управляващите се подигравате постоянно на българите,какво беше ктб,къде отиде кражбата на 5 милиарда,защо 2 милиона българи избягаха.някакъв си дръндарски м-нгал от боянските сараи ви командва и се правите че не виждате.прокурор и съдии са заедно с мафиоти министри,това не е ли подигравка. гръцките фермери са ни най малкия проблем
202
1
 
16
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Московски никой не уважава и се подиграват с държава и правителство която е докарала собствения си народ до положението в което се намира българският. Самия български народ не уважава и се подиграва с държавата и правителството защото са корумпирани, защото заплащането е прекалено ниско и не се живее и защото го заслужават. Напълно естествено е и всички други да се подиграват с държавата и да я нямат за нищо. Уважение има само когато стандарта на живот на обикновения човек е добър.
201
1
 
11
 
! Отговори
Край преди 8 години
Орбан и Вишеградската 4 искаха затваряне на границата между България и Гърция и между Македония и Гърция - включително с изграждане на стена. Борисов само да намекне на Ципрас че възприема идеята и оня ще дойде лично да разкара тракторите. Обаче за това трябват топки.Меркел не дава да се затвори тази граница на ЕС а нашия е силно зависим от нея. Слушка Меркел защото без слушкане няма европроекти т.е Водстрой, ГБС, Балканстрой, GP груп Аргогруп и Буллес строй остават без кинти.
200
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Действията на правителството са неадекватни!
199
2
 
9
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
Вижда се, че правителството на Гърция не прави нищо срещу незаконната блокада на митниците към България . България да изиска спиране на помощите от Евросъюза към Гърция .Ние им даваме пари, а те ни разиграват. Гърция вън от евросъюза.Бойко и Чехлев да отиват в Брюксел и да почват да реват .
198
1
 
9
 
! Отговори
. преди 8 години
Конфликтът трябва да се реши със силата на дипломацията, а не министъра да стои на границата ! Явно, това са възможностите на хората от властта!
197
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто трябва да се вземе решение за изключване на Гърция от ЕС. То бива, бива, ама да взимат България като заложник - не бива! С Албания, Македония и Турция също ли са блокирани граничните пунктове???
196
3
 
5
 
! Отговори
Контратеза !!! преди 8 години
До некакъв ***-Pravcho! А бре ***-ти явно си правешко *** чийто повик е Другари-дайте да дадем!!!Призовава смешкото през юни НИЕ да сме направили блокада и сеир да сме гледали???!!Ха ха ха!А бре ***-аре да те скиваме как през юни ТИ ще оглавиш блокадата на границата и "гърчолята!!?"ще се спукат от рев!!???Е те тоя е *** та дрънка бре!Нали ТИ и такива *** като теб ще прецакат лятната почивка на българите бре,***???Готиното е че абсолютно никой няма да прави блокада през юни!
195
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подигравката с България започна на 10.11.1989г, и ще става още по голяма,докато не дойде Путин.
194
3
 
32
 
! Отговори
Pravcho преди 8 години
Защо гърчолята правят блокадите само през зимата? Някой задавал ли си е този въпрос?Изащо не се намесва полицията? Отговора е банален и ясен. Сега нямат работа на полето и няма летен сезон. Някой да си спомня блокада от началото на Април до края на Ноември? Аз не. Затова и държавата не се намесва.Я да направят такава през Юни например. На първия ден държавата ще изпрати войска да ги разпръсне.Е през Юни да направим ние блокада на границите и гледайте сеир. Ще има рев до небесата!
193
1
 
1
 
! Отговори
Anon преди 8 години
Дали може да се сравни преместването на тържището от Константинопол в Солун през 894г. с текущата блокада на границата?...
192
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
долу гърция!